G-Shock merkinspiratie bij Horloge.nl

Laat de tijd stromen met de Formless Tai Chi G-Shock

Geschreven op 09-06-2020 14:13 door Miriam
Radio-controlled horloges G-Steel Gelimiteerde Uitgave M-TG

G-Shock brengt regelmatig speciale en gelimiteerde uitgaven van bestaande horloges op de markt. De G-Steel en de MT-G lijnen zijn nu uitgebreid met een heel bijzonder model: de Formless Tai Chi, ontworpen door de Chinese kunstenaar Chen Yingjie

Veelbelovende jonge Chinese kunstenaar

Chen Yingjie - ook bekend als Hua Tunan - is een veelbelovende jonge Chinese kunstenaar die in zijn werk traditionele Oosterse technieken en Westerse grafitti combineert. Zijn spectaculaire (en vaak zeer grote) schilderijen worden gemaakt met gebruik van spuitbus en inkspetters, wat indrukwekkende dier- en mens portretten oplevert. Heel kenmerkend voor zijn stijl is dynamiek en beweging.

Voor G-Shock heeft Yingjie een ontwerp gemaakt dat een extra laag toevoegt aan de horloges. Een subtiel patroon in zijn kenmerkende stijl is in grijs aangebracht op de gestructureerde zwarte band. De kastdeksel van het MT-G-model heeft een Tai Chi-conceptontwerp, en de achterkant van het G-Steel-model is gegraveerd met zijn handtekening.

Foto van de G-Steel GST-B200TJ-1AER
Horlogeband van de GST-B200TJ-1AER
Foto van Chen Yingjie
Yingjie aan het werk in zijn studio

Wat is Tai Chi?

Tai Chi of Tai Ji is een Chinese bewegingskunst die voortkomt uit de martial arts. De nadruk ligt hierbij op de innerlijke beleving en ontwikkeling en de balans tussen Yin en Yang. Dit in tegenstelling tot sporten waarbij zelfverdediging of een wedstrijd-element belangrijk is, zoals bij karate. Door het doen van de oefeningen gaat de levenskracht en energie - de chi - stromen. Het ontwerp van Chen Yingjie staat dan ook voor verandering en de stroom van de tijd.

Foto Tai chi oefening
Tai chi oefening
Foto G-Shock MTG-B1000TJ-1AER horloge
Bijzondere kastdeksel van de MTG-B1000TJ-1AER

Twee heel bijzondere G-Shocks

Zo'n bijzonder ontwerp zet je natuurlijk niet op zo maar een horloge. Zowel de GST-B200TJ-1A als de MTG-B1000TJ-1A zijn hét topmodel van de reeks waar zij uit voortkomen. Beide worden Radiografisch gesynchroniseerd voor tijdsynchronisatie tot op de honderduizendste seconde nauwkeurig. Met de Bluetooth smartphone link heb je toegang tot meer functies via de speciale G-Shock app op je smartphone.

De in rustgevend zwart geinoniseerde kast benadrukt het concept nog meer. Bovendien worden beide horloges geleverd in een speciaal ontworpen verpakking.

Foto verpakking GST-B200TJ-1AER
Foto MTG-B1000TJ-1AER

Speciale uitgave G-Shock horloges bij Horloge.nl

De GST-B200TJ-1A en de MTG-B1000TJ-1A zijn niet de enige bijzondere G-Shocks. Regelmatig brengen zij speciale of gelimiteerde uitgaven van verschillende horlogelijnen uit. Natuurlijk volgen wij bij Horloge.nl alle ontwikkelingen op de voet. Hou onze G-Shock pagina in de gaten, en zie je een bijzonder horloge dat binnenkort uitkomt; Zet het op je wenslijst en je krijg als eerste automatisch bericht wanneer het horloge te koop is!