<h1>Frederique Constant horloges</h1>

Frederique Constant horloges

De horlogecollectie van Frédérique Constant heeft een stevige basis in quartzhorloges, gevolgd door een grote collectie automatische horloges en een groeiende lijn manufacture horloges met in huis gemaakte uurwerken. Daarnaast heeft het merk ook een eigen smartwatch. Frédérique Constant was bovendien het eerste luxe horlogemerk dat een smartwatch in hun collectie heeft geïntroduceerd.
2 horloges
Sorteer op
Filteren Sluiten
Kleur Horloge
Terug Filteren
:)
 

De geschiedenis van Frédérique Constant

Hoewel de naam Frédérique Constant klinkt als een echt oud Zwitsers bedrijf werd het bedrijf pas opgericht in 1988. De Nederlanders Peter en Aletta Stas begonnen het bedrijf omdat ze het idee hadden dat het mogelijk moest zijn om klassieke Zwitserse horloges voor een betaalbare prijs te maken.
De naam Frédérique Constant is ontstaan uit een combinatie van de namen van de grootouders van Peter en Aletta: Frédérique Schreiner en Constant Stas. De locatie voor de fabriek kon er slechts één zijn. Niet alleen moest het Zwitserland worden, maar ook de geboortestad van de Zwitserse luxe: Plan-les-Ouates, Genève.

Tegenwoordig kunnen we stellen dat Frédérique Constant zijn plaats in de wereld van luxe horloges heeft veroverd met betaalbare prijzen voor horloges met een luxe uitstraling. Een van de belangrijkste strategiën van Frédérique Constant is de onafhankelijkheid van derden. Zij bouwen momenteel 21 verschillende soorten uurwerken in huis, wat zeer opmerkelijk is in de horloge-industrie.
 

De missie van Frédérique Constant 

Maak Zwitserse Luxe betaalbaar voor iedereen is de missie van Frédérique Constant. Dit berieken ze door zo veel mogelijk de productie in eigen hand te houden. Op deze manier hebben ze een goede controle over de gehele productie van het horloge. Alle horloges worden met de hand geassembleerd in de fabriek in Plan-les-Ouates door hun eigen deskundige horlogemakers.
 

De Frédérique Constant horlogecollectie

De collectie van Frédérique Constant heeft een stevige basis in quartz horloges, gevolgd door een grote collectie automatische horloges en een groeiende lijn manufacture horloges met in huis gemaakte uurwerken en een horologisch smartwatch. Frédérique Constant was het eerste luxe horlogemerk dat een smartwatch introduceerde in hun collectie.

De collectie is onderverdeeld in de volgende lijnen:
Classics: Een verzameling quartz en automatische horloges met een klassieke uitstraling.
Slimline: Een lijn ultradunne klassieke horloges met groot draagcomfort
Vintage rally: Horloges geïnspireerd op vintage luxe auto's en boten
Horological Smartwatch: De moderne "klassieke" Smartwatch
Ladies Automatic: automatische horloges voor stijlvolle dames
Runabout: Sportief klassieke chronografen voor hem
Manufacture: Frédérique Constant Manufacture horloges zijn in eigen huis ontwikkeld, in eigen huis geproduceerd én geassembleerd.

€5 shoptegoed

én het laatste nieuws ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!