Movado merkinspiratie bij Horloge.nl

Het Museum Dial horloge van Movado, een designklassieker voor vandaag

Geschreven op 11-05-2020 13:32 door Miriam
Design

Het Zwitserse horlogemerk Movado is in Nederland niet zo bekend, en dat is wat ons betreft heel onterecht. Want het over de hele wereld beroemde Museum Dial horloge is een échte designklassieker die ook vandaag nog actueel is.

Wat is het Museum Dial horloge?

De Amerikaanse ontwerper Nathan George Horwitt, was een aanhanger van de Bauhaus-stroming uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. In 1947 maakte hij geïnspireerd op de esthetiek van het modernisme het oer-ontwerp van het horloge dat nog steeds de basis vormt van de Movado horlogecollectie.

Foto Movado Classic horloge
Classic horloge met mesh band
Foto van Nathan George Horwitt,
Nathan George Horwitt,
Foto van het originele Museum dial horloge
Het originele horloge uit 1947

Het opvallendste element van de wijzerplaat is een eenzame stip op 12 uur, die de hoogstaande zon op het middaguur symboliseert. De eenvoudige rechte wijzers staan voor de beweging van de aarde.

Dit unieke ontwerp werd in 1960 als eerste horloge, opgenomen in de permanente designcollectie van het Museum of Modern Art in New York.  Sindsdien wordt het horloge het Museum Dial watch genoemd.

Klassiek design, nog steeds actueel

Het design van dit eerste Museum horloge oogt nog steeds heel modern en inspireert jonge ontwerpers nog altijd. Vanuit de basis is het ontwerp steeds verfijnd en up-to-date gebracht. Zo blijft het Museum Watch actueel en biedt ruime keuze in kleuren en banden voor designliefhebbers.

Modern 47

De Modern 47 lijn is in vorm het meest verwant aan het oorspronkelijke ontwerp maar helemaal van vandaag. Met een moderne kleurstelling, prachtig verwerkt in de wijzerplaat en band is het horloge verkrijgbaar in 40 mm voor heren en 35 mm voor dames.

Foto Modern 47 horloge
Foto Modern 47 horloge

Museum Classic Mesh

Het Museum Classic-horloge werd oorspronkelijk geleverd met een leren of een klassieke roestvrijstalen band. De nieuwe generatie van deze collectie heeft moderne metalen mesh-banden die luxueus ogen en comfortabel om de pols vallen.Het damesmodel (28 mm) heeft een glanzende witte, blauwe of zwarte parelmoer wijzerplaat op een meshband in geelgoud, roségoud of roestvrij staal. Het herenmodel (40 mm) heeft een donkerblauwe of zwart gelakte wijzerplaat omkaderd met met een gepolijst roestvrijstalen of zwarte PVD gecoate kast en band.

Foto Movado Classic horloge
Movado Classic mesh horloge

Ultra Slim

De Ultra Slim-collectie combineert het tijdloze ontwerp met een modern, slank silhouet. Helemaal on trend zijn de pasteltinten en neutrale kleuren die ervoor zorgen dat deze horloges bij elke outfit passen. Luxueuze bandjes van zacht kalfsleer dragen supercomfortabel. In deze lijn zijn de herenmodellen 40 mm en de damesmodellen 35 mm.

Foto Movado Ultra-slim horloge
Foto Movado Ultra-slim horloge

Nog meer Movado horloges

Naast de nieuwe Modern 47, Classic Mesh en Ultra Slim lijnen bevat de Movado horloge collectie nog veel meer unieke horloges. Van strakke chronografen tot aparte designhorloges met een holle wijzerplaat en verhoogde indexen. Bekijk ze online, of kom langs in onze Showroom in Rotterdam om deze bijzondere horloges zelf te ervaren.