FB tracking
Nieuw: Gratis bezorging op maandag!
Bestel binnen en ontvang je bestelling maandag in huis
Fortis horloges

Fortis horloges

De geschiedenis van Fortis horloges

De naam Fortis komt van het Latijnse woord voor sterk, krachtig, duurzaam en solide. In 1912 richtte Walter Vogt het bedrijf Vogt & Co. op en bouwde een fabriek in Grenchen, Zwitserland.

Vanaf de eerste dag was de vraag naar zijn (zak) horloges hoog en in 1917 moest de fabriek al worden uitgebreid. Dit gebouw in Grenchen is vandaag de dag nog steeds het hoofdkantoor van FORTIS Watches Ltd.
 
0 horloges
Filteren
Sluiten
 
Gratis terugsturen
Op de Basel horlogebeurs van 1926 presenteerde Fortis 's werelds eerste in massa geproduceerde collectie horloges genaamd Harwood, naar de uitvinder van het uurwerk met dezlfde naam. Verrassend genoeg werden deze horloges niet gekocht door mannen, maar door vrouwen. Als gevolg van de economische crisis van 1929 en de uitvinding van de rotor, kwam het internationale succes van het Harwood horloge helaas tot een abrupt einde.

In de jaren '40 bood Fortis een compleet aanbod van horloges waaronder sportchronografen, elegante handopwinders en automatische horloges. Met de eerste waterbestendige polshorloges genaamd Fortissimo, werd het assortiment afgerond.  Met de slogan 'Beste kwaliteit tegen betaalbare prijzen' werd het credo van oprichter Walter Vogt nieuw leven ingeblazen.

In 1967 scoorde Fortis met de volgende bestseller: de Flipper, een plastic duikhorloge. Dit horloge was waterdicht tot 200 meter. De betaalbare en kleurrijke ontwerpen waren een instant hit. Het succes van de Flipper duurde tot ver in de jaren tachtig.
 

Fortis Pilotenhorloges

In de jaren tachtig produceerde Fortis haar eerste pilotenhorloge. In 2004 werd ze bekroond met de European Aviation horloge Award. Volgens de jury, had het horloge een klassiek en tijdloos design en bevatte de hoogste functionaliteit. Voor een piloot moet een horloge sober en functioneel en zeer betrouwbaar zijn. Fortis horloges worden nog steeds gebruikt door verschillende squadrons over de hele wereld.
 

Fortis vandaag

De huidige focus van Fortis is minder op massaproductie, maar op de kwaliteitshorloges voor degenen die de Zwitserse haute horlogerie kunnen waarderen. De huidige collectie blinkt uit op vier belangrijke gebieden: op het land, in het water, in de lucht... én in de ruimte.
Elke Fortis horloge wordt met de hand afgewerkt. De tests voor nauwkeurigheid, prestaties en waterbestendigheid zijn de enige processen die zijn geautomatiseerd. Niets kan namelijk de vaardigheid en de ervaring van een horlogemaker vervangen.

Het Fortis horlogemerk heeft een blijvende heritage van Zwitserse kwaliteitshorloges en blijft in de woorden van Fortis oprichter Walter Vogt streven naar "Perfectioneren van de perfectie".

Horloge.nl officieel dealer Fortis horloges

Horloge.nl is officieel verkooppunt van Fortis horloges, Horloge.nl verkoopt daarom uitsluitend originele Fortis horloges, met volledige garantie van het horlogemerk zelf. Alle Fortis horloges op Horloge.nl worden verzonden uit eigen voorraad. Uw bestelde horloge wordt op werkdagen verzonden.
widget