Gratis bezorging horloges boven € 50

Automatische horloges

Automatische horloges

De kwaliteit en stijl van een horloge zijn belangrijk, ook als het om een automatisch horloge gaat. Zo hebben veel automatische horloges een transparante horlogekast, waardoor het ingenieuze raderwerk te zien is. Hoe het komt dat dit type horloge zo’n interessant raderwerk heeft? Een automatisch horloge is een horloge dat een geïntegreerd opwindmechanisme heeft dat werkt onder invloed van de bewegingen van de drager. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld quartz horloges, welke op batterijen werken. Bij een automatisch horloge kun je eigenlijk jouw eigen polsbewegingen zien als ‘batterij’. Door deze bewegingen wordt er namelijk een veer op spanning gebracht, welke ervoor zorgt dat de wijzers van het horloge gelijkmatig blijven bewegen.

Mocht je het horloge een tijdje niet dragen is dit geen probleem, het kan namelijk voor een aantal dagen energie opslaan. Mocht hij toch onverhoopt stil komen te staan, kan je hem handmatig opwinden. Of je kan jouw automatische horloge opbergen in een watchwinder, dan is dit ‘probleem’ verleden tijd en blijft het horloge onbeperkt doorlopen.

1243 horloges

Een automatisch horloge voor elke wens en stijl

Ben je op zoek naar een automatisch horloge voor heren of voor dames, dan is de keuze enorm. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een chique model van Edox, of een wat betaalbaarder automatisch exemplaar van Orient. Ook Seiko heeft hele mooie automatische horloges in de collectie. Zo bestaat de 5-serie van Seiko Automatic uit meerdere basismodellen, biedt de Prospex lijn speciale duikersmodellen aan met een hoge waterdichtheid en blinkt de Presage serie uit in stijl.

Een automatisch horloge koop je online op Horloge.nl of in de winkel

Wil je jouw automatische horloge morgen al in huis hebben of hem juist liever pas over een aantal dagen laten bezorgen? Voor Horloge.nl geen enkel probleem. Heeft het wat meer haast en heb je hem vandaag al nodig? Kies dan voor avondbezorging of kom hem ophalen in een van onze winkels. Wij staan voor je klaar!