Ligure merkinspiratie bij Horloge.nl

Mag ik u voorstellen aan een echte gentleman? Dit is Ligure watches

Geschreven op 06-07-2022 06:44 door Miriam • Leestijd ongeveer 5 minuten
Duik Horloges Zwemmen Waterdichtheid Gelimiteerde Uitgave Swiss Made Horloges

Naast onze gebruikelijke collectie horloges van bekende merken introduceren wij ook graag (nog) onbekende microbrands op de Nederlandse markt. Want juist bij deze merken vind je bijzondere kwaliteitshorloges waarmee je als drager echt een statement kunt maken. Mag ik u voorstellen aan Ligure horloges?

 

Gemaakt door echte kenners voor de echte liefhebber

Zomer 2019, Ligurië; Drie Nederlandse vrienden - allen al decennia werkzaam in de (luxe) horlogeindustrie – spraken af op een terras aan de prachtige Italiaanse kust. Pratend over hun ervaringen en dromen voor de toekomst ontstaat het plan om een eigen horloge te ontwikkelen.

Het gebied waar de heren en dame elkaar treffen vormt de inspiratie. Overdag zeilen of duiken en ’s avonds dineren en flaneren aan de chique boulevard. 

Zo ontstonden de contouren van het Ligure horloge: met alle kwaliteiten van een goed watersporthorloge, en met de uitstraling van een sportieve dresswatch. Een horloge gemaakt voor een gentleman. Ingetogen chique, niet protserig en van hoge kwaliteit voor een concurrerende prijs.

Ligure watch
Wordt verwacht: geheel zwarte versie
Ligure watch
Voor heren én dames
Ligure watch
Founders Edition

 

Hoog kwalitatieve componenten en subliem uitgewerkte details

De ontwikkeling van Ligure horloges ging niet over één nacht ijs, want de makers wilden geen concessies doen aan de door hen gewenste uitstraling en kwaliteit. Daarom werd al snel besloten alles in eigen hand te houden. Met wat hulp uit hun indrukwekkende netwerk zijn ze erin geslaagd om – op de ingekochte Zwitserse uurwerken na – alle onderdelen zelf te ontwerpen en in Zwitserland te laten fabriceren. De horloges worden daarnaast met de hand geassembleerd in Duitsland.

Dat dit een goede beslissing was zie je aan de details van het horloge.

De kast van heeft een zogenoemde ‘tartaruga’ (schildpad) vorm met gedefinieerde kanten, maar zonder scherpe randen. Hierdoor is het draagcomfort hoog en met een formaat van 41 mm ook heel geschikt voor dames. Op de achterkant van de kast is een reliëf van Italië aangebracht.

De soepele, quick release siliconen band lijkt geïntegreerd met de kast door een ‘dakje’ aan de kast waardoor de ruimte tussen kast en band wordt afgedekt. Aan de binnenkant heeft de band het profiel van een Pirelli regenband om vocht af te voeren wat het draagcomfort vergroot. De stalen band heeft een verstelbare Rachet duiksluiting.

horlogekasten
Horloge ontwerpen en testen
Ligure watch
De band sluit naadloos aan op de kast

 

Ook achter de lichtgevende indexen zit een bijzonder verhaal. Deze zijn ‘applique’ dat wil zeggen dat ze op de wijzerplaat liggen. De indexen zijn gevuld met Swiss super LumiNova X-grade. De allerbeste kwaliteit van lichtgevendheid die er is. Het goed aflezen van de tijd in het donker is hierdoor gegarandeerd gedurende de hele nacht.

Door het unieke stijlelement van het rode lijntje bleek het zeer moeilijk om de lume (het lichtgevende materiaal) aan te brengen zonder dat deze over het lijntje heen liep. Pas na negen maanden werd een fabrikant gevonden die dit kon! 

Nog een detail: het datumvenster past subtiel én precies in de 3-uursindex. 

Ligure watch Lumen
Lumen
Ligure watch detail
Datumvenster geïntegreerd in index

 

De specificaties van een duikhorloge

Aan het Ligure logo kan je het al zien, dat is een gestileerde PADI duikvlag. Met Ligure horloges kan je duiken, want 20 ATM waterdicht, geschroefde kastdeksel, een schroefkroon en in één richting draaibare bezel. Maar ook op het droge komt het Ligure horloge tot zijn recht. De klassieke duikhorloge-look gecombineerd met subtiele vormelementen geven het horloge een elegant-sportieve uitstraling die niet misstaat in een bar of club.

Ligure watch detail
Verfijnde duikring
Ligure watch detail
Kastdeksel met reliëf

 

Luxe verpakking met extras

Ook aan de verpakking van de horloges is veel aandacht besteed. Alle Ligure horloges worden geleverd in een grote doos met handige reisetui. Daarnaast krijg je een extra band van waterbestendig sailing cloth en leer, en een sleutelhanger met drijvertje. Handig als je sleutel in het water valt.

Ligure watch verpakking
Grote doos met reisetui, extra band en nog veel meer
Ligure verpakking
Veel extraatjes

 

Gelimiteerde ‘Founders Edition’

Voor de introductie van het Merk Ligure zijn twee tot 50 stuks gelimiteerde ‘Founders Edition’ GMT horloges uitgebracht. Deze horloges zijn voorzien van een automatisch ETA 2893 uurwerk en het opschrift Founders Edition op de wijzerplaat. Na registratie van het horloge ontvangt de koper een genummerd certificaat.

Founders Edition GMT watch
Founders Edition GMT horloge

 

Benieuwd naar de horloges van Ligure?

Kom dan langs in een van onze winkels om deze bijzondere horloges op het gemak in het echt te ervaren. Online bestellen kan natuurlijk ook altijd. Met onze extra lange bedenktijd kunt u in alle rust het horloge bekijken. Want, zoals Ligure zegt: “Tijd is een gentleman”.