Van Levens Time Centre tot Horloge.nl Breda

foto header van levens winkel
Op de locatie van Horloge.nl Breda - aan de Nieuwe Ginnekenstraat 4 - was vanaf 1980 tot 2013 Levens Time Centre gevestigd. De winkel is op deze locatie voortgezet onder de naam Horloge.nl by Levens. Het atelier van Levens Time Center is verhuisd naar een andere locatie.

Geschiedenis Horloge.nl Breda

Opgeleid tot goudsmid in Schiedam en als horlogemaker in Oosterhout begon Henk Levens begin 1940 aan de Grazendonkstraat te Breda zijn horloge- en klokkenmakersbedrijf. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak moest het gezin vluchten omdat hij weigerde voor de Duitsers te repareren, maar het bedrijf bleef bestaan en was ook in de na-oorlogse jaren een succes.
Levens 1952
Levens 1950

Geslacht van horlogemakers

Het kon bijna niet anders dan dat zoon Hans Levens zijn vader zou opvolgen. Hij volgde de specialistische opleiding tot horlogemaker aan het Christiaan Huygensinstituut in Rotterdam, waardoor hij erachter kwam dat veel zelfstandige juweliers niet de expertise in huis hadden om horloges op de juiste manier te repareren. Daarom begon Hans op 29-jarige leeftijd zijn eigen horlogemakersbedrijf. Al snel moest hij extra personeel aannemen en begon hij daarnaast begin jaren zeventig aan de Fatimastraat een juwelierszaak.

Levens 1979
Levens 1985

Horloge batterijen groothandel

Toen in de jaren zeventig de (digitale) quartzhorloges in opmars kwamen, steeg ook de vraag naar horlogebatterijen. Ook in deze behoefte kon Levens voorzien met een eigen groothandel en gespecialiseerd personeel.

Levens 1980
Levens 1996

Combinatie horlogeverkoop en reparaties

In 1980 verhuisde Levens opnieuw. Dit keer naar de Nieuwe Ginnekenstraat. Het bedrijf specialiseerde zich verder in de verkoop en reparatie van horloges, met een eigen reparatie-atelier boven de winkel. Inmiddels was (klein)zoon Oscar Levens ook werkzaam in het bedrijf.

Levens 2000

De traditie voortzetten: Horloge.nl by Levens

Sinds 2013 is op de locatie aan de Nieuwe Ginnekenstraat 4, Breda -  Horloge.nl by Levens gevestigd.

Horloge.nl is gespecialiseerd in de verkoop van horloges, en zet de traditie van Levens met eigen horlogemakers in huis voort. Ook voor een batterijwissel of een nieuwe horlogeband bent u nog steeds aan het juiste adres.

Horloge.nl by Levens 2013

100+ Horlogemerken

Waar Levens zich specialiseerde met een eigen horlogemerk en daarnaast 12 andere merken verkocht, ligt de kracht van Horloge.nl in het brede assortiment – meer dan 100 merken – en de eigen voorraad, waardoor de klant niet alleen een grote keuze heeft, maar ook snel kan worden geleverd. In de winkel van Horloge.nl in Breda zijn ongeveer 20 merken waaronder TissotHamiltonMondaineMaurice Lacroix,Danish Design en Swatch op voorraad en direct te koop. Alle overige merken die Horloge.nl voert kunnen online worden besteld en een paar dagen later in de winkel worden bekeken/opgehaald.

 

Combinatie internet en winkels

Door de combinatie van internetverkoop via www.horloge.nl en fysieke winkels zoals Horloge.nl Breda en de showroom in Rotterdam heeft de klant alle voordelen van bestellen via internet en de garantie en zekerheid van een fysieke winkel.

 

Service en Kwaliteit

De gespecialiseerde medewerkers van Horloge.nl staan klaar om u te helpen met alle vragen op het gebied van horloges. Of het nu om de aanschaf van een nieuw horloge, het wisselen van band of batterij of een reparatie gaat.

Contact

Telefoon: 076 532 32 05
E-mail: breda@horloge.nl

Horloge.nl Breda
Nieuwe Ginnekenstraat 4
4811 NR Breda
Nederland
Locatie op Google Maps