Edifice merkinspiratie bij Horloge.nl

Dunne én slimme Casio Edifice horloges

Geschreven op 22-06-2020 14:08 door Miriam
Bluetooth connected horloge Extreem dunne horloges

Je hoeft niet meer te kiezen tussen een slank en een slim horloge, want, de 'Speed and Intelligence' chronografen van Casio Edifice zijn nu nóg dunner en nóg slimmer dankzij een nieuw, aangepast uurwerk én energiezuinige Bluetooth synchronisatie met je smartphone.

 

Inspiratie uit high-tech sportauto's

Het ontwerp van de in 2019 geïntroduceerde SlimLine reeks is geïnspireerd op high tech sportauto's. De kastrand en wijzerplaat zijn voorzien van een haarlijnafwerking; een techniek die ook wordt gebruikt voor auto-onderdelen. De look wordt verder versterkt door het dunne profiel met een platte glasrand en sierlijk vormgegeven schouders. De vier schroeven op de kast stellen de compacte bouw van een raceautomotor voor.

Maar dat is slechts uiterlijk. De EQB-1000 horloges  zijn eerst en vooral precisie chronografen met alle functionaliteiten die nodig zijn in de autosport. Je kunt onder andere rondetijden meten en deze later terugkijken in de app. Een Last Lap Indicator toont het verschil met de vorige rondetijd op de ingebouwde sub-wijzerplaat met een bereik van min vijf tot plus vijf seconden. Het horloge toont bovendien de wereldtijden van twee steden tegelijkertijd. 

Zijaanzicht EQB-1000 horloge
Slechts 8,94 mm dun
Polsfoto EQB-1000 horloge
Past bij vrijetijdskleding en kostuum

Dun én slim door verbeterd Casio uurwerk

De Casio Edifice EQB-1000 serie heeft een zeer slanke kast, mede dankzij een nieuw ontwikkeld, compact uurwerk. Casio verkleinde de afmetingen van ieder onderdeel in stappen van 1/100e van een millimeter, door alle onderdelen aan één kant van de printplaat te bevestigen in plaats van aan beide zijdes zoals bij de vorige Edifice Slim Line modellen. Het resultaat is een kastdikte van slechts 8,94 millimeter. Dat is 4,1 millimeter - 29% - dunner dan het voorgaande model. Je kunt deze Edifice dus prima bij een net pak en overhemd dragen.

Foto EFR-S567D-1AVUEF
EFR-S567D-1AVUEF
Foto EFR-S567D-1AVUEF
EFR-S567D-1AVUEF

De slimme functies bedien je door je horloge via Bluetooth® te koppelen met de app op je smartphone. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste tijd en nog veel meer. Andere functies zijn: wereldtijd voor meer dan 300 steden, phone finder, volledig automatische kalender, batterijniveau-indicator, duale tijdweergave voor 27 tijdzones en automatische aanpassing naar de eigen tijdzone. Daarnaast kan je tot 200 met de chronograaf gemeten rondetijden opslaan.

Omdat de Casio Edifice Slim Line horloges werken op licht-energie gaat de batterij meer dan 10 jaar mee en loopt het horloge zonder te worden blootgesteld aan licht, indien volledig opgeladen en met de energiebesparingsfuctie aan, wel 18 maanden door.

ECB-10TMS banner

Bijzondere Casio Edifice Limited Edition in samenwerking met TOM's Racing

De nieuwe ECB-10TMS is het resultaat van alweer de tweede samenwerking van Edifice met TOM’s Racing. Het basismodel van de ECB-10TMS is de ECB-10, die al was voorzien van een weektimer en andere functies voor tijdbeheer die nodig zijn bij races. Het nieuwe horloge is zwart met rode accenten, geïnspireerd op het Mount Fuji-ontwerp van het TOM's-logo. Dit logo staat in de inzetring die is gevormd als een ​​remklauw van een raceauto. 

Raceauto details

Echt aan alle details is aandacht besteed; De wijzerplaat van het horloge is gemaakt van carbon dat ook gebruikt wordt in de bouw van raceauto's. De band is aan het einde dikker zodat deze goed op de plaats blijft zitten. Heel handig voor de onder tijdsdruk opererende technici van het team. Het krasbestendige saffierglas zorgt voor goed zicht vanuit alle hoeken op de fraaie wijzerplaat. 

Foto ECB-10TMS
Tom's raceauto

Om de 20ste verjaardag van Edifice te vieren, is het cijfer "20" op de ring rood gemarkeerd, en bevat de achterkant van de kast de inscriptie "20th Anniversary Edifice". Net als de EQB-1000 is de ECB-10TMS is een Bluetooth horloge met uitgebreide smartfuncties, waaronder een geavanceerde chronograaf met ruimte voor 200 rondes in het geheugen.

 

Casio Edifice horloges bij Horloge.nl

Horloge.nl heeft altijd een ruime collectie Casio Edifice horloges op voorraad. Met naast de Slimline en Bluetooth modellen natuurlijk ook de Classic en Premium chronografen. Nog steeds moeite met kiezen? Kom dan eens langs in onze showroom In Rotterdam om je favoriete modellen te bekijken. Op onze site kan je aangeven welke horloges we voor je apart moeten houden.