Edox merkinspiratie bij Horloge.nl

Bijzondere Limited Editions van Edox met een vleugje mysterie

Geschreven op 08-05-2020 12:48 door Miriam
Sport Waterdichtheid Militaire horloges Gelimiteerde Uitgave

Edox is een van de weinige nog bestaande Zwitserse horlogemakers in familiebezit. Een bedrijf met ervaring die teruggaat naar 1884. Het is dan ook niet vreemd dat er soms heel bijzondere horloge-ontwerpen opduiken uit het rijke archief. In de bekende Chronorally en SkyDiver series zijn twee exclusieve Limited Editions uitgebracht, die met respect voor het verleden stevig in het heden staan.

De spannende Edox Chronorally X-Treme Pilot

Het door Monster Energy gepresenteerde FIA World Rallycross Championship is een opwindende racewedstrijd op gemengde oppervlakken. Mens en machine werken samen als één in een race tegen de klok, hun rivalen en de elementen. Deze onoverwinnelijke geest inspireerde Edox als timingpartner van de FIA tot het ontwikkelen van de stoere en sportieve Chronorally X-treme Pilot.

Het horloge ademt in alles de energie van rallycross. 48 mm groot, met prominente chrono-pushers die het mogelijk maken zelfs met racehandschoenen de split-time chronograaf te bedienen. De handgepolijste kast is gemaakt van titanium, een licht en krasbestendig materiaal, waardoor dit stevige horloge toch slechts 130 gram weegt.

Foto Chronorally X-Treme
Duidelijke wijzers en datum
Foto Chronorally X-Treme Pilot
Grote pushers

De groene wijzerplaat met gele accenten en het grote datumvenster is geïnspireerd op het dashboard van een rallyauto en sluit perfect aan bij de geel gestikte leren band. De met een autowiel gedecoreerde achterdeksel voegt nog een extra dimensie toe. 

Foto achterkant Edox Chronorally X-Treme Pilot
Bijzondere achterkant
Polsfoto Edox Chronorally X-Treme Pilot

Natuurlijk is de afwerking van de Chronorally tot in de puntjes: de wijzers zijn voorzien van sterke Superluminova voor extra afleesbaarheid in het donker. En, er zijn slechts 555 stuks van de Chronorally X-treme Pilot gemaakt, wat het exclusieve karakter van het horloge nog meer benadrukt.

Het mysterie van de Edox SkyDiver Military

De onstaansgeschiedenis van de SkyDiver is omgeven met mysterie. Het gerucht gaat dat het klassieke ontwerp uit 1973 - dat in de archieven werd teruggevonden - in het diepste geheim was ontwikkeld voor de elitetroepen van een geheimzinnige Zwitserse kolonel. Of dit waar is of niet, een mooi verhaal is het zeker en het heeft ons een prachtig nieuw horloge opgeleverd.

De SkyDiver Military verenigt 135 jaar horloge-ervaring met militaire geschiedenis. Het 30 ATM waterdichte automatische horloge is voorzien van een krasbestendige keramische duikbezel en een grijze militaire nylon band. 

Foto Edox SkyDiver Military
Krasbestendige keramische bezel
Polsfoto Edox SkyDiver Military
Stevige militaire horlogeband

Het extra dikke saffierglas en de Superluminova X1 op wijzers en indexen staan ​​garant voor krasbestendigheid en leesbaarheid onder de meest extreme omstandigheden, zodat ook de moderne paratrooper met een gerust hart met dit horloge aan het werk kan. De met parachutemotief gegraveerde achterdeksel maakt het design helemaal af.

Foto Edox SkyDiver met metalen band
Extra roestvrijstalen schakelband
Foto achterkant Edox SkyDiver Military
Bijzondere achterkant

Deze bijzondere tot 555 stuks gelimiteerde Military SkyDiver 80115 3N VD wordt geleverd in een speciale doos met een extra roestvrijstalen band.

Edox horloges bij Horloge.nl 

Bent u geïnteresseerd in deze horloges? Op onze Edox pagina kunt u zien welke horloges op welke locatie op voorraad zijn. Wilt u een specifiek model bekijken? Neem dan contact op met onze Klantenservice afdeling om een afspraak te maken. U bent welkom bij een van onze winkels in RotterdamBreda of Antwerpen. Onze winkelmedewerkers adviseren u graag. Maar uw favoriete horloge online bestellen kan natuurlijk ook!