<h1>Henry London horloges</h1>

Henry London horloges

Het verhaal van Henry London horloges begint op de beroemde Portobello Road rommelmarkt in Londen, waar een van de oprichters van het merk een mooi vintage horloge uit de jaren zestig kocht. Het vakmanschap, de kwaliteit en aandacht voor details uit deze periode inspireerde hem om klassieke luxe horloges te vertalen naar het hier-en-nu. En de naam Henry London? Het horloge van de markt was gegraveerd met de tekst 'Henry, August 1965'...
0 horloges
Sorteer op
Filteren Sluiten
Terug Filteren
 

Henry London horloges: een vintage look, gestijld voor vandaag

Henry London horloges hebben een klassieke stijl, waardoor het lijkt of je een vintage horloge van je grootvader hebt geërfd. Toch zien de horloges er heel modern en eigentijds uit, vooral als ze worden gecombineerd met een sweatshirt, met zomerse jurk of een pak.  

Het ontwerpduo achter het merk vondt hun inspiratie toen een van hen een bekrast maar prachtig oude Zwitsers horloge vond op de Portobello Road markt met de woorden: ´Henry, augustus 1965' gegraveerd op de achterkant van de kast. Dit resulteerde in een horlogebedrijf dat zich toelegt op de productie van vintage-stijl uurwerken met geavanceerde styling en een old school kwaliteitsafwerking. Denk hierbij aan koepelvormige glazen, fijngeweven metalen armbanden, gebogen wijzerplaten, verlengde secondenwijzers en lange, elegante cijfers en verhoogde indexen. Alle horloges worden geleverd in een prachtig vormgegeven doos.  

Om de horloges een hedendaagse uitstraling te geven, kozen de ontwerpers ervoor om de vintage look te updaten. De horloges zijn daarom verkrijgbaar in verschillende maten en een verscheidenheid aan kleuren, waaronder onverwachte combinaties zoals petrolgroen met roségoud of bordeaux met goud. De horloge-lijnen zijn vernoemd naar districten en/of metrostations van Londen, zoals Richmond en Stratford.  

Tot in de jaren negentig was de gemiddelde grootte van een herenhorloge 38 mm. Vandaag de dag is dit de gemiddelde grootte van een dameshorloge. Dit betekent dat dames  grootste keuze hebben in Henry London horloges met maten variërend van 25-41 mm!  

De Henry London oprichters streven ernaar een product te maken dat liefde en aandacht uitstraalt, in tegenstelling tot koude, moderne smartwatches. Hun uiteindelijke doel is dat hun kinderen een Henry London horloge vinden op een vintage markt en het hetzelfde gevoel en emotie te ervaren die zij zelf hadden toen ze Henry voor het eerst vonden...