Fossil merkinspiratie bij Horloge.nl

De nieuwe Fossil Hybrid HR Neutra: meer functies en langere batterijduur

Geschreven op 24-11-2021 14:44 door Miriam • Leestijd ongeveer 3 minuten
Smartwatch Hybrid HR

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Fossil horloges en smartwatches. De nieuwste generatie Fossil Hybrid HR heeft nu nog meer handige en leuke features, bij een nog langere batterijduur. En dat alles in de vertrouwde Fossil ‘verpakking’: stijlvol, retro met een knipoog en super-functioneel.

FTW7027
FTW7027
FTW7025
FTW7025

Wat is een hybrid smartwatch?

Bij het woord smartwatch denken de meeste mensen aan een horloge met een touchscreen zoals van je smartphone. Maar het kan ook anders: een hybrid smartwatch is een écht horloge, met echte wijzers die de tijd aangeven, dat onder de wijzerplaat smartfuncties bevat. Zo heb je een ‘gewoon’ mooi horloge, dat ook smart is.

De Fossil Hybrid HR Neutra heeft bovendien een display waarop je meldingen kunt ontvangen en de resultaten van je smartfuncties kunt uitlezen. Het beste van twee werelden in een stijlvol horloge.

FTW7027
FTW7025

Nog langere batterijduur

Bij de introductie van de Fossil Hybrid HR waren wij al heel enthousiast over de slimme toepassing van het e-ink display (dat je kent van je e-reader) in een op het eerste gezicht gewoon horloge dat stiekem heel erg smart is. 

Een e-ink scherm is namelijk heel goed leesbaar - ook in zonlicht - en is tegelijkertijd zeer energiezuinig. De Fossil Hybrid HR gaat zo (afhankelijk van hoe je het smartwatch gebruikt) tot 2 weken mee op 1 oplaadbeurt! En is de batterij bijna leeg, dan heb je het horloge met de bijgeleverde snellader in minder dan een uur tot 80% opgeladen.

E-ink display
E-ink display net als bij je e-reader
Oplader
Meegeleverde oplader

Wat is nieuw aan de Fossil Hybrid HR Neutra?

Natuurlijk bevat de Neutra alle functies die je van een smartwatch verwacht: hartslagmeter, stappenteller, slaapmonitor, meldingen, enzovoort. Daarnaast heeft Fossil een paar leuke nieuwe features toegevoegd:

 

Hou je reistijd bij

Met de Move Minutes functie kan je onder andere je dagelijkse woon-werk reistijd bijhouden.Deze feature houdt namelijk al je activiteiten bij. De versnellingsmeter telt je stappen, en berekent nu ook het totale aantal minuten dat je op een dag in beweging bent.

 

Verdien punten door te bewegen en hou je hart gezond

Heart Points registreert het verschil tussen lichte en intense activiteit. Google Fit kent een hartpunt toe voor elke bewegingsminuut die je horloge identificeert als matig intensieve activiteit en 2 punten voor zeer intensieve activiteit. 

 

Daag je vrienden uit

Connect challenge is een manier om op een leuke manier met andere Hybrid gebruikers samen meer te bewegen. Stel jezelf doelen en daag je vrienden uit.

 

‘More every day wellness’

Alle Fossil smartwatches met meerkleurige hartslagmeters (groene en rode LED's) hebben nu ook een Blood Oxygen-functie in de Wellness-app (geschatte SpO2). Al deze functies zijn toegankelijk via de Wellness watch-app. Slaap, Activiteit en Bloedzuurstof kan je nu ook instellen als je voorkeursweergave op je display.

FTW7025
FTW7027

Pas je Neutra aan jouw voorkeuren aan

Met de Fossil Hybrid HR App (compatible met Android™ OS 5.0+ and iOS 12.0+) heb je toegang tot alle functies en kan je je horloge helemaal naar je eigen voorkeuren inrichten. Pas het display aan aan jouw stijl met keuze uit verschillende achtergronden.

Stel de drukknoppen in voor de functies die je het meest gebruikt, zoals het weerbericht, je muziek en meer…

FTW7039
FTW7039 voor dames
FTW7039
FTW7039 wijzerplaat

Meer Fossil smartwatches bij Horloge.nl

Er zijn op dit moment twee modellen in de Neutra serie beschikbaar: de  FTW7025 en FTW7027 voor heren. En voor de dames zijn er drie modellen uit de Monroe serie verkrijgbaar.

Ga je toch liever voor een touchscreen smartwatch? Bekijk dan eens de nieuwe Fossil Gen6 smartwatch lijn


TIP: Met de feestdagen in aantocht is het druk, dus bestel op tijd om zeker te zijn van een mooi cadeau op pakjesavond of onder de Kerstboom. Een leuke cadeauverpakking is bij ons ook met 1 klik geregeld!