Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Ontdek de vernieuwde Seiko 5 Sports!

Geschreven op 11-09-2019 12:00 door Bianca
Seiko 5 Sports Sport Waterdichtheid

Al meer dan 50 jaar staat Seiko 5 Sports synoniem voor een hoog niveau van betrouwbaarheid, duurzaamheid, prestaties en waarde die geliefd zijn bij liefhebbers van mechanische horloges over de hele wereld. Met de creatie van een nieuw ontwerp en een brede nieuwe collectie is deze zeer geliefde horloge-reeks nieuw leven ingeblazen. 

Gemoderniseerde Seiko 5 Sports

Het ontwerp  van de nieuwste collectie Seiko 5 Sports is gebaseerd op één van de meest geliefde horloges van Seiko. Elk horloge in deze collectie is voorzien van een gemoderniseerde versie van de beroemde kast en alle horloges hebben dezelfde pijlvormige minutenwijzer, typerende urenmarkeringen en een in één richting roterende bezel. De modellen zijn uitgerust met Seiko’s 4R36 automaten kaliber met 24 jewels, handmatig opwindmechanisme en een gangreserve van 41 uur. 

De vijf waarden van Seiko 5

In 1963 werd het eerste Seiko 5 horloge gemaakt, de Seiko Sportmatic 5. Het was de eerste dag-datum automaat van Seiko en de eerste ooit in Japan. De ‘’5’’ vertegenwoordigde de belofte dat ieder Seiko 5 horloge uitgerust zou zijn met vijf belangrijke kenmerken: een automatisch uurwerk, dag-datum weergave op de 3-uur positie, waterbestendigheid, een ingebedde kroon op de 4-uur positie en een duurzame kast en band. Deze kenmerken in combinatie met een voor die tijd nieuwe veer en schokbestendigheidssysteem maakten de Seiko 5 horloges onderscheidend in uiterlijk en prestaties. 

Foto Seiko 5 Sense horloge
Seiko 5 Sports - Sense horloge
Foto van het eerste Seiko 5 horloge
Het eerste Seiko 5 Sports horloge uit 1968

Een nieuw horloge voor de generatie van '68!

In 1968 werden de eerste Seiko 5 Sports uitgebracht. Deze horloges werden speciaal ontwikkeld voor mensen die een horloge wilden dragen dat zij ook tijdens het sporten konden vertrouwen. Naast de fundamentele vijf waarden van Seiko 5, bood de Seiko 5 Sports een verbeterde waterbestendigheid, versterkt glas en lichtgevende wijzers en urenmarkeringen. In de jaren die volgden kreeg Seiko 5 Sports steeds grotere internationale bekendheid onder de met name jongere horlogeliefhebbers. Het was dan ook een horloge met een frisse look en wijzerplaten in levendige kleuren dat je werkelijk overal kon dragen. 

Modelnummer SRPD51K1
Seiko 5 Sports - Sports
Modelnummer SRPD79K1
Seiko 5 Sports - Street

Een nieuw horloge voor de generatie van nu!

Net zoals de eerste Seiko 5 Sports uit 1968 biedt de nieuwe collectie de allernieuwste horlogetechniek en stijl voor de generatie van nu! De collectie bevat voor elk wat wils, want er zijn 20 verschillende modellen beschikbaar verdeeld over 5 stijlen.

 

Sports - Suits - Specialist - Street - Sense 

De nieuwste Seiko 5 Sports stijlen zijn: Sports, Suits, Specialist, Street en Sense. Ze hebben allemaal nieuwe wijzerplaten met 3D-urenmarkeringen en de collectie omvat een breed scala aan banden; van nylon banden tot stalen mesh bracelets tot siliconen en lederen banden. Er is altijd wel een Seiko 5 horloge dat past bij jouw stijl!

Foto Seiko 5 Specialist
Seiko 5 Sports - Specialist
Foto Seiko 5 Suits
Seiko 5 Sports - Suits