Garmin merkinspiratie bij Horloge.nl

NIEUW: Houd je zwangerschap in de gaten met je Garmin smartwatch

Geschreven op 19-11-2020 09:52 door Miriam
Smartwatch nieuws

Van alle smartwatches die Horloge.nl verkoopt heeft Garmin de meeste functionaliteiten speciaal voor vrouwen. Het merk liep al voorop met de functie voor het monitoren van je menstruatiecyclus en heeft nu een unieke update gedaan met technologie speciaal voor zwangere vrouwen om de eigen gezondheid en die van de baby in de gaten te houden.

Via de Garmin Connect™ app en je Garmin smartwatch kan je symptomen die te maken hebben met je zwangerschap registreren, de bewegingen van de baby volgen, aanpasbare herinneringen instellen, oefeningen en voedingstips ontvangen en nog veel meer.

Garmin Fenix smartwatch met smartphone
zwangere vrouw met Garmin smartwatch

Wat kan je allemaal doen met deze nieuwe zwangerschapsfunctie?

Wanneer je zwanger bent verandert er van alles in en aan je lichaam. Ook heb je vaak veel vragen: “Kan ik nog wel sporten?” “Eet en drink ik genoeg?”, etc. Hierbij kan de de Pregnancy Tracking Connect IQ™ app van Garmin helpen.

  • Voer de uitgerekende datum in en volg de voortgang van de zwangerschap.
  • Leer hoe je conditie- en prestaties fluctueren tijdens de zwangerschap, pas de hartslagwaarschuwingen aan, controleer of je genoeg drinkt en pauzeer zo nodig je trainingsstatus.
  • Ontvang voedingstips, bijvoorbeeld wekelijkse aanbevelingen voor gewichtstoename.
  • Stel je eigen herinneringen in om bijvoorbeeld water te drinken, bekkenbodem oefeningen te doen, etc.
  • Houd handmatig meer dan 30 symptomen, drie soorten bewegingen van de baby, bloedglucosewaarden en meer bij. Een samenvatting van deze gegevens is beschikbaar om ze gemakkelijk te kunnen delen bij controles door je arts of verloskundige.
  • Gebruik de Pregnancy Tracking Connect IQ™ app om de informatie gemakkelijk en discreet op te slaan en te bewaren.
  • Met de Contraction Timer Connect IQ app kunnen moeders en hun partners de duur en frequentie van de weeën bijhouden.

 

Foto zwangere vrouw in fitness centrum
Foto Garmin Pregnancy tracking app

 

Waarom is Garmin zo goed in het maken van smartwatches?

Als je tien jaar geleden zei dat je een Garmin had, bedoelde je daarmee niet een smartwatch, maar het navigatiesysteem in je auto. Want dat is de oorsprong van het bedrijf Garmin. Als een van de eerste bedrijven in de wereld produceerde Garmin navigatie-apparatuur gebaseerd op GPS. Niet alleen de bekende kastjes voor in de auto, maar vooral apparatuur voor professionals zoals in de zeevaart.

Ook was Garmin een van de eerste bedrijven die (waterbestendige) handheld devices ontwikkelden. Een directe voorloper van wat we nu als wearables aanduiden. Al deze ervaring en voortdurende innovatie komen samen in onze uitgebreide collectie Garmin smartwatches met specialistische functies voor fitness, watersport en outdoor recreatie.

 

Met welke Garmin smartwatch heb je toegang tot de Pregnancy Tracking Connect IQ™ app?

De zwangerschapsmonitoring kan worden geactiveerd in de Garmin Connect app op een compatibele smartphone in de menstruatiecyclus-functie, zodat je gemakkelijk de overgang kunt maken van het bijhouden van je cyclus naar het bijhouden van je zwangerschap. 

De functie is beschikbaar voor veel van Garmin's best verkochte wearables, waaronder de Venu®, vívoactive® en fēnix® via de Connect IQ store. Zwangerschapsmonitoring is daarnaast ook beschikbaar op de vívomove® serie via de Women's Health Tracking widget.

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En blijf lekker bewegen met behulp van je Garmin smartwatch.