Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Manga fans opgelet: Seiko 5 x Naruto & Boruto Limited editions nu verkrijgbaar

Geschreven op 21-12-2020 10:49 door Miriam • Leestijd ongeveer 6 minuten
Seiko 5 Sports Gelimiteerde Uitgave Japanse horloges

Japan is niet alleen het land van sushi, prima gezinsauto’s en geavanceerde horloges. Het is ook het land van Manga. Dit razend populaire genre stripverhalen en daarop gebaseerde Anime (animatiefilms) is tegenwoordig overal geliefd. Het Japanse horlogemerk Seiko brengt ons deze winter een supercoole reeks tot 6500 stuks wereldwijd gelimiteerde Seiko 5 horloges gebaseerd op de animes Naruto en Boruto.

Eerder dit jaar kwam Seiko al met een reeks Seiko 5 horloges gebaseerd op de Streetfighter reeks. Deze is inmiddels bijna overal strak uitverkocht en we denken dat het met de Naruto & Boruto horloges net zo hard zal gaan! Horloge.nl heeft van ieder model slecht twee exemplaren op voorraad. Op = Op!

Op elk van de zeven nieuwe horloges speelt een belangrijk karakter uit één van beide animatieseries een belangrijke rol: Naruto, Sasuke, Shikamaru, Lee en Gaara uit Naruto; Boruto (de zoon van Naruto) en Sarada uit het vervolg Boruto. 

 

Seiko 5 sports: jong, urban en sportief

De ‘’5’’ van Seiko 5 staat voor de belofte dat ieder Seiko 5 horloge uitgerust is met vijf belangrijke kenmerken: een sterk automatisch 4R36 uurwerk, dag-datum weergave, waterbestendigheid, een ingebedde kroon, en een robuuste kast en band. Hiernaast biedt de moderne Seiko 5 versterkt glas en lichtgevende wijzers en urenmarkeringen. En dit alles voor een heel redelijke prijs.

Seiko 5 is dan ook geliefd bij met name jongere horlogeliefhebbers. Het is een ‘volwassen’ horloge met een frisse, jonge look en is verkrijgbaar in levendige kleuren en met verschillende trendy banden.

Voor de Naruto en Boruto horloges combineert Seiko de vaste waarden van Seiko 5 met de unieke eigenschappen van de geliefde anime karakters.

 

Naruto karakters als horloges

Naruto Uzumaki

De look van dit horloge is gebaseerd op Naruto's typische Ninja-outfit. De versleten ogende ring en kast symboliseren de zware training die nodig is om een Hokage te worden. De titel die wordt toegekend aan de leider van het Hidden Leaf Village waar Naruto vandaan komt. Verder zie je nog het symbool van Naruto’s dorp op de bezel (glasrand), zijn van Tsunade geërfde hanger op 12 uur en de Uzumaki-clan Kamon (familiewapen) op de achterkant van de kast.

De spiralen op de wijzerplaat zijn afgeleid van Naruto’s  Jutsu (Ninja-techniek. De negen oranje uur-indexen verwijzen naar de Nine-Tails die in Naruto zijn verzegeld. 

Sasuke Uchiha

De Jutsu ‘Chidori’ van Naruto's vriend en rivaal Sasuke is weerspiegeld in het patroon van de wijzerplaat. Het Jutsu-handgebaar wordt komt terug op de één, drie en acht uur positie. De horizontale lijn in het Hidden Leaf Village-symbool op de kastrand verwijst naar het litteken dat door Naruto op Sasuke’s voorhoofdbeschermer is gemaakt. Op de kroon van het horloge staat het ‘Sharingan’-teken van de Clan gegraveerd. Op de achterkant van de kast vind je de Kamon van deUchiha Clan.

Rock Lee

De gebruikte kleuren van het horloge en de band zijn afgeleid van Lee's kenmerkende jumpsuit en beenwarmers. De bezel verwijst naar de andere kant van de ‘The Eight Inner Gates’, waarvan Lee er in slaagde om de vijfde poort te openen en zodoende de buitengewone ‘Hidden Lotus’ te bemachtigen. Op de achterkant van de kast staan, net als op zijn zware enkelgewichten, de kanji-tekens die ‘lef’ betekenen.

Shikamura Nara

De ‘Shadow Possession Jutsu’ van Shikamaru is weerspiegeld in de wijzerplaat van dit horloge. Het zwarte kleurenschema met groene accenten en de structuur van de binnenring sluiten aan bij de kleding van dit karakter. De uur-indexen hebben de vorm van zijn favoriete Shogi-spelstukken, en de achterkant van de kast is versierd met de Kamon van de Nara Clan.

 

Gaara

Met het kanji-karakter voor ‘liefde’ op de één uur-positie brengt Gaara en de in hem verzegelde ‘One-tailed’ tot leven. Wervelend zand vormde de inspiratiebron voor de bruine kast en het patroon op de wijzerplaat. Een op het merkteken van zijn kalebas geïnspireerd patroon komt terug op de kastrand en -achterkant.

 

Boruto karakters als horloges

Boruto Uzumaki

Net als zijn vader Naruto heeft het Boruto-horloge de Jutsu ‘Rasengan’ op de wijzerplaat, maar dan in een zwart spiraalpatroon. De kleuren van zijn kostuum komen terug in de roze accenten op de band en de secondewijzer. De 12-uur index is geïnspireerd op een bout die in het logo van de animatieserie staat. Ook bij dit horloge staat de Kamon van de Uzumaki Clan op de achterkant van de kast.

Sarada Uchiha

Het rode kleurverloop van de wijzerplaat verwijst naar de ‘Fire Style: Fire Ball Jutsu’, die Sarada heeft geërfd van haar vader Sasuke. De tweekleurige bezel symboliseert dat ze de ninja-kenmerken van zowel haar vader Sasuke als haar moeder Sakura heeft geërfd. 

Het enkelvoudige Tomoe-teken op de 5-uur positie geeft aan dat Sarada nog een jonge Ninja is, in training om haar ‘Sharingan’ te verbeteren. Bij dit horloge staat de Kamon van de Uchiha Clan op de achterkant van de kast en op de kastrand.

 

Meer Seiko 5 bij Horloge.nl

Geen liefhebber van Manga? Naast deze gelimiteerde Naruto & Boruto serie heeft Horloge.nl nog veel meer leuke Seiko 5 horloges in de collectie. De stijlen Sports, Suits, Specialist, Street en Sense zijn verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties en met een grote keuze aan horlogebandjes; Van nylon banden tot stalen mesh banden, siliconen en leren banden. Er is altijd wel een Seiko 5 horloge dat past bij jouw stijl!