Geef je horloge een tweede leven met een nieuwe horlogebandje

Geschreven op 11-07-2019 13:19 door Miriam
Horlogebanden

Heel herkenbaar: je favoriete horloge doet het nog prima, maar de band begint wel sleets te worden. Het rubber verbrokkelt, de sluiting is gekrast en verbogen, de bandpennen laten los.  Toch is dit geen reden om je horloge in een la op te bergen, want met een nieuw bandje ziet het er weer prima uit en gaat het horloge weer jaren mee!

Horlogebandjes van bekende merken

Op onze site verkopen wij horlogebanden van bijna alle bekende horlogemerken uit ons assortiment. Zelfs van modellen die niet meer geproduceerd worden! Om het zoeken naar de juiste band gemakkelijker te maken hebben wij een unieke zoekfunctie ontwikkeld waarmee je eenvoudig de passende band bij je horloge kunt vinden.

Stap 1: kijk op de achterkant van je horloge en vindt het typenummer/productcode. 
Waar dit typenummer zich bevindt staat in de foto bij de zoekfunctie.

Stap 2: vul het nummer in het zoekvenster in.
De software gaat nu op zoek naar jouw horloge in onze database.

Stap 3: bestel dezelfde band als de band die aan het horloge zit, of kies een van de aangeboden alternatieven.

Wanneer je het typenummer van het horloge niet meer kunt vinden, kan je ook onze handige horlogebandjes zoeker gebruiken.

horloge met een niet-rechte bandaanzet
Voorbeeld van een horloge met een niet-rechte bandaanzet
horloge met een rechte bandaanzet
Voorbeeld van een horloge met een rechte bandaanzet
Voorbeeld van breedte horlogeband
Meet de bandbreedte tussen de kastpoten

Universele horlogebanden

Zoek je een horlogeband van een bijzondere leersoort of een frisse nieuwe kleur? Denk dan eens aan een universele horlogeband. Morellato is de grootste producent van horlogebanden ter wereld. Het Italiaanse bedrijf gebruikt alleen de beste leersoorten en maakt horlogebandjes in alle stijlen.

Universele horlogebanden kan je zoeken op breedte. Meet vooraf de breedte op van de oude band bij de bandaanzet tussen de kastpoten.

Let op: Universele horlogebanden passen alleen op horloges met een rechte bandaanzet. Wanneer je horloge een speciale bandaanzet heeft, kan je het beste een band kiezen van het merk zelf.

Handig bandwissel-gereedschap

Hoewel steeds meer merken tegenwoordig horloges en banden maken met een ‘Easy click’-systeem is het grootste deel van de horlogebandjes nog aan de horlogekast bevestigd met een pushpin. Het is niet heel moeilijk om de band los te maken als je een daarvoor geschikt gereedschap gebruikt. Voor een klein prijsje kan je bij bestelling van je band ook dit gereedschap toevoegen. In een handig instructiefilmpje over het vervangen van je horlogeband laten we zien hoe je dit doet.

Dus, heb je nog een horloge liggen dat met een nieuw bandje nog jaren meekan? Neem dan eens een kijkje op onze horlogebandjes pagina.