Stefano Braga merkinspiratie bij Horloge.nl

Nieuw: unieke horloges van Stefano Braga

Geschreven op 06-05-2022 09:48 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
Maanfase Swiss Made Horloges Hyperion Eos Selene

Bij Horloge.nl verkopen we alle bekende merken die je van een horlogespecialist mag verwachten. Daarnaast introduceren we graag nieuwe en bijzondere merken die je (nog) niet overal op de Nederlandse markt kunt vinden. Stefano Braga is zo'n merk! Want deze horloges hebben niet alleen een opvallende uitstraling, ze hebben een doordacht design en zijn gemaakt met oog voor detail en kwaliteit.

 

Stefano Braga combineert traditie met moderniteit

Als zoon van een horlogemaker werd Stefano geboren met een passie voor goed gemaakte kwaliteitshorloges. De bekende Zwitserse merken - hoe begerenswaardig ook - zijn allemaal vrij traditioneel en conservatief. Hij wilde het anders doen. Met dezelfde drive als zijn vader, maar met een moderne esthetiek die past bij deze tijd.

Dit resulteerde in een collectie unieke horloges die anders zijn dan alle andere; Een hybride vorm van vintage stijl met moderne kleuren en opvallende beeldtaal.

Stefano Braga Eos
Stefano Braga Eos
Stefano Braga Selene
Stefano Braga Selene

 

Stefano Braga wil dat hun horloges toegankelijk zijn voor een groot publiek. Ze zijn zeer redelijk geprijsd in vergelijking met andere Zwitserse maanfase-horloges met vergelijkbare complicaties die gemakkelijk drie keer zo duur kunnen zijn!

 

De basis: een Zwitsers kwaliteitsuurwerk

Elk horloge staat of valt met de motor die het allemaal aandrijft: het uurwerk. Stefano Braga koos ervoor om een ​​betrouwbaar Zwitsers Ronda-uurwerk als basis te gebruiken voor hun quartz horloges, dat ze naar eigen wens hebben gemodificeerd. Het grote voordeel hiervan is dat dit type uurwerk zich al meer dan bewezen heeft.

Stefano Braga Eos
Stefano Braga Eos

 

Je kan je ogen niet van je pols afhouden: de details maken het horloge 

Het unique selling point van een Stefano Braga horloge is zijn aparte uiterlijk. Je ontdekt steeds weer iets nieuws, want de details zijn echt prachtig gemaakt… 

 

Kleur

Het kleurenschema van Stefano Braga is opvallend en vrolijk. Waarom altijd kiezen voor grijs? Het frisse kleurenpalet spreekt zowel mannen als vrouwen aan en sluit helemaal aan bij de mode van nu. 

De stalen horlogekast heeft een DLC (diamantachtige) coating die vanwege zijn kras- en temperatuurbestendige eigenschappen ook wordt gebruikt in motoren van militaire voertuigen en elektrische auto's. Zo blijft het diepe zwart van je horloge lang mooi. 

 

Glanzende guilloché wijzerplaat 

De wijzerplaat bevat het zogenaamde Guilloché patroon. Dit is een techniek die al sinds de middeleeuwen wordt gebruikt en door Stefano Braga de 21e eeuw in is getrokken. Door lang te experimenteren, verschillende structuren en diktes te creëren en te testen met een 3D-printer, is een patroon ontstaan ​​dat precies zulke bogen en richels heeft om het licht op verschillende manieren op te vangen. Hierdoor ziet het horloge er elk moment van de dag anders uit. Je kunt je ogen er niet vanaf houden!

Oranje Stefano Braga horloge
Sprekende kleuren
Guilloché patroon wijzerplaat
Guilloché patroon wijzerplaat

 

Realistische dag- en nachtweergave

Ook de dag-nacht of maanfase wijzerplaat is anders dan bij andere horlogemerken. In ieder geval is de maat veel groter dan bij horloges met een vergelijkbare complicatie. Het beeld zelf is ook uniek en ongelooflijk realistisch omdat het is gebaseerd op een echte, computerbewerkte foto. Het is alsof je zelf de maan aan de nachtelijke hemel observeert.

 

Yin en Yang als dag en nacht

In de westerse cultuur worden tegenstellingen vaak afgebeeld als het verschil tussen dag en nacht. In de oosterse cultuur is het contrast veel vloeiender: dag en nacht kunnen niet zonder elkaar. Yin staat voor de maan en Yang voor de zon. Dit symbool is de vorm van het dag/nachtvenster.

 

Leren bandjes van Italiaanse kwaliteit

Als horlogespecialist kunnen wij het belang van een goede horlogeband niet genoeg benadrukken. Het zorgt voor draagcomfort en een goede pasvorm van het horloge. En de horlogeband kan ook een stijlstatement zijn; Vanwege de kleur of het materiaal.

Door te kiezen voor horlogebanden gemaakt in Italië, toont Stefano Braga opnieuw de combinatie van traditie en moderniteit zonder compromissen. Zacht, soepel en verkrijgbaar in verschillende eigentijdse kleuren.

 

Benieuwd naar de horloges van Stefano Braga?

Kom dan eens langs bij onze showroom in Rotterdam. Als je het horloge vooraf bestelt en kiest voor de optie ‘afhalen’ leggen wij het horloge voor je apart en kan je het in alle rust passen.

Direct online bestellen kan natuurlijk ook. Alle Stefano Braga horloges worden geleverd in een mooie doos met een pen en een handgeschreven echtheidscertificaat.