Bulova merkinspiratie bij Horloge.nl

De historische uitstraling en moderne ziel van Bulova Military horloges

Geschreven op 24-04-2020 10:04 door Miriam
Militaire horloges Pilotenhorloges Aviator

Bulova en het Amerikaanse leger hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis. Van HACK horloges, die speciaal voor gevechtstroepen zijn ontwikkeld, tot horloges ontworpen voor piloten. De nieuwe militaire collectie van Bulova onderstreept dit militaire erfgoed met automatische horloges die voortborduren op de roemruchte geschiedenis van het merk. 

Bulova A-15 Pilot horloge

In 1943 startte de Amerikaanse Air Force een project om een ​​nieuw horloge te ontwikkelen dat aan de eisen van piloten moest voldoen. Samen met Bulova ontwikkelden zij een nieuwe manier van navigeren met behulp van radioapparatuur en peilzenders.

Geïnspireerd op Bulova's militaire nalatenschap en traditionele uurwerken uit de jaren veertig combineert de nieuwe A-15 Pilot watch historische elementen met een moderne ziel. De opvallende wijzerplaat van het Dual Time horloge bevat twee draaibare schijven die worden bediend door 2 kronen. De kroon op de twee uur positie bedient de verstreken tijd aan en de kroon op de vier uur positie de tweede tijdzone.

Foto Bulova A-15 Pilotenhorloge
Bulova A-15 Pilotenhorloge
Detailfoto Bulova A-15 Pilotenhorloge
De extra kroon bedient de draaiende interne Dual Time ring

Bulova HACK Horloge

Het principe van een hack horloge, of stop-seconde, stelt de gebruiker in staat om zonder moderne techniek horloges te synchroniseren. Gevechtstroepen konden hun horloges op de seconde gelijk zetten door de kroon uit te trekken op de twaalf uur positie en tegelijk met de teamleider en de referentieklok de kroon weer in te drukken om de tijd weer op te starten. Door een hack-uurwerk kan dit nauwkeuriger en makkelijker gedaan worden.

Het Amerikaanse leger vertrouwde tijdens de Tweede Wereldoorlog in hoge mate op de precisie van het originele Bulova HACK Watch om haar acties op land en aan boord van schepen goed af te stemmen. De nieuwste editie van de HACK Watch is geïnspireerd op het origineel uit de jaren '50.

Door de veelzijdigheid van het beproefde automatisch uurwerk en een soepele lederen NATO-band oogt de nieuwe Hack Watch zeer authentiek. Het is daardoor een niet alleen een praktisch horloge, maar ook een stijlvol eerbetoon aan de geschiedenis van Bulova. 

Foto Bulova HACK-horloge
Bulova HACK-horloge
Detailfoto Bulova HACK-horloge
Met de kroon kan de secondenwijzer worden stilgezet; gehackt

Bulova horloges bij Horloge.nl

Bekijk onze collectie retro- én moderne Bulova horloges voor dames en heren in onze webshop. Of kom langs bij onze Showroom in Rotterdam Noord om deze fraaie horloges in het echt te bewonderen.