Danish Design merkinspiratie bij Horloge.nl

Kunst als inspiratie voor Danish Design Frihed horloges

Geschreven op 18-05-2021 11:49 door Miriam • Leestijd ongeveer 1 minuten
dameshorloges Designhorloges

Bij Danish Design denk je misschien aan pure verstilde ontwerpen. Maar dat is slechts één kant van het verhaal, want Scandinavische ontwerpers zijn ook vaak op zoek naar vrijheid; In denken, doen en vorm. Dit zie je terug in de Frihed horloge collectie van Danish Design.

 

Verassende vormen

Voor de nieuwste horloges in de Frihed collectie van Danish Design hebben de ontwerpers hun inspiratie gehaald uit de kunst. Dit heeft verrassende nieuwe vormen van horloges opgeleverd. Zoals we gewend zijn van Scandinavische designers toont zich in de beperking de meester. Met minimale middelen zijn opvallende vormen gecreëerd die ieder horloge een eigen karakter geven. 

Tilt
Tilt
D
D
Ellipse
Ellipse

Kunst als inspiratie

De Tilt is geïnspireerd op het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. Dit vierkante schilderij wordt bijzonder door de plaatsing in een speciale hoek. Het schilderij blijft zo fascinerend om naar te kijken. Ook de horlogekast van Tilt is in een afwijkende hoek geplaatst, waardoor een optische illusie ontstaat die het horloge ‘prettig gestoord’ maakt.

Victory Boogie Woogie
Victory Boogie Woogie. Bron: Gemeentemuseum Den Haag, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37614350
Tilt
Tilt

De ‘D’ haalt dan weer inspiratie uit de Cobra beweging, waar de Deense Schilders Asger Jorn en Carl-Henning Pedersen deel van uitmaakten. De D-vorm is een knipoog naar de D van Durven, Dynamiek, en natuurlijk Deens Design.

Miró, beroemd vanwege zijn schilderijen en sculpturen met abstracte vormen die op speelse wijze lijken te zweven binnen de compositie, vormde de inspiratie voor de Ellipse. Door de horlogekast diagonaal op de rechte lijn van de band te plaatsen lijkt het horloge los te komen van je pols.

Sculptuur van Miró
Sculptuur van Miró . Bron: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=657792
Ellipse
Ellipse

Dare to be different

Ook voor het kleurenpalet van deze nieuwe Frided horloges keken de ontwerpers naar moderne kunst. Gekozen is voor een palet aan primaire kleuren. Opvallend? Zeker! De Tilt, D en Ellipse zijn dan ook bedoeld voor vrijdenkers die durven anders te zijn en dat ook uitdragen; Dare to be different.

 

Meer Danish Design horloges bij Horloge.nl

Vind je deze speelse horloges toch iets té gewaagd? In onze Danish Design collectie vind je natuurlijk ook verstilde en minimalistische designhorloges, bijvoorbeeld in Pure of Tidlos lijnen. Ook heeft Danish Design een ruim assortiment aan titanium horloges. Een sterk en lichtgewicht materiaal met anti-allergene eigenschappen. Keuze genoeg voor alle design-liefhebbers!