5 oranje horloges voor Koningsdag

Geschreven op 20-04-2022 11:00 door James • Leestijd ongeveer 5 minuten
Maanfase Design Swiss Made Horloges Automatische horloges Horlogetrend

Nederland houdt van Koningsdag en dat is ook niet zo gek. Naast dat bijna iedereen van een vrije dag geniet is Koningsdag natuurlijk ook reden voor een feestje. Veelal met alcoholische consumpties en lekkere, snelle hapjes. 

En zoals bij ieder feest begint het begint natuurlijk met je outfit; maar hoe maak je die compleet? Dat kan op verschillende manieren; een oranje zonnebril, een hoed vol veren of een rood wit blauw vlaggetje op de wangetjes. Maar heb je weleens gedacht aan een oranje horloge? Dat maakt je outfit pas echt af!

Lees met ons mee en ontdek horloges waar ons oranje hart sneller van gaat kloppen. En dat niet alleen, ze zijn zo mooi dat je er zeker ook de rest van het jaar plezier van zal hebben.

 

1. Oops!, Swatch did it again

Swatch is niet onbekend met opvallende kleuren. Dit Zwitserse bedrijf heeft horloges geproduceerd in alle kleuren van de regenboog en staan bekend om hun vrolijke polshorloges. We beginnen onze lijst met de Swatch Big Bold Oops!, omdat oranje/zwart een stijlvolle combo is. Net als zwart en geel overigens. Het matcht gewoon heerlijk; zoals je op deze foto's ziet.

Dus op 27 april zul jij geen Oops! zeggen als je beseft dat je outfit incompleet is, omdat je de Big Bold om je pols hebt hangen! In tegenstelling tot zijn naam is de Big Bold Oops! eigenlijk vrij subtiel, maar toch gewaagd; een geslaagde combo!

Swatch Big Bold Oops!
Swatch Big Bold Oops!
Swatch Big Bold Oops Close-Up
Swatch Big Bold Oops Close-Up

 

2. Liefde op het eerste gezicht tot de maan en terug

Onze tweede keuze is een maanfase horloge dat tevens van Zwitserse origine is. Stefano Braga is een nieuw merk dat zich focust op esthetiek en functionaliteit. Het Selene horloge valt meteen op en niet alleen vanwege zijn oranje kleur. De wijzerplaat geeft de verschillende fasen/standen van de maand weer. 

Voor ons was dit horloge liefde op het eerste gezicht. Minimalistisch en modern met klassieke elementen en een prachtige foto van de wassende maan.

De wijzerplaat zonder cijfers of tekens sluit naadloos aan bij de horlogeband die doet denken aan een oranje grasmat. Na Koningsdag blijft dit mooie horloge dus tot zijn recht komen tijdens voetbalwedstrijden van Oranje (of natuurlijk het nationale elftal van Ivoorkust).

Stefano Braga Close-Up
Stefano Braga Close-Up
Stefano Braga Moonphase
Stefano Braga Moonphase

 

3. TW-Steel echt van Oranje

Als derde horloge kozen wij een horlogemerk van Nederlandse bodem – wel zo toepasselijk. TW-Steel is een relatief jong merk dat sinds 2005 bestaat. The Watch in Steel staat bekend om de grote polshorloges met een diameter tot meer dan 50 mm.

TW-Steel Canteen Chrono bestaat uit drie kleuren die elkaar goed aanvullen. De oranje band met metalen studs past perfect bij de stalen kast. Als kers op de taart komen beide kleuren terug op de zwarte wijzerplaat. Een geslaagd ensemble dat je prima het hele jaar door kunt dragen. 

TW-Steel Canteen
TW-Steel Canteen Chrono
TW Steel Canteen
TW Steel Canteen om de pols

 

4. Eis Ice baby

Een belangrijke ice van veel mensen is dat een horloge comfortabel zit. Dat zit wel snor bij de Generation Flashy van Ice-Watch. Met dank aan het soepele siliconen bandje heb je na verloop van tijd niet eens meer door dat je een horloge om hebt. Wel zo fijn op momenten waar comfort van belang is. In tegenstelling tot het vorige horloge waar oranje naar voren kwam in de details  is dit Ice Watch horloge echt een statement dat zegt: “Ik ben een liefhebber van oranje, deal with it”.

Ice Watch is niet bang om horloges uit te geven die er tussenuit springen en dat bewijzen ze nog maar eens met dit felgekleurde, maar vooral vrolijke horloge. En deze Ice-watch is 10 ATM waterdicht, dus het geeft niks als er een glas bier overheen gaat. Je kunt het horloge gewoon onder de kraan afspoelen!

Ice Watch Generation Flashy
Ice Watch Generation Flashy
Ice Watch Generation Flashy
Ice Watch Generation Flashy

 

5. Een oranje duikhorloge met historie

Aangedreven door een zelfopwindend mechanisch uurwerk. Het laatste horloge in deze reeks is van Bulova – een Amerikaans merk met een lange en vooral interessante historie. Zo staat Bulova er onder meer bekend om dat het in 1928 de eerste klokradio heeft geproduceerd.

De Oceanographer – Een automatisch duikhorloge met oranje wijzerplaat en zwarte horlogeband is niet alleen voor de fanatieke duikers onder ons, maar ook voor oranjeliefhebbers. Bulova bewijst met het vernieuwde ontwerp eer aan het originele “Devil Diver” horloge uit de jaren 70. De Oceanographer is in verschillende kleuren geproduceerd, maar onze voorkeur gaat uit naar de oranje variant; opvallend sportief en toch chique. 

Tip: Duikhorloges hebben i.v.m. de afleesbaarheid vaak een oranje wijzerplaat. Een prima plek om te beginnen met zoeken naar een horloge voor Koningsdag en de rest van de zomer!

Bulova Oceanographer Devil Diver
Bulova Oceanographer Devil Diver
Certina DS-Super
Certina DS-Super

 

En nog een laatste tip: Heb je nog geen favoriet oranje horloge gevonden? Denk dan eens aan een Oranje horlogebandje of een bandje in de kleuren van de Nederlandse vlag!

 

Nog meer oranje horloges zien?

x2778841086cr22
Morellato x2778841086cr22
Morellato X4737A74861CR18
Morellato X4737A74861CR18 bandje
x0857042086cr14
Morrellato x0857042086cr14

Fijne Koningsdag!