Orient merkinspiratie bij Horloge.nl

De kleurrijke wereld van de Orient World Map 1969 Revival

Geschreven op 18-05-2021 07:33 door Miriam
Duik Horloges Heruitgave Herenhorloges Automatische horloges

Om het 70-jarig jubileum te vieren, bouwt Orient aan een bijzondere collectie horloges met herinterpretaties van iconische horloges uit het verleden van het merk. Tot nu toe heeft deze Revival Collectie al voor meerdere verassingen gezorgd, zoals de King Diver en de Retro Future Camera. En nu is er de kleurrijke World Map.

 

De World Map: gebaseerd op een bijzonder horloge uit 1969

De nieuwste uitgave in de Revival collectie is de World Map. Het horloge is gebaseerd op de klassieke Orient World Diver uit 1969. Tot dat jaar was het voor de meeste Japanners niet toegestaan om naar het buitenland te reizen. Om te vieren dat dit vanaf 1969 wel weer mogelijk was, bracht Orient een bijzonder horloge op de markt met een meerkleurige wereldkaart en 24-uursweergave. 

Onder liefhebbers van Orient horloges is dit zeldzame horloge inmiddels een zeer gewild verzamelobject.

World Diver
De originele World Diver uit 1969

De veelkleurige wijzerplaat weerspiegelt de aarde als een hemellichaam in het universum en is speciaal bewerkt om er bolvormig uit te zien door het lenseffect van het glas. 

De RA-AA0E04Y09B - het model met dezelfde wijzerplaat als het horloge uit 1969 - is gelimiteerd tot slechts 1.200 genummerde stuks die, naar wij verwachten, snel uitverkocht zullen zijn. Maar niet getreurd, want naast deze limited edition verschijnt de World Map in nog drie kleurvarianten die elk hun eigen charme bezitten.

De detaillering van de World Map horloges is zeer fraai. De gestileerde wereldkaart is een subtiel lijnenpatroon op de glanzende wijzerplaat. De uren worden – net als bij het origineel – weergegeven met puntige metalen bolletjes die als klinknagels aan het oppervlakte van de wijzerplaat liggen. De streepindexen op de 24-uursring zijn dan weer voorzien van lumen voor optimale leesbaarheid in het donker. 

Met keuze uit drie kleurstellingen (blauw, groen en wit) is er voor de liefhebbers keuze genoeg.

 

Uitstekende specificaties

De nieuwe World Map is een getrouwe reproductie van de wereldkaart-wijzerplaat uit 1969. Een uniek retro-ontwerp maar wel met moderne specificaties en functies. 

Net als het originele model uit 1969 geeft het nieuwe model de tijd, datum en dag van de week weer. Het heeft ook een binnenring die kan worden gedraaid met behulp van de kroon op de vier uur-positie op de kast, waardoor een vereenvoudigde 24-uurs tijdweergave mogelijk is. 

RA-AA0E03L09C
Duidelijk afleesbaar dag-datum venster
RA-AA0E02E19B
Extra kroon om de 24-uursring te bedienen

De 43 mm in doorsnee kast is vernieuwd om waterdichtheid tot 20 bar te bereiken, en de armband is samengesteld uit stevige metalen schakels voor soepelheid en comfortabele pasvorm. Het door Orient in eigen huis geproduceerde automatische F6922 uurwerk biedt een stabiele, hoge nauwkeurigheid.

 

Meer Orient horloges bij Horloge.nl

Naast de bijzondere horloges uit de Orient Revival collectie vindt u bij ons vanzelfsprekend de reguliere collectie Orient horloges en de premium modellen in de Orient Star lijn. De goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een mooi klassiek horloge of duikhorloge van een traditioneel Japans horlogehuis.