Swatch merkinspiratie bij Horloge.nl

Swatch x Omega: Nieuw bandje?

Geschreven op 20-04-2022 11:00 door James • Leestijd ongeveer 5 minuten
mode Design Swiss Made Horloges Swiss Made dameshorloges Horloge accessoires

De lancering van de Swatch x Omega modellen ging gepaard met veel hype en hysterie. Horlogeliefhebbers wereldwijd konden niet wachten om één of meerdere van de elf BIOCERAMIC horloges - genoemd naar de planetaire lichamen - te bemachtigen. Een unieke samenwerking die zoals verwacht  veel media-aandacht kreeg. Bijna een maand na de release en sinds de storm is gaan liggen bekijken we de Mission to Venus en de Mission to the Moon, in het bijzonder de bandjes.

De Speedmaster is nu eindelijk toegankelijk voor (bijna) alle fans.

Zoals jullie waarschijnlijk weten vond de lancering van de Swatch x Omega alleen plaats in een paar fysieke Swatch winkels. In grote steden van New York tot Tokio, maar ook hier in Rotterdam en Amsterdam stonden lange rijen en was zelfs sprake van kampeerders die de nacht ervoor hun premium plekje in de rij verzekerden. 

Vanwaar die gekte eigenlijk? Nog nooit eerder is er een luxueus horloge opnieuw uitgebracht als instapmodel, wat het daarmee toegankelijk maakte voor vrijwel iedereen. In tegenstelling tot een limited edition was het doel van Omega en Swatch juist om zoveel mogelijk fans en verzamelaars tevreden te stellen.

Het resultaat? De horloges gingen als warme broodjes over de toonbank... Maar niet getreurd! Er komen nieuwe ladingen aan, dus ook jij kunt je slag slaan als je de boot hebt gemist. Ze staan weliswaar voor de hoofdprijs te koop op websites als eBay en Marktplaats, maar het zijn geen limited editions. Persoonlijk raden wij het dus af om de woekerprijzen te betalen die scalpers vragen. 

Lange rij Swatch Rotterdam
Lange rijen voor de Swatch winkel in Rotterdam

Mission to Venus

De MoonSwatch Mission to Venus is een horloge dat de liefde vertegenwoordigt. Een fijn horloge dat vooral door dames gewaardeerd wordt. De witte horlogeband van klittenband gaat goed samen met het pastelroze van de kast en wijzers. De band is vederlicht en zoals op de foto's te zien bedrukt met Omega en het bijbehorende logo en in cursieve letters Speedmaster.

 

Liever een ander bandje?

Niet iedereen is blij met de klittenband die Swatch standaard aan deze horloges heeft gezet, maar - uniek voor Swatch!! - het horloge heeft een rechte bandaanzet, dus je kunt er heel gemakkelijk een band aanzetten die je wel mooi vindt!

Goed om te weten: Horloge.nl heeft volop keuze als het op geschikte horlogebandjes aankomt voor de MoonSwatch modellen. Je kunt kiezen uit diverse kleuren, maar onze tips voor de Mission to Venus zijn roze en wit. Kies voor een 20 mm bandje met een rechte aanzet.

Het roze bandje past qua kleur perfect bij de Mission to Venus, terwijl de witte band meer een elegante touch toevoegt aan het geheel. De twee bandjes dienen een ander doel en geven daardoor een andere uitstraling aan het horloge.

Mission to Venus met siliconen bandje
Mission to Venus met siliconen bandje
Mission to Venus met origineel bandje
Mission to Venus met origineel bandje
Mission to Venus met lederen bandje
Mission to Venus met lederen bandje

 

Mission to the Moon

Het jaar was 1969. Het eerste horloge dat op de maan werd gedragen was een Omega Speedmaster. Neil Armstrong en Buzz Aldrin hadden de Moonwatch om de pols toen de eerste voetstappen op de maan werden gezet. Respectievelijk, de ST105.012 en ST145.012. Dit legendarische horloge werd in 1965 geproduceerd en diende ook na de eerste maanmissie als hét horloge tijdens de meeste daaropvolgende maanmissies.

De Swatch Mission to the moon komt het dichtst bij het originele horloge van Omega. Ook het origineel was voorzien van een lange, verstelbare klittenband die over het maanpak gedragen kon worden.

Speedmaster VS MoonSwatch
Speedmaster VS MoonSwatch*
Astronaut met Omega Speedmaster
Astronaut draagt twee Omega Speedmasters*

 

Vind je de klittenband van je MoonSwatch niet zo mooi? Probeer dan eens een leren bandje, een sportieve siliconen band of een NATO-band. De uitstraling van het horloge verandert meteen!

Het leren bandje is een waardevolle toevoeging voor situaties waar je net op zoek bent naar iets wat chic uitstraalt. Het NATO-bandje is wat losser en uitermate geschikt voor dagelijks gebruik wanneer je voor een casual look gaat.

Mission to the Moon met lederen band
Mission to the Moon met lederen band*
Mission to the Moon met nato band
Mission to the Moon met NATO-band*
Mission to the Moon met origineel bandje
Mission to the Moon met origineel bandje*

 

Ben je benieuwd geworden naar het combineren van andere horlogebandjes met de Omega x Swatch? Neem dan een kijkje in ons horlogebanden aanbod.

Binnenkort komen de Omega x Swatch MoonSwatch modellen weer op voorraad bij de Swatch winkels. In de tussentijd kun je inspiratie opdoen in ons Swatch aanbod.  Hier vind je nog veel meer interessante Swatch horloges zoals bijvoorbeeld de Big Bold NASA Modellen.

*Achtergrondfoto's maan, astronaut en Omega Moon watch uit het boek: "The Moon watch" van Omega SA, 1995