Fossil merkinspiratie bij Horloge.nl

Meer energie voor de nieuwe generatie Fossil smartwatches

Geschreven op 15-04-2020 10:16 door Miriam
Smartwatch Bluetooth Carlyle Julianna Garrett Gen 5 GPS NFC geschikt apparaat

Dat Fossil populaire, kwalitatieve, trendy horloges maakt weten we al sinds midden jaren tachtig. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Fossil een van de eerste niet-tech bedrijven is die smartwatches ging ontwikkelen. Het resultaat is alweer de vijfde generatie Fossil touchscreen smartwatches die er nét zo mooi uitzien als ze slim zijn. De Carlyle voor heren en de Julianna voor dames.

Foto Carlyle smartwatch
Carlyle
Foto Julianna smartwatch
Julianna

Gen5 Fossil smartwatches: sneller en meer geheugen

Op deze vijfde generatie smartwatches draait de sterke en energiezuinige Snapdragon™ Wear 3100-processor van Qualcomm® met 1GB werkgeheugen. Zo werken je apps sneller en stabieler. Ook is het opslaggeheugen een flinke 8 GB. Goed voor bijvoorbeeld zo'n 1600 liedjes.

Door slimme integratie van WearOS by Google bevat je horloge alle apps die je nodig hebt zoals Google Play, Maps, Google Pay en verschillende Health en Fitness apps. Met de voor Gen5 nieuwe microfoon activeer je het door spraak aangestuurde Google Assistant. Heel handig. Vraag het weerbericht, zet een herinnering in je agenda of start een hardloopronde door te praten tegen je horloge. De kers op de taart is dat je nu zelfs telefoontjes kan beantwoorden met je horloge! En natuurlijk kan je ook apps naar keuze zelf installeren uit de Play store.

Foto van vrouw die in haar Fossil smartwatch praat
Telefoontjes beantwoorden of Google Assistant gebruiken
Foto van een man die een Fossil smartwatch gebruikt
Eenvoudig te bedienen, ook in zonlicht

Meer energie voor de nieuwe generatie

Maar dé grote stap voorwaarts die Fossil heeft gezet met deze generatie smartwatches is naast de nieuwe, energiezuinige processor de verbeterde functie voor energiebeheer. De achilleshiel van veel oudere smartwatches. Wanneer je de hele dag alle functies van het horloge gebruikt is de batterij vrij snel leeg. Met het energie-beheer menu van dit horloge kan je nu zelf kiezen hoe intensief je je smartwatch wilt gebruiken. Zo spaar je energie en hoef je minder vaak op te laden.

Kies uit één van de 4 standen: Daily (1 dag), Extended (gebruik voor 2 dagen), Time Only (gebruik voor een week) of Custom. 

Foto battery modes op Fossil smartwatch
Kies je batterij instelling
Foto achterkant Gen5 smartwatch
Hartslagsensor en contactring voor oplader in achterkant horloge

En moet je dan toch opladen, dan gaat dat heel eenvoudig met de meegeleverde USB-oplader. Je legt de achterkant van je horloge simpelweg op het magnetische schijfje - makkelijker kan niet. Binnen een uur is de batterij weer tot 80% opgeladen.

Niet alleen slim en handig, ook mooi

De nieuwe Carlyle, Julianna en ook de Garrett horloges bevatten alles wat je van een smartwatch mag verwachten. Van een hartslagmonitor in de bodem van het horloge, tot GPS, NFC en Bluetooth om je oordopjes mee te verbinden als je gaat hardlopen. Teveel om op te noemen in dit artikel. En dat voor een heel redelijke prijs voor zo veel functies.

Meisje met Fossil smartwatch
Jongen met Fossil smartwatch

Carlyle en Julianna zijn niet alleen slim en handig, ze zijn ook gewoon heel mooi. Leg ze naast een analoog Fossil horloge en je ziet direct dat deze smartwatches vanuit dezelfde ontwerp-filosofie zijn gemaakt. De elegante kast, met echte drukknoppen is vergelijkbaar met een 'gewone' chronograaf en geeft het horloge precies dat vleugje retro wat zo kenmerkend is voor Fossil. Alleen gebruik je de knoppen hier om door vensters en menus te scrollen.

Natuurlijk is de stijl van je slimme horloge helemaal naar eigen smaak aan te passen. Je hebt keuze uit tientallen wijzerplaten en je kunt er nog meer downloaden. Met het handige 'Easy click' systeem wissel je in een handomdraai het horlogebandje. Elke Easy Click Fossil horlogeband van 22 mm past erop. Zo kan je de stijl van je horloge supermakkelijk aan je stemming, kleding of activiteiten aanpassen. Siliconen als je gaat sporten of chique leer bij formelere gelegenheden.

Foto alternatieve wijzerplaat Fossil smartwatch
Kies uit verschillende wijzerplaten
Foto Easy Click horlogeband
Makkelijk te wisselen Easy Click horlogebandjes

Fossil Gen5 smartwatches bij Horloge.nl

Het valt niet mee om in woorden uit te leggen hoe gemakkelijk deze horloges en de app te installeren en te bedienen zijn. Dit (engelstalige) filmpje legt alles in vogelvlucht uit.

Je kunt alle specificaties van de Carlyle, Julianna en Garrett Gen 5 Fossil smartwatches in detail bekijken door op de afbeelding van je favoriete horloge naast of onder dit artikel te klikken.