Orient merkinspiratie bij Horloge.nl

70 jaar mechanische horloges van Orient

Geschreven op 15-06-2020 12:36 door Miriam

Orient is een van de grote horlogeproducenten van Japan. Toch is het merk in Nederland helaas relatief onbekend. Wat ons betreft is het daarom tijd - in het jaar dat Orient 70 jaar bestaat - hun uitgebreide collectie mechanische horloges eens in het zonnetje te zetten.

 

Orient al sinds 1950 Japans marktleider in automatische uurwerken

Het horlogemerk Orient is opgericht in 1950, maar de geschiedenis van het bedrijf gaat nog verder terug, tot 1901. De Tama Keiki Company was gespecialiseerd in de fabricage van klokken en gevoelige meetinstrumenten. De ervaring die het bedrijf daarmee had opgebouwd werd meegenomen in de ontwikkeling van de mechanische Orient uurwerken. Het is dan ook niet vreemd dat het merk bekend staat om de degelijkheid van de producten. Nog steeds loopt Orient voorop met tijdloze horloge-ontwerpen en techniek in een tijd van industriële massaproductie.

Orient Star dameshorloge
Orient Star dameshorloge
Foto Orient uurwerk
Eigen uurwerken

Modern, klassiek en sportief

De collectie van Orient kan grofweg ingedeeld worden in drie categorieën: modern, klassiek en sportief. De bekendste horlogelijnen zijn de Mako duikhorloges en de klassieke Bambino reeks. Andere kerncollecties zijn de elegante Classic, de Sun and Moon en de Contemporary Small Seconds with Semi-Skeleton.

Functionele en accurate duikhorloges

Liefhebbers van klassieke duikhorloges hebben ruime keus bij Orient, want deze automatische duikhorloges zien eruit zoals een duikhorloge er uit hoort te zien; Met stevige lichtgevende wijzers en indexen en een draaibare duikring die is gekarteld voor extra grip. 

Orient duikhorloges
Orient duikhorloge

Stijlvolle dress watches voor heren en dames

Wanneer je representatief voor de dag wilt komen is de keuze voor een stijlvol dress watch snel gemaakt. De Orient Bambino serie bestaat uit klassieke horloges die in alle bescheidenheid schitteren. Of je nu kiest voor eenvoudige indexen of (Romeinse) cijfers, deze horloges leiden nooit de aandacht af van waar het om gaat: jouw persoonlijkheid. Het licht gebolde glas geeft een extra retro-touch aan deze horloges.

Orient herenhorloge
Orient dameshorloge

Bijzondere functies en opengewerkte wijzerplaten

Wanneer je mooie uurwerken maakt is het eigenlijk zonde om ze onder een wijzerplaat te verstoppen. De Open Heart horloges van Orient geven je een kijkje in het hart van je horloge. In de wijzerplaat zit een opening waardoor de bewegende delen zichtbaar zijn. Echt een horlogetype voor de liefhebber! Nog bijzonderder zijn de horloges die als extra functie een zon- en maanfase venster bevatten. Om dit mogelijk te maken is een complex en secuur uurwerk nodig. Maar naast dat dit een heel bijzondere horlogefunctie is, is het ook heel mooi om te zien.

Orient Open Heart horloge
Sun and moon Orient horloge

Orient Star: de tophorloges van Orient

Orient Star is al sinds 1951 de premium-lijn van Orient. Deze horloges bevatten een 46-F6 of 46-F7 uurwerk. Twee van de wereldberoemde uurwerken die door Orient in huis worden vervaardigd. De kasten van de Orient Star horloges zijn ook heel bijzonder. Ze worden 'Zaratsu' gepolijst. Een bijzondere techniek, waarbij het metaal zo wordt gepolijst dat het het licht optimaal reflecteert. Het duurt jaren voordat de meester-ambachtsman deze techniek beheerst en dat zie je aan deze horloges!

 

Orient en Orient Star horloges bij Horloge.nl

Horloge.nl heeft altijd een ruime collectie scherp geprijsde Orient horloges op voorraad. Speciaal voor het 70-jarig jubileum verwachten we later in 2020 een revival-collectie met daarin o.a. de King Diver en Retro Future Camera. Dus hou onze Orient pagina in de gaten voor deze exclusieve uitgaven.