Skagen merkinspiratie bij Horloge.nl

Nieuw: Skagen Aaren Naturals

Geschreven op 10-05-2021 09:30 door Miriam • Leestijd ongeveer 1 minuten
Minimalism Design Duurzame horloges

De Aaren horloges zijn een oude bekende uit de collectie van Skagen. Met oog op de toekomst heeft de lijn een duurzame makeover gekregen en is nu een stuk milieuvriendelijker. Daar merk je gelukkig niets van; De horloges zijn nog net zo mooi en dragen heel prettig door het lichte gewicht en de zachte banden gemaakt van (fruit)leer of kurk.

Het gebruik van natuurlijke materialen geeft de horloges een rustige uitstraling en de bijpassende kleurstelling sluit perfect aan bij de trendkleuren van dit seizoen. Alle reden dus om te kiezen voor een Aaren Naturals horloge. Ze zijn verkrijgbaar in twee formaten: 36 mm en 40 mm.

 

Een, twee, drie, vier, wijzerplaat van… papier

Papier is een materiaal van natuurlijke oorsprong dat uitstekend gerecycled kan worden. Bijkomende voordelen zijn dat het heel licht is van gewicht en een mooie matte uitstraling heeft.

SKW2972
SKW2972
SKW6726
SKW6726
SKW6730
SKW6730

Kurk: een mooi en verassend sterk materiaal

Misschien heb je wel eens op vakantie in Portugal de enorme plantages met knoestige bomen gezien? Kurk wordt gewonnen uit schorsweefsel van deze kurkeiken, dat vervolgens weer aangroeit. Na de oogst wordt de schors tot platen gevormd, gekookt en afgeplat. 

In de Aaren lijn vinden we twee horloges met een wijzerplaat gemaakt van kurk. Eén horloge heeft zelfs een band gemaakt van kurk, die heerlijk zacht aanvoelt. Ondanks het brokkelige uiterlijk van kurk is het een verassend sterk materiaal, waterafstotend en – net als leer – verkleurt het met de tijd, waardoor het nog mooier wordt.

SKW2974
SKW2974
Twee Skagen naturals horloges met kurk wijzerplaat
SKW6728
SKW6728

Alternatief voor leer: fruit!

Tot een paar jaar geleden had je weinig keus uit alternatieven voor leer. Er was alleen plastic of textiel. Maar de laatste jaren is er een heel nieuwe ontwikkeling die steeds vaker wordt toegepast in schoenen en accessoires: Fruitleer. Niet te verwarren met het snoepgoed gemaakt van gepureerd en gedroogd fruit.

Leer van fruit wordt gemaakt van de vezels uit vruchten als bijvoorbeeld mango, appel of moerbei, en heeft dezelfde eigenschappen en uiterlijk als leer gemaakt van dierenhuid. 

SKW6727
SKW6727
SKW6730 met katoenen band
SKW6730 met katoenen band
SKW2972
SKW2972

Op weg naar 100% duurzaam

Het ontwerpen van duurzame horloges begint bij de keuze van materialen en productieprocessen. Skagen heeft hiervoor Pro-Planet normen opgesteld en probeert steeds meer duurzamere materialen in elk product te verwerken. 100% duurzaam is nu nog niet mogelijk, maar het doel is dat tegen 2025 alle Skagen producten voldoen aan de Pro-Planet criteria.

Zo is bijvoorbeeld de horlogekast op dit moment gemaakt van 85% gerecycled roestvrij staal en de binnenkant van de horlogebanden nog van een dun laagje nubuck leer.

In ieder geval worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit; De Aaren Naturals horloges zijn net zo sterk en mooi als ‘gewone’ Skagen horloges.

Skagen Aaren Naturals horloges
Skagen Aaren Naturals horloges

Meer Skagen horloges bij Horloge.nl

Naast de Skagen Aaren Naturals vind je bij Horloge.nl een ruime selectie aan Skagen designhorloges voor dames en heren. De Hybrid HR smartwatches van Skagen zijn natuurlijk ook bij ons verkrijgbaar.