Cluse merkinspiratie bij Horloge.nl

Cluse La Bohème wordt Boho Chic

Geschreven op 21-10-2020 10:30 door Miriam
mode Minimalistische horloges Boho Chic

La Bohème is een van de populairste horlogeseries van Cluse en behoort al een paar jaar tot de bestsellers van het merk. Per 1 november 2020 wordt de naam van deze horloges gewijzigd in Boho Chic. Maar maak je geen zorgen: de horloges blijven hetzelfde!

Van Bohemien naar Boho Chic

La Bohème is niet alleen de naam van een opera van Puccini en een nummer van Charles Aznavour, het betekent letterlijk ‘Boheems’, afkomstig uit Bohemen – een regio in Tsjechië. In de negentiende eeuw beweerden namelijk de Roma zigeuners in Frankrijk uit die streek afkomstig te zijn. Bohémien werd dus de Franse naam voor de Roma. Tegenwoordig staat het woord Bohemien voor een niet-burgerlijke, kunstzinnige, vrije levensstijl. Het is dat gevoel wat Cluse heeft vertaald in hun populaire horloges.

Boho chic meisje
Cluse Boho chic horloge

 

De term Boho Chic komt uit de fashion wereld en beschrijft een losse, beetje hippie-achtige kledingstijl. Vrolijke bloemenprints, losse rokken en veel sieraden. De stijl die je kent van influencers als bijvoorbeeld Ibizabohogirl of actrice Sienna Miller. De combinatie van de losse kleding met chique details is essentieel voor deze look.

Daarom is de nieuwe naam Boho Chic voor deze populaire Cluse horloges zo perfect. Ze zijn neutraal vormgegeven, hebben een luxe uitstraling en passen dus bij alle soorten kleding en zijn uitstekend te combineren met andere sieraden.

De Boho Chic horloges zijn verkrijgbaar in twee formaten: 28 mm en 38 mm.

Cluse Boho chic horloge
Boho chic meisje

 

Cluse horloges bij Horloge.nl

Horloge.nl heeft naast de Boho Chic horloges nog veel meer fashionable Cluse horloges in de collectie. Bijvoorbeeld de vierkante La Tétragone of de Aravis chronografen voor heren. Voor welke stijl ga jij?

Cluse horloges
Cluse horloges