Fossil merkinspiratie bij Horloge.nl

De Fossil Earth Day #Tide Limited Edition is gemaakt van weggegooid plastic

Geschreven op 14-04-2022 06:28 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Gelimiteerde Uitgave Duurzame horloges

Je kunt natuurlijk doemdenken over klimaat en milieu, maar je kunt er ook iets aan doen! Al is het maar met iets kleins als een bewuste keuze bij aanschaf van een nieuw horloge. De exclusieve Limited Edition #Tide horloges van Fossil zijn namelijk helemaal gemaakt van weggegooid plastic dat uit rivieren is gehaald. Zo zie je er superstylish uit en je helpt mee aan het schoonmaken van de natuur. Make a ripple!

 

Limited Edition Fossil horloges ter gelegenheid van Earth Day 

Fossil brengt dit jaar twee tot 600 (ongenummerde) stuks gelimiteerde horloges uit voor Earth Day. Het zijn exclusieve horloges die niet in het reguliere assortiment komen en zullen alleen verkrijgbaar zijn bij geselecteerde winkels waar Horloge.nl er een van is!

Het zijn twee Fossil FB-01 solar horloges gemaakt van Tide Ocean plastic. Dit materiaal is gerecycled PET dat gecertificeerd en gedocumenteerd is en teruggewonnen uit Europese waterwegen en hiermee een tweede leven krijgt.

Fossil Tide Ocean

 

Wie zijn Tide Ocean en waarom bestaan zij?

De oceaan stikt van de plasticvervuiling. Oplossingen zijn dringend nodig, anders bevat de oceaan in 2050 meer plastic dan vis. Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om hier iets aan te doen.

Op kleine schaal is er bijvoorbeeld Foekje Fleur, die mallen voor vazen maken van flessen die uit de Maas gevist zijn. En we kennen allemaal de Ocean Clean Up van Boyan Slat, die de plasticsoep uit de oceaan wil filteren. Ook hij kwam recent tot de conclusie dat je het afval beter voordat het in zee stroomt bij de bron kunt opvangen: de grote rivieren.

Plastic verzameld uit rivieren in Thailand
Plastic verzameld uit rivieren in Thailand
Gerecycled plastic
Het verzamelde afvalplastic wordt verwerkt tot nieuwe grondstof

 

Het Zwitserse Tide Ocean SA is een nieuw internationaal bedrijf dat ook de vervuiling aan de bron wil aanpakken. Als upcyclingbedrijf gebruiken ze een innovatieve methode om uit rivieren afgevangen afvalplastic om te zetten in een nieuwe premium grondstof. Deze granulaatkorrels worden gebruikt in plastic voor horloges, meubels, elektronische apparaten, auto-onderdelen en elk ander type hard plastic product. Fossil is een van de ‘changemaker’ partners van Tide Ocean.

 

Niet alleen verantwoord, ook mooi!

Het Fossil #Tide horloge wordt uitgebracht in twee versies: de FS5911 en de FS5893

De FS5911 heeft een half-transparante kast met zwarte bezel. Op de comfortabele stoffen band - die ook is gemaakt van gerecycled plasticvezel - staat het motto van Tide Ocean: Make a ripple (Maak een rimpeling). Dit motto zien we ook terug op de wijzerplaat met de structuur van een waterrimpeling. De kroon en gesp van het horloge zijn voorzien van een iridiserende plating.

Rimpeling wijzerplaat
Rimpeling wijzerplaat
Make a ripple band
Make a ripple band
Iriserende details
Iriserende details

 

Ook de wijzerplaat van de FS5893 bevat de rimpeling. Verder is dit horloge helemaal in blauw uitgevoerd, waardoor de lichtgevende wijzers en uur-indexen er echt uitknallen.

Beide horloges zijn 10 ATM waterdicht zodat je er met een gerust hart mee in de rivier kunt springen om er zwerfvuil uit te vissen. Bijvoorbeeld op World Cleanup Day in september. En de accu van het solar uurwerk wordt opgeladen door zonlicht én kunstlicht zodat je geen wegwerpbatterijtjes hoeft te vervangen.

Beide #Tide horloges worden geleverd in een special ontworpen Earth Day Fossil blik.

Of helemaal blauw
Of helemaal blauw
Gegraveerde kastdeksel
Gegraveerde kastdeksel
Speciaal blikje
Speciaal blikje

 

Meer eco-friendly Fossil horloges bij Horloge.nl

Zijn deze plastic #Tide horloges niet helemaal jouw smaak? Gelukkig maakt Fossil nog veel meer trendy horloges met oog voor het milieu. Alle Fossil horloges gemarkeerd met een blaadje zijn ook gemaakt van gerecycled kunststof of roestvrijstaal. 

Zijn deze #Tide horloges wel compleet jouw ding? Zet ‘m dan snel op je wenslijst, want we krijgen maar een paar exemplaren!

Wil je meer weten over duurzame horloges? Lees dan ook eens dit blog.