Luminox merkinspiratie bij Horloge.nl

Luminox horloges en Bear Grylls: een ijzersterke combinatie

Geschreven op 16-03-2020 12:31 door Miriam
Luminox AIR Luminox SEA Luminox LAND Luminox Bear Grylls

Luminox horloges staan erom bekend onder extreme situaties te blijven presteren. Het Zwitserse merk werkte al eerder samen met de beste militaire- en reddingsorganisaties als de Navy SEALs en de Icelandic Association for Search and Rescue (ICE-SAR). Ook survival expert Bear Grylls – een voormalig SAS-officier – is niet onbekend met de bijna onverwoestbare horloges van Luminox. Het kon dus bijna niet anders dat Luminox en Grylls de handen ineen zouden slaan. Een ijzersterke combinatie.

Presteren onder extreme omstandigheden

Iedereen die weleens naar Discovery Channel kijkt kent hem: Bear Grylls. De onverschrokken survival expert. Met een vrolijk gezicht, tikkeltje posh accent en soms streng, loodst hij de kijkers en deelnemers aan zijn programma door spannende avonturen. Overleven in extreme omstandigheden is zijn specialiteit. Een samenwerking met Luminox lag dus voor de hand. Want de unieke eigenschappen van deze horloges zijn onontbeerlijk in survival-situaties:

Luminox light technology

Luminox horloges zijn altijd zichtbaar, onder alle lichtomstandigheden. En dat tot 25 jaar lang.

Onverwoestbare CARBONOX™ kast

Exclusief voor Luminox: CARBONOX™. Een kunststof, versterkt met carbon die daardoor licht, hypoallergeen en zeer sterk is.

Afbeelding van Luminox horloge verlichting
Always Visible
Afbeelding van Luminox horloge met Carbonox kast
Carbonox kast

De collectie Luminox Bear Grylls horloges

De Luminox Bear Grylls horloges zijn zo ontwikkeld dat je precies die functies hebt die je nodig hebt. Bij de introductie van deze serie in het voorjaar van 2020 worden zes modellen uitgebracht: Vier in de SEA categorie en twee LAND. In het najaar zullen ook nog twee AIR modellen verschijnen.

Foto horloge uit SEA 3720 serie
SEA 3720 serie
Foto horloge uit SEA 3720 serie
SEA 3720 serie
Foto horloge uit LAND 3780 serie
LAND 3780 serie

Afhankelijk van de categorie bevatten de horloges zeer praktische functies als: chronograaf, kompas, morse-code decoder, rekenlineaal of loopsnelheid schaal. Maar ook in de uitvoering is aan alles gedacht. Zo heeft de XB.3797.KM een band gemaakt van paracord. Dit veelzijdige touw kan in survival situaties gebruikt worden als vislijn, voor het aanmaken van vuur en nog veel meer.

Foto Luminox horloge met paracord band
Paracord band
Foto kompas aan horlogeband
Afneembaar kompas

Natuurlijk zijn alle Luminox horloges ten minste 20 ATM waterdicht. Zo weet je zeker dat je horloge onder alle omstandigheden blijft werken. Ook als je door een bergbeek moet waden of in een stortbui belandt. 

Never give up

“Never give up”; “Geef nooit op”, is het motto van Bear. Hoe hopeloos de situatie ook lijkt, blijf positief en zoek naar een uitweg. Dit motto staat daarom achterop de kast van deze serie horloges.

Foto achterkant Luminox Bear Grylls horloge
Never Give Up

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan meteen deze bijzondere serie horloges door op de afbeeldingen bij dit artikel te klikken.