Jacob Jensen merkinspiratie bij Horloge.nl

De vaste waarden van de nieuwe Jacob Jensen Classic horloges

Geschreven op 12-11-2020 12:48 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Design nieuws

Bij Jacob Jensen weet je wat je krijgt; Vorm en functie smelten samen in een product van hoge kwaliteit. Het is daarom dat de horloges van Jacob Jensen zo geliefd zijn bij liefhebbers van design. In de collectie van het merk vind je dan ook veel designklassiekers. Zo bestaan de Classic horloges al dertig jaar. Het oorspronkelijke ontwerp is in 2020 opgefrist en helemaal klaar voor de toekomst.

 

Prijswinnend design door vaste waarden

Sinds de vroege jaren ’50 heeft Jacob Jensen meer dan 500 producten ontworpen, waarvan zijn jarenlange samenwerking met het audiomerk Bang & Olufsen het bekendst is. Hij was mede daardoor een van de bekendste ontwerpers uit Denemarken. Met een originele, simpele - en inmiddels - klassieke vormentaal, heeft hij bewezen dat alledaagse gebruiksvoorwerpen in alle pure eenvoud mooi zijn. Zelf benoemde hij zijn stijl als “Anders, maar niet vreemd.”

Het logo van Jacob Jensen is de vertaling van de vaste waarden van het merk: 
Puur + Perfect + Duurzaam  = Dag en nacht. 

 

Het originele ontwerp van de Jacob Jensen Classic
Het nieuwe ontwerp
Foto zonsopkomst
De grens tussen dag en nacht als inspiratiebron

Pure functie vertaald in pure vorm. Streven naar perfectie. En producten die actueel zijn, nu én in de toekomst met gebruik van duurzame materialen.

Jacob Jensen is internationaal één van de meest gelauwerde ontwerpers ter wereld. Voor zijn ontwerpen ontving hij vele prijzen en onderscheidingen en zijn werk wordt in kunst- en designmusea overal ter wereld tentoongesteld. In het Museum of Modern Art (MoMa) in New York maken vijftien van zijn ontwerpen deel uit van de vaste collectie.

Vader Jacob overleed op 89-jarige leeftijd in 2015. Zijn zoon, Timothy Jacob Jensen, zet zijn werk voort.

 

Zo vader zo zoon

Timothy Jacob Jensen ging in 1978 in de leer bij zijn vader en nam de verantwoordelijkheid voor zijn ontwerpstudio over in 1990. De eerste producten die Timothy Jacob Jensen ontwikkelde voor het merk Jacob Jensen waren de Classic-horloges, model 510 & 520. Het design is de perfecte vertaling van de vaste merkwaarden in de vorm van een horloge.

De JJ510 en JJ520 horloges zijn nog jaren lang geproduceerd en blijven door hun tijdloze karakter steeds nieuwe generaties designliefhebbers aanspreken.

Het originele ontwerp van de Classic 510 en 520
Het originele ontwerp van de Classic 510 en 520
De oorspronkelijke Jacob Jensen Classic horloges
De oorspronkelijke Jacob Jensen Classic horloges

Jacob Jensen viert het 30 jarig bestaan van deze iconische Classic serie met een vernieuwde variant. De New Classic heeft een eigentijdse look en feel gekregen door de moderne mesh band en krasbestendig saffierglas.

 

De Jacob Jensen Classic serie voor 2020 en verder

Het contrast tussen licht en donker blijft het belangrijkste kenmerk van het horloge.De wijzers verschijnen en verdwijnen tegen de achtergrond van de tweekleurige wijzerplaat terwijl ze bewegen. De secondewijzer tikt door met een opvallend blauw of gouden accent dat harmonieus past binnen de contrasterende wijzerplaat.

Het nieuwe ontwerp heeft meer visuele diepte dan het origineel met afgeschuinde hoeken op de wijzerplaat, gefacetteerde oppervlakken aan de zijkant van de kast en de bijpassende moderne mesh-band. De Classic horloges zijn verkrijgbaar in twee formaten: 32 x 38 mm (JJ515, JJ516 en JJ517) en 24 x 30 mm (JJ525, JJ526 en JJ527).

Ook de kleuren van de horloges zijn opgefrist. De traditionele zilver- zwart en zilver-goud combinatie zijn gehandhaafd en worden aangevuld met een zilver-blauwe variant.

JJ517
JJ517
JJ515
JJ515
JJ526
JJ526

Jacob Jensen horloges bij Horloge.nl

Bij Horloge.nl vind je altijd een uitgebreide collectie Jacob Jensen horloges. Met naast de klassieke modellen de nieuwste designs zoals de New Line, Curve en Strata. Of neem eens een kijkje in onze Jacob Jensen horloge-outlet waar je echt design voor een prikkie kunt vinden.