ICE-Watch merkinspiratie bij Horloge.nl

Voel de kracht van de zon met Ice Watch Solar Power

Geschreven op 08-04-2020 09:45 door Miriam • Leestijd ongeveer 2 minuten
zonne energie Solar

Het populaire merk Ice Watch staat bekend om de kleurrijke collectie horloges. Van de kunststof oer-modellen tot stoere stalen chronografen. Ice Watch staat nooit stil en zet nu een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling met een frisse collectie toekomstbestendige horloges aangedreven door de kracht van de zon: Solar Power.

Ice-Solar horloges powered by the sun

Onder het bedrieglijk eenvoudige uiterlijk van de Ice Solar Power gaat een geraffineerde techniek schuil. In de binnenring van het horloge zijn superdunne zonnecellen verwerkt die opgeladen worden door alle lichtbronnen; Zowel natuurlijk als kunstmatig. Deze cellen laden een accu op die het quartz-uurwerk aandrijft.

Deze techniek werd exclusief aan Ice Watch geleverd door Citizen. De uurwerkfabrikant die al sinds enkele decennia dé pionier is op het gebied van zonne-energie.

Foto Ice Solar Power 017766
Ice Solar Power 017766 horloge
Afbeelding opbouw solar horloge
Zonnecellen in de ring van het horloge

Lichtgewicht en kleurrijk

Hét grote voordeel van een horloge op zonne-energie is dat de batterij oplaadbaar is, en niet hoeft te worden vervangen. Dat scheelt heel veel energie en milieu-onvriendelijke stoffen. Daarom is het ook niet nodig dat het horloge een metalen achterdeksel heeft die open kan. De gehele kast is uit één stuk gemaakt van ABS kunststof. Een lichtgewicht, waterdicht en vooral kleurrijk materiaal!

Foto vrouw met Ice-Solar horloge
Foto hiker met Ice-Solar horloge
Foto man met Ice-Solar horloge

Aandacht voor details

Niet alleen bij de productie van het horloge is rekening gehouden met het milieu. De gebruiksaanwijzing is gedrukt op gerecycled papier en de verpakking van het horloge is een leuke fleece etui die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Handig om je zonnebril in op te bergen.

Foto van picknickende dames met een Ice-Solar horloge
Klaar voor de zomer met Ice-Solar
Foto Ice-Solar verpakking
Handige etui gemaakt van fleece van gerecyclede PET-flessen

Ice Watch Solar Power bij Horloge.nl

Ben jij al klaar voor de zomer? Wij worden in ieder geval heel vrolijk van deze nieuwe uniseks collectie Ice Watches in 12 kleuren. Nu verkrijgbaar in onze webshop.