Swatch merkinspiratie bij Horloge.nl

NIEUW - Iconische Swatch horloges gemaakt van natuurlijke materialen

Geschreven op 02-11-2020 07:45 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Heruitgave nieuws Automatische horloges Duurzame horloges

Innovatie is altijd de drijfveer geweest die de persoonlijkheid van horlogemerk Swatch heeft bepaald. En nu zet Swatch de volgende stap; een collectie horloges waarvan de kast en band gemaakt zijn van volledig natuurlijke materialen; Bio-Reloaded.

Er zijn inmiddels al verschillende merken die horloges gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen op de markt brengen, maar Swatch is het allereerste merk dat erin is geslaagd om alle kunststof onderdelen te vervangen door onderdelen gemaakt van materialen van biologische oorsprong in een serie productieomgeving. 

 

Altijd innovatief en origineel

In 1983 zette Swatch de Zwitserse horloge-industrie op zijn kop met de lancering van 12 kleurrijke, betaalbare kunststof horloges die gemaakt werden van slechts 51 afzonderlijke onderdelen. Toch waren deze ogenschijnlijk eenvoudige horloges van een hoge kwaliteit. In de jaren daarna werd Swatch een van de populairste horloges van de wereld. De kleurrijke en originele uurwerken en verpakkingen zijn nog altijd ongelofelijk in trek bij horlogeliefhebbers en verzamelaars.

Foto Swatch GN100
De GN100 uit 1983
Foto Swatch SO28N101
De SO28N101 uit 2020

 

Swatch original klassiekers bio-reloaded

Teruggrijpend op de eigen begindagen presenteert Swatch de ‘1983’ collectie. Zes nieuwe modellen als herinterpretaties van de allereerste Swatch-horloges. Het design - inclusief de typografie - van deze 1983 horloges sluit heel nauw aan bij het oorspronkelijke ontwerp, maar de gebruikte materialen zijn volledig 2020.

Deze horloges zijn grotendeels - behalve natuurlijk de batterij en andere elektronische onderdelen - gemaakt van biologisch kunststof gewonnen uit olie van de zaden van de Castor boom. Deze boom staat ook wel bekend als de ‘Wonderolieboom’.  Alle onderdelen voldoen uiteraard aan de hoge kwaliteitseisen die Swatch aan zijn producten stelt, want dit zijn Swatch original klassiekers bio-reloaded.

Foto Zaden van de wonderolie boom
Zaden van de wonderolie boom
Foto Swatch 1983 Bio- reloaded horloges
1983 Bio- reloaded

 

Sistem51: volledig geautomatiseerd geproduceerd automatisch hortloge

In 2013 presenteerde Swatch de Sistem51. Het eerste mechanische horloge waarvan de assemblage volledig is geautomatiseerd - een ware sensatie in de horloge-industrie. De Sistem51 is net als het originele Swatch horloge gemaakt van slechts 51 onderdelen die bij elkaar worden gehouden door één enkele schroef. 

Ook de nieuwe Swatch Sistem51 modellen zijn Bio-Reloaded; Bijna helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Een echt technisch hoogstandje. 

Wanneer je echt een helemaal eco-friendly horloge wilt, dan is een automatisch horloge de beste keuze. Want, zoals elk automatisch horloge heeft Sistem51 geen batterij nodig: het wordt aangedreven door de bewegingen van de persoon die het draagt. Elke beweging zet een rotor in beweging, waardoor de veer van het horloge wordt opgewonden. Zelfs als het horloge wordt afgedaan en een tijdje niet gedragen, loopt het maar liefst 90 uur door! 

Foto Swatch 1983 Bio-Reloaded horloges
1983 Bio-Reloaded
Foto Swatch Sistem51 Bio-Reloaded
Sistem51 Bio-Reloaded

 

Ook de nieuwe Swatch verpakking is volledig bio-afbreekbaar

De verpakking van deze nieuwe Swatch horloges sluit ook aan bij de milieu-ambities van het merk. Deze is namelijk gemaakt van papierschuim. Dit is een materiaal dat bestaat uit een innovatieve mix van aardappel- en tapiocazetmeel. Hierdoor is deze verpakking, die door middel van een spuitgietproces wordt geproduceerd, volledig biologisch afbreekbaar en kan met papierafval worden gerecycled of zelfs thuis worden gecomposteerd. 

Foto Swatch Sistem51 Bio-Reloaded
Sistem51 Bio-reloaded
Foto Biologisch afbreekbare verpakking van Swatch Sistem51
Biologisch afbreekbare verpakking van Sistem51

 

Swatch horloges bij Horloge.nl

Horloge.nl heeft al meer dan twintig jaar ervaring in de verkoop van Swatch. Je kunt bij ons altijd terecht voor de nieuwste collecties en speciale uitgaven. Heb je een oudere Swatch waarvan het bandje nodig moet worden vervangen? Ook dan ben je bij Horloge.nl aan het juiste adres. Bestel online, of kom eens langs bij onze showroom in Rotterdam. Onze horlogedokter en wandelende Swatch-encyclopedie helpt je graag verder.