Edox merkinspiratie bij Horloge.nl

Edox horloges voor morgen gebaseerd op de kracht van gisteren

Geschreven op 24-12-2020 07:00 door Miriam • Leestijd ongeveer 4 minuten
Maanfase Swiss Made Horloges Swiss Made Extreem dunne horloges Herenhorloges Automatische horloges Quartz horloges

Sinds de oprichting in 1884 in Zwitserland, staat het merk Edox bekend om de klasse, elegantie en uitzonderlijke technische specificaties van hun horloges. Tegenwoordig richt Edox zich qua marketing meer op sportieve modellen zoals bijvoorbeeld de uitmuntende Chronorally chronografen en Skydiver horloges.

Maar, natuurlijk vind je in de Edox collectie ook nog steeds een mooie selectie klassieke dress watches voor de moderne man die waarde hecht aan ervaring en heritage. Want alle Edox horloges zijn gericht op vandaag en morgen, met de kracht van het verleden als basis.

 

Daarom, eerst even een stukje Edox geschiedenis

In 1884 besloot de meesterhorlogemaker Christian Rüefly-Flury, uit de Zwitserse uurwerkstad Granges, zijn eigen bedrijf op te richten. Zijn keuze viel op de naburige stad Biel, waar hij zijn bedrijf vestigde. Rüefly was een buitengewoon begaafd horlogemaker die wist hoe hij uurwerken moest verfijnen en verbeteren. Rüefly verwierf hierdoor snel faam met het merk Edox. 

In 1921, na het overlijden van de oprichter, werd het bedrijf overgenomen door de bankier Robert Kaufmann-Hug. Deze ondernemer realiseerde zich al snel dat het zakhorloge - dat toen door bijna iedereen werd gedragen - op het punt stond te worden vervangen door het meer praktische polshorloge. Edox was hierdoor een van de eerste horlogefabrikanten die zich concentreerde op de productie van slanke en elegante polshorloges. 

Bovendien loopt Edox al sinds 1968, toen zij een unieke kroonafdichting met dubbele O-ring presenteerden, voorop met buitengewone waterdichte (duik)horloges zoals de legendarische Delfin.

foto horlogemaker
Foto vintage edox poster

 

Innovaties van Edox: het dunste horloge met datum ter wereld

Net zoals in de begindagen van het merk, streeft Edox ernaar zo licht en dun mogelijke horloges te produceren zonder concessies te doen aan de kwaliteit. In 1998 resulteerde dit streven in het dunste horloge ter wereld met een integrale kalender. Zij waren daarmee de eerste horlogemakers die dit voor elkaar kregen. Ook vandaag vind je in de Edox collectie zeer dunne horloges.

Na een jaar of 15 van groot-groter-grootst, beginnen dunne horloges zo langzamerhand een trend te worden in horlogeland. Je kunt immers de tijd tegenwoordig overal aflezen; Op je smartphone, digitale klokken, de tijd is overal. Een hoog kwalitatief chique en elegant horloge daarentegen is nu bij uitstek een manier om je te profileren. Met de nieuwste Ultra Slim horloges en chronografen van Edox maak je echt een stijl-statement.

Puur, zonder poespas, alleen de essentie van reductionistische elegantie. Het slechts 1.4 mm dunne quartz uurwerk ligt in een extreem platte kast en is bevestigd aan een armband van gesatineerd en gepolijst roestvrijstaal. De zorgvuldig vervaardigde wijzerplaat met handmatig aangebrachte indexen wordt beschermd door een ontspiegeld saffierglas. De afdichtingen rond het glas, de kroon en de achterkant, die met vier losse schroeven stevig aan de kast is bevestigd, garanderen waterdichtheid tot een diepte van 50 meter. 

Elke schakel in de elegante, flexibele armband bestaat uit vier afzonderlijke elementen die nauwkeurig in elkaar zijn geschroefd. Door de verborgen vlindersluiting lijkt het alsof de comfortabel aanvoelende band naadloos de pols omsluit. De som van al deze delen is een prachtig horloge dat in totaal slechts 4,75 mm dun is! 

Foto Ultra Slim Edox
Foto Ultra Slim Edox

 

Klassiek maanfase horloge in een modern jasje

Het nieuwe Les Vauberts Automatic Moon Phase-horloge van Edox toont de reis van de maan aan de nachtelijke hemel. 

Dit bijzondere horloge met klassieke horloge-complicatie heeft een moderne, elegante, strakke look. Ondanks de diameter van 42 mm, overheerst het horloge de pols niet, dankzij het strakke ontwerp zonder overbodige details. 

In de roestvrijstalen kast ligt een nieuw Edox Calibre 805 automatisch uurwerk. De sunray wijzerplaat glanst alsof hij wordt verlicht door de volle maan. Een opening op 6 uur toont het passeren van de maanfasen tegen een sterrenhemel, aangevuld met een datumvenster op 3 uur.

Wanneer u nu online een Automatic Moon-Phase of een ander automatisch Edox horloge vanaf € 950 koopt, dan krijgt u tijdelijk – en zo lang de voorraad strekt – een Edox watchwinder van ons cadeau.

Foto Edox automatic moonphase
Foto Edox automatic moonphase

 

Meer Edox horloges bij Horloge.nl

Helaas zijn wij genoodzaakt onze winkels tot minimaal 19 januari gesloten te houden, want we zouden u graag zelf laten zien hoe bijzonder en mooi de horloges van Edox zijn. Maar natuurlijk kunt u ook online bij ons bestellen. Wij versturen uw horloge altijd aangetekend en goed verpakt. Met After Pay betaalt u pas na ontvangst én u heeft 30 dagen om het horloge op uw gemak te beoordelen.