Met een nieuwe horlogeband een compleet ander horloge

Geschreven op 27-01-2021 13:04 door Miriam • Leestijd ongeveer 5 minuten
Horlogebandjes Horloge reparatie Horlogemaker

Wij zeggen het regelmatig: Met een nieuw horlogebandje kan je je horloge een compleet andere look geven. Daarom is het super handig dat wij een enorme database met horlogebanden hebben waarin je vervangende bandjes en sluitingen kunt vinden voor de meeste horlogemerken die wij verkopen. Je hoeft alleen maar de code die achterop je horloge staat in te tikken en wij laten je zien welke banden allemaal op jouw horloge passen.

Horloge.nl bandenzoeker
De unieke bandenzoeker van Horloge.nl zoekt eerst jouw horloge…
Horloge.nl bandenzoeker
… en laat dan de originele vervangende band en mogelijke alternatieven zien.

 

Dus, is de band van je horloge versleten, of heb je gewoon zin in iets nieuws? Met een vervangende horlogeband uit onze collectie heb je in een handomdraai een ‘nieuw’ horloge.

Eerst zien dan geloven? Hieronder hebben we een paar voorbeelden voor je verzameld!

 

Trendy update met een mesh band

Geef je horloge een trendy update met een mesh band van gevlochten staaldraad. Dit type band is super-modieus en voelt ook nog eens heel lekker aan. Bijvoorbeeld bij dit Bering designhorloge. Met een kleine schroevendraaier heb je de band zo verwisseld! Durf je dat zelf niet aan? Onze winkelmedewerkers helpen je graag.

Bering horloge met leren band
Bering horloge met leren band
Het zelfde Bering horloge met mesh band
Het zelfde Bering horloge met mesh band
Band vastgezet met schroefjes
De band wordt vastgezet met schroefjes

 

Extra comfort met een siliconenrubber band

Bij veel duikhorloges heb je bij aanschaf keuze uit een metalen en een rubberen band. Metaal is wat zakelijker, bijvoorbeeld als je een kostuum draagt, en siliconenrubber is praktisch in het (zee)water. 

Heb je bijvoorbeeld een Citizen horloge met een stalen of titanium band? Dan is daar meestal wel een siliconen alternatief voor te vinden. Het horloge ziet er meteen een stuk sportiever uit!

Je kunt de pushpin die de band op z’n plek houdt makkelijk verwijderen met een bandwissel gereedschap. Met deze handleiding kan je dit gemakkelijk zelf doen.

Citizen met metalen band
Citizen horloge met metalen band
Pushpin verwijderen
Pushpin verwijderen
Citizen met siliconen band
Het zelfde Citizen horloge met een siliconen band

 

Een nieuwe look voor je oude horloge

Niet alleen door te wisselen in materiaal van je horlogeband krijg je een andere look, een andere kleur kan ook een enorm verschil maken! Bijvoorbeeld bij dit klassieke Hugo Boss horloge of de trendy Tommy Hilfiger. De kleur van de band heeft zelfs een subtiel effect op de kleur van de wijzerplaat!

Hugo Boss horloge met een bruine of zwarte band
Hugo Boss horloge met een bruine of zwarte band
Tommy Hilfiger horloges met een zwarte of grijze band
Tommy Hilfiger horloges met een zwarte of grijze band

 

Let op welke vorm de band aan je horloge heeft

Voordat je een nieuwe horlogeband koopt is het goed om te controleren hoe breed je band is en wat voor vorm de aanzet van je horlogeband heeft. Is die aanzet recht, dan passen (bijna) alle andere bandjes van dezelfde breedte aan je horloge. Bij horloges waarbij de bandaanzet niet recht is passen alleen banden die specifiek bedoeld zijn voor dat horloge. De breedte van jouw band meet je tussen de kastpoten.

uitleg bandaanzet

 

Banden van Danish Design horloges hebben meestal een rechte aanzet. Zo heb je een grote keuze uit verschillende banden.

Danish Design horloge met rode band
Danish Design horloge met rode band
Danish Design horloge met zwarte band
Het zelfde Danish Design horloge met zwarte band

 

Nog makkelijker je bandje wisselen met easy click

Om het jou nog makkelijker te maken om de look van je horloge aan te passen hebben banden van steeds meer merken een ‘Easy-click’ systeem. Bijvoorbeeld deze horlogebanden van Fossil en Michael Kors. Zo heb je in een paar seconden een compleet ander horloge!

Fossil horloges met easy click band
Fossil horloges met easy click band
Easy click systeem
Easy click systeem
Michael Kors horloges met easy click banden
Michael Kors horloges met easy click banden

 

Een nieuwe sluiting aan je horlogeband

Sommige horlogemerken leveren horlogebanden zonder sluiting zodat de klant zelf kan kiezen welk type sluiting de voorkeur heeft. Van bijvoorbeeld Tissot bieden wij naast de banden ook verschillende horlogesluitingen aan waarmee je je horloge nog verder kunt personaliseren.

Tissot horlogeband met sluitingen
Tissot horlogeband met twee verschillende sluitingen
Deployant bandsluiting
Deployant bandsluiting

 

Op onze pagina horloge-sluitingen vind je ook een ruime keuze uit universele gespen en vouwsluitingen die passen aan banden van verschillende merken.

 

Nog meer horlogebandjes bij Horloge.nl

In het zeldzame geval dat je geen vervangende horlogeband voor jouw horloge kunt vinden, maar je horloge heeft wel een rechte aanzet, dan kan je ook kiezen voor een universele horlogeband. Ook daarin heeft Horloge.nl een grote keuze. Van handgemaakte Italiaanse banden tot budget bandjes én luxe banden van echt krokodillen- of slangenleer voor de liefhebber.

 

Afspraak maken met de horlogemaker

Je kunt alle banden en gereedschap online bestellen. En ook tijdens de lockdown kan je terecht bij onze horlogemaker om je band te laten vervangen of voor reparatie van je oude horloge. Maak dan wel even online een afspraak.

Zelf je horloge opknappen? Lees dat dit blog met tips van de horlogemaker!