Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Seiko SPB267J1 Presage met Arita porseleinen wijzerplaat

Geschreven op 07-02-2022 10:26 door Miriam • Leestijd ongeveer 3 minuten
Presage Gelimiteerde Uitgave Japanse horloges

In de Presage collectie van Seiko worden regelmatig Limited edition horloges uitgebracht waarbij een traditionele Japanse techniek wordt gebruikt om het horloge een bijzondere uitstraling te geven. Bij de tot 2000 stuks gelimiteerde SPB267J1 is dat een echt Arita porseleinen wijzerplaat.

De combinatie van de schoonheid van de wijzerplaat en meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van mechanische horloges, heeft geresulteerd in een Limited Edition horloge dat in elk aspect zorg en vakmanschap toont.

 

“Delfts” blauwe wijzerplaat

De techniek van porselein beschilderen met blauwe pigmenten kennen wij in Nederland als “Delfts blauw”, maar de techniek is al vele eeuwen ouder en oorspronkelijk afkomstig uit China waarna het is verfijnd in Japan. In de zeventiende eeuw importeerde de VOC als enige exclusief Arita porselein uit Japan naar Europa, waarna de techniek ook hier populair werd.

SPB267J1

Arita ligt op Kyushu, het op twee na grootste eiland in het zuidwesten van Japan. Het kleine stadje werd het centrum van de Japanse porselein-industrie toen er klei werd ontdekt die uitermate geschikt was voor de vervaardiging van hoogwaardig porselein.

 

Traditionele verftechniek en glazuur

Om de wijzerplaten te produceren is een uit meerdere fasen opgebouwd productieproces nodig dat om een hoge graad van vaardigheid, geduld en kunstzinnigheid vraagt. Deze Limited Edition heeft een wijzerplaat waarin de karakteristieke “Defts blauwe” tinten zijn nagebootst middels een traditionele verftechniek genaamd 'ruri zome'. Deze techniek zorgt door de zachte en lichte tinten voor een prettig-ogend effect op de pols. Bovendien is hierdoor ieder horloge uniek.

Daarnaast zijn de wijzerplaten voorzien van een glazuur dat de uitstraling van Arita-porselein nog extra versterkt, waardoor ze een diepe en rijk ogende afwerking hebben.

De porseleinen wijzerplaten worden gemaakt door meestervakman Hiroyuki Hashiguchi en zijn collega’s, allen werkzaam bij een gerenommeerde fabrikant uit Arita die al sinds 1830 porselein vervaardigd. 

Hiroyuki Hashiguchi
Hiroyuki Hashiguchi
SPB267J1
SPB267J1

Uitstekende uurwerk-specificaties

Vanzelfsprekend voldoet ook het binnenwerk van het horloge aan de hoge standaard van Seiko. Aangedreven door een kaliber 6R27 automatisch uurwerk met 27 jewels en 45 uur gangreserve, aparte datumwijzer en 10 ATM waterdichtheid.

De achterzijde van de kast is voorzien van de omschrijving ‘LIMITED EDITION’ en een serienummer lopend van 0001/2000 tot 2000/2000.

 

De Presage SPB267J1 Arita in het echt zien?

Wilt u de SPB267J1 in het echt zien en de unieke translucente eigenschappen van Arita porselein zelf ervaren? Bestel het horloge dan online en geef aan dat u het horloge op wilt halen in een van onze winkels. Wij leggen het horloge dan voor u apart zodat u het - zonder aankoopverplichting - op uw gemak kunt bekijken.