Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Opnieuw twee bijzondere jubileum-uitgaven van Seiko

Geschreven op 11-10-2021 12:04 door Miriam • Leestijd ongeveer 3 minuten
Presage Gelimiteerde Uitgave Automatische horloges Japanse horloges Prospex

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: Seiko bestaat dit jaar 140 jaar en dat wordt gevierd met bijzondere jubileum-uitgaven van bestaande horlogemodellen. De nieuwste - gelimiteerde - editie haalt de inspiratie uit de wijk in Tokio waar het voor Seiko allemaal begon: Ginza. Een model uit de Prospex collectie en een model uit de Presage collectie, waarin zowel het moderne als het klassieke gezicht van Ginza is verwerkt.

     

Inspiratie Ginza style: geschiedenis en vooruitgang

De wijk Ginza was de locatie waar Seiko-oprichter Kintaro Hattori in 1881 een winkel opende voor de verkoop en reparatie van klokken en horloges. Ook vandaag de dag is Seiko nog aanwezig in Ginza, hét luxe shopping district van Tokio; Met een flagship store, verschillende Seiko winkels, het Seiko museum en Seiko Dream Square, een plek waar het publiek het rijke erfgoed van Seiko kan ervaren.

Ginza is op drie manieren verwerkt in de horloges: Het wijzerplaat-patroon is gebaseerd op de traditionele klinkers waarmee de straten in Ginza zijn geplaveid. De secondewijzer heeft de kleur Komparu-blauw. En de zachte grijsgroene teal kleur roept het gevoel op van de eigentijdse gebouwen uit Ginza anno nu.

De combinatie van geschiedenis en vooruitgang: een betere metafoor voor Seiko bestaat eigenlijk niet.

Seiko klok in Ginza
Wako toren in Ginza met Seiko klok
Seiko Dream Square
De hal van het Dream Square museum is opgezet als het interieur van de Wako-klok

Seiko Prospex 1959 Alpinist Herinterpretatie: SPB259

De Ginza Prospex jubileum Limited Edition is gebaseerd op de moderne herinterpretatie van het Alpinist-horloge uit 1959 dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd. 

De wijzerplaat bevat twee verschillende patronen waarin de textuur en het gevoel van de Ginza kasseien wordt weergegeven. Dit geeft het horloge een driedimensionaal aanzien.

De kleur van de secondewijzer is een eerbetoon aan Komparu street. Deze zachte blauw-groene kleur wordt sinds het Meiji-tijdperk (1868 - 1912) gebruikt in dessins en was geliefd bij de vele geisha's die er woonden. Als de influencers van hun tijd maakten de geisha’s de kleur populair bij het grote publiek.

spb259
spb259

Het horloge 38 mm grote automatische horloge wordt aangedreven door een kaliber 6R35 uurwerk, met een gangreserve van 70 uur. Het gebolde saffierglas is bestand tegen krassen en het horloge is waterbestendig tot 20 bar. 

De Seiko Prospex SPB259 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 3.500 exemplaren wereldwijd.

 

Seiko Presage: SSA445

Het Presage Ginza jubileum-horloge heeft net als de Prospex het op de Ginza-kasseien geïnspireerde wijzerplaatpatroon en de secondewijzer in Komparu-kleur. 

Dit model heeft daarnaast een retro 60’s style design, geïnspireerd op de Seiko Crown Chronograph uit 1964. Kenmerkende elementen zijn het box-shaped glas, de strakgesneden wijzers en de sportieve bezel met Arabische cijfers. 

De open hart wijzerplaat geeft een doorkijkje naar het delicate precisiewerk van het echappement (het rad dat ervoor zorgt dat het horloge tikt); Daarnaast toont de 24-uurs sub-wijzerplaat in één oogopslag in welk deel van de dag de drager zich bevindt.

ssa445
ssa445

Dit Presage-horloge met automatisch 4R39 uurwerk met 41 uur gangreserve wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 4.000 exemplaren wereldwijd en is - net als de Prospex - alleen verkrijgbaar in Seiko Boutiques en bij geselecteerde retailers zoals Horloge.nl.

 

Meer exclusieve Seiko horloges bij Horloge.nl

Naast de exclusieve Seiko jubileumcollectie kunt u bij Horloge.nl terecht voor meer bijzondere Prospex en Presage horloges. Maar u vindt bij ons ook een uitgebreide collectie Seiko 5 Sport en moderne Seiko dames- en herenhorloges in alle prijsklassen. U kunt alle horloges natuurlijk online bestellen, of bekijken in een van onze winkels. Wanneer u vooraf het horloge bestelt en aangeeft dat u het op komt halen, leggen wij het voor u klaar. Zonder aankoopverplichting.