Bering merkinspiratie bij Horloge.nl

De Arctische kleuren van Bering horloges

Geschreven op 30-07-2020 14:26 door Miriam

Bij het woord Noordpool denken de meeste mensen aan kou en eeuwig wit ijs. Maar de oprichters van het Deense horlogemerk Bering zagen in dit schijnbaar eindeloze gebied een rijkheid aan kleuren en structuren. Deze kleuren vertaalden ze naar een gevarieerde en subtiele horlogecollectie waarin design en liefde voor het landschap samenkomt.

De Beringstraat is de zeestraat gelegen tussen de grote oceaan en de Noordelijke IJszee. Het is ook hét punt waar Azië (Siberië) en Noord Amerika (Alaska) elkaar bijna aanraken. Naar dit bijzondere gebied vernoemde de Deense avonturier René Kaerskov zijn horlogemerk. Nadat hij in 2008 een parachutesprong deed boven de Noordpool, was hij vanaf dat moment begeesterd door de schoonheid van de 'Arctic'.

Foto noorderlicht

Bering horloges: écht Deens design

In het ontwerp van Bering horloges zie je de principes van het Deens design op zijn best; Een sober maar elegant uiterlijk, waarbij de kwaliteit zich laat kennen door de aandacht voor details. Het beste staal, gepolijst tot perfectie, lichte en dunne horlogekasten en saffierglas voor onbelemmerd, krasloos zicht op de wijzerplaat.

Maar het échte raffinement van Bering horloges zit 'm wat ons betreft in het kleurgebruik. Geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van het poolgebied heeft Bering een aantal 'kleurwerelden' neergezet die perect aansluiten bij de designfilosofie van het merk.

 

Arctic Sailing - De donkere diepte van de ijszee

In de Arctic Sailing kleurlijn zie je de basis van de Bering stijl. De combinatie van zwart en blauw doet denken aan de Noordelijke IJszee. Een spannende en stoere combinatie.

Foto Bering Solar 15239-674
Solar 15239-674
Foto Noordelijke ijszee
Noordelijke Ijszee

De vele kleuren van het poolijs in Ocean Blue en Ice Blue

Hoewel we bij de Noordpool vooral denken aan het wit van ijs en sneeuw zijn het juist de verschillende kleuren blauw die dit gebied zo fascinerend maken. In de Ocean Blue en Ice Blue werelden van Bering komen deze subtiele kleurschakeringen tot uitdrukking.

Foto blauw ijs
Verschillende kleuren blauw ijs
Foto Bering Classic 16540-308
Classic 16540-308

Red Sailing - Zeilen in het Noorderlicht

Het Noorderlicht - Aurora Borealis - is een bijzonder fenomeen dat je alleen in de poolgebieden kunt waarnemen. Aurora's zijn het resultaat van verstoringen in de magnetosfeer veroorzaakt door zonnewind. Kleine deeltjes slaan neer in de atmosfeer en zenden een veelkleurig licht uit. Van felgroen tot diep rood. Deze kleur rood en het rood van de traditionele schepen en vissershuisjes inspireerde Bering tot de Red Sailing kleurlijn.

Foto Bering True Aurora 16934-599
True Aurora 16934-599
Foto noorderlicht
Aurora Borealis

Arctic Nights - chique zonlicht en duister

In het Noorden wordt het zomer's nooit helemaal donker en in de winter nooit helemaal licht. In de schemering zie je het zwart van de nacht omlijst met een gouden gloed van de opkomende of ondergaande zon. Dit inspireerde Bering bij de Arctic Nights kleurlijn: een chique combinatie van zwart en roségoud.

Foto arctische avondlucht
Foto Bering Ceramic 11429-166
Ceramic 11429-166

Green lights - "Denk groen om de Noordpool wit te houden"

Terwijl wij op dit moment genieten van zomerse temperaturen die oplopen tot boven de dertig graden hebben de ijsberen het minder naar hun zin. Door de klimaatopwarming wordt hun leefgebied de Noordpool steeds kleiner en zijn deze prachtige beren met uitsterven bedreigd. Daarom heeft Bering in 2019 een speciaal groen (solar) horloge uitgebracht waarvan een deel van de opbrengst naar de Polar Bears International organisatie gaat. Inmiddels is deze 'Charity' collectie uitgebreid met o.a. ook een rood horloge, waarmee je een steentje bij kunt dragen aan het behoud van de ijsbeer.

Banner voor Bering Charity horloges

Bering horloges bij Horloge.nl

De veelzijdige Bering horlogecollectie is niet alleen heel kleurrijk, ook qua techniek zitten de horloges prima in elkaar. Zo zijn er milieuvriendelijke solar horloges te vinden, maar ook radiogestuurde horloges en lichtgewicht titanium horloges voor dames en heren. 

Gratis thermosfles bij aankoop van een Bering horloge

Bij aankoop van een Bering horloge* bij Horloge.nl krijg je tijdelijk - en zolang de voorraad strekt - een gratis design thermosfles cadeau. Handig om in deze zomerse hitte je drankje ijs- en ijskoud te houden! 

Foto Bering thermosfles
*sale en outlet modellen uitgezonderd