Pulsar merkinspiratie bij Horloge.nl

As seen on TV! Pulsar Accelerator; Wat maakt dit model nu zo bijzonder?

Geschreven op 15-10-2020 06:08 door Miriam
Chronograaf Gezien op TV

In de zomermaanden kijken wij er al naar uit. Hét najaarsmodel van de Pulsar collectie. Altijd een chronograaf en altijd een leuk horloge met spannende details. Ook in 2020 stelt het merk niet teleur. De nieuwe Accelerator chronografen zijn alles wat we gewend zijn van Pulsar; Modern, sportief, accuraat, en - niet onbelangrijk - zeer betaalbaar.

Pulsar biedt waar voor je geld

Pulsar is een dochteronderneming van het horlogemerk Seiko. Dit heeft als groot voordeel dat Pulsar gebruik kan maken van de immense know-how en technologie van dit merk. De Accelerator chronograaf bevat dan ook een krachtig Seiko VR42 solar uurwerk. Dit drijft naast de gewone tijdweergave de chronograaf aan die de verstreken tijd meet tot maximaal 29 minuten en 59 seconden in stappen van 1/1 seconden. 

Bovendien is het horloge 10 ATM waterdicht zodat je er mee kunt gaan zwemmen. De accu van een solar uurwerk wordt opgeladen door alle vormen van licht, dus er hoeft nooit meer een batterij te worden vervangen en blijft het horloge goed waterdicht. Hoe vol deze accu is opgeladen kun je aflezen door langer dan 1 seconde op de onderste pusher te drukken. Bij volledige oplading is de gangreserve 4 maanden (Gangreserve is de tijd dat het uurwerk blijft lopen zonder opgeladen te worden). En dit alles voor een prijs onder de 200 euro. Wat ons betreft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

 

Pulsar Accelerator 2020

Op het eerste gezicht is de Accelerator ‘gewoon’ een chronograaf, maar als je goed kijkt vallen er allerlei leuke details op, waar door de ontwerpers goed over is nagedacht. De kleur van de seconde- en sub-dial wijzers komt terug als decoratie van de kroon. De wijzerplaat heeft het patroon van een finish-vlag en een ‘fuel-indicator’ markeert de seconden sub-dial van de chronograaf. Tussen de 4 en 5 uurs positie tref je het datumvenster aan. Vanzelfsprekend zijn de indexen en mooi vormgegeven wijzers voorzien van lichtgevend materiaal, zodat de tijd ook goed afleesbaar is in het donker.

De Accelerator is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties en met keuze uit stalen schakelband of leren band.

Afbeelding verschillende Pulsar Accelerator chronografen

Pulsar horloges bij Horloge.nl

Het merk Pulsar is een van de vaste waarden bij Horloge.nl. Bij ons vind je dan ook een uitgebreide collectie Pulsar horloges voor dames en heren. We kunnen het ons voorstellen dat het soms moeilijk is om te kiezen. Gebruik dan de vergelijkfunctie om je favoriete horloges naast elkaar te zetten.