G-Shock merkinspiratie bij Horloge.nl

Waarom de G-Shock MRG-B2000SH elke cent (van de € 7.400) waard is

Geschreven op 17-12-2020 08:34 door Miriam • Leestijd ongeveer 4 minuten
Radio-controlled horloges Solar Gelimiteerde Uitgave Bluetooth connected horloge Japanse horloges MR-G

Eén keer per jaar brengt G-Shock in de MR-G lijn een uitzonderlijk Limited Edition horloge uit waarvan er maar een paar honderd worden gemaakt. Wij zijn altijd heel blij en trots als we één of twee van deze bijzondere horloges mogen verkopen. Zo ook met de MRG-B2000SH Syougeki-maru, die net als de vorige edities de perfectie en verfijning van traditioneel Japans vakmanschap belichaamt.

Foto Eerdere limited editions van MR-G
Eerdere limited editions van MR-G

 

Met een prijs van € 7.400 is de MRG-B2000SH niet voor iedereen weggelegd. Het is dan ook ieder jaar weer interessant om de felle discussies te lezen die deze Limited Editions op sociale media veroorzaken. Sommige mensen vinden het be-la-che-lijk dat een Casio horloge zo veel geld moet kosten. Anderen staan juist te trappelen om een van de weinige eigenaren van zo’n kunststukje te mogen worden.

U snapt dat wij tot de laatste categorie behoren, want naar onze mening is de MRG-B2000SH iedere cent waard. 

Sowieso krijg je bij G-Shock – in iedere prijsklasse – een kwalitatief uitstekend horloge voor een redelijke prijs. 
Hierbij werkt het eigenlijk precies hetzelfde als in de auto-industie. Niet iedereen kan zich een supercar veroorloven, maar de technologie die daarin wordt gebruikt sijpelt vanzelf door naar de middenklasse – en later – de instapmodellen.

Ondertussen werken de Japanse meester-horlogemakers van Casio - in eigen huis - in stilte aan steeds betere en vernieuwender technologieën.

Foto Achterzijde MRG-B2000SH
Achterzijde MRG-B2000SH
Foto Detail gravering en structuur  MRG-B2000SH
Detail gravering en structuur MRG-B2000SH

 

MR-G is dé premium horlogelijn van G-Shock

“Als elk detail bijzonder is wordt het geheel een meesterwerk”. Dit is de grondgedachte achter alle horloges in de MR-G lijn. Een kwalitatief hoogwaardige G-Shock-collectie, die volledig inzet op titanium en uiterst precieze tijdbepaling via de meest geavanceerde GPS- en radiotechnologie. 

Met de tot 400 stuks wereldwijd gelimiteerde en genummerde MRG-B2000SH Syougeki-maru tilt G-Shock dit concept nog een niveau hoger.

 

Geïnspireerd op een Kabuto samoerai helm
 

“Shougeki-Maru” is de naam van de originele kabuto-helm, die door Yuzan Suzukine en meester metaalbewerker Masao Kobayashi gemaakt is in opdracht van Casio G-Shock. Deze helm vormde de inspiratie voor het MRG-B2000SH Syougeki-maru horloge.

De 'lunette' op de MRG-B2000SH stelt de decoratieve ‘kuif’ van de helm voor en is met de hand gegraveerd met een afbeelding van een stijgende draak die naar de hemel klimt. 

Kabuto (兜, 冑) is een type helm die onderdeel is van het traditionele Japanse pantser dat werd gedragen door de samoerai en hun volgelingen. Een typische kabuto heeft een centrale koepel die is opgebouwd uit drie tot meer dan honderd aan elkaar geklonken metalen platen. Deze ito odoshi platen worden samengebonden met marineblauwe koorden, waarvan de kleur terugkomt in de accenten van het horloge.

De structurele afwerking van het horloge is afgeleid van de ‘tetsu sabiji’-techniek van metaal gieten in zandvormen die werd gebruikt voor het maken van dit type helm. Deze techniek werd nagebootst door het titanium te gieten in speciale matrijzen gemaakt op basis van de oorspronkelijk zandmatrijzen die ambachtsman Masanao Kikuchi vervaardigde voor de productie van de kabuto. Gecombineerd met een verschillende lagen ionenplating, creeërt dit een ‘roestige’ uitstraling.

Foto Masao Kobayashi
Masao Kobayashi
Foto De kabuto-helm
De kabuto-helm die de inspiratie vormde voor het horloge

 

Ieder exemplaar is uniek en met de hand afgewerkt

Van dit nieuwe horloge is elke lunette (de ring op het horloge waartussen het glas wordt geklemd) individueel met de hand gegraveerd door Masao Kobayashi. Het patroon is letterlijk met een hamertje en een soort beitel erin gestanst. Hierdoor is het patroon op ieder horloge net even anders. Daarnaast is elk horloge in de Casio fabriek in Japan (Yamagata) gemaakt, waarbij de kwaliteitscontrole op een zeer hoog niveau staat. De slechts enkele horlogemakers die daar werken zijn minimaal 5 jaar in opleiding voordat ze de titel Meister mogen voeren en pas dan mogen ze aan dit type horloge werken. 

De ruige texturen en unieke kleuren van de Syougeki-maru creëren zo samen een ontwerp dat de schoonheid van de traditionele kabuto-helm oproept met perfectie tot in ieder detail.

 

Masao Kobayashi

Masao Kobayashi is een van de belangrijkste ambachtelijke metaalbewerkers van Japan. Hij is een derde generatie metaalbewerker en -graveur uit de stad Otsu. Normaal gesproken werkt Kobayashi aan traditionele decoraties voor heiligdommen en tempels, herstelt historische culturele bezittingen en vervaardigt instrumenten voor de theeceremonie. Hij zet daarmee een familietraditie voort, wat hem in Japan een hoog gerespecteerde vakman maakt.

 

Niet te veel of te weinig, alleen perfectie, ook in de techniek

De tot 400 stuks gelimiteerde MRG-B2000SH-5A is voorzien van een geherkristalliseerde titanium behuizing met een diepe hardingsbehandeling en AIP (arc ion plating), Tough Solar licht-energie, Multi-Band 6 automatische radio tijdaanpassing en Bluetooth smartphone link. 

Verder beschikt het horloge ook nog over magnetische weerstand conform ISO 764, wereldtijd (met automatische zomertijdomschakeling, omschakeling thuistijd / wereldtijd), stopwatch van 1 seconde (23: 59'59 max), afteltimer van 1 seconde (max. 24 uur), dagelijks alarm, dag- en datumweergave en LED-verlichting (Super Illuminator).

Natuurlijk is het horloge optimaal schokbestendig en 200 meter waterdicht. Want hoe uitzonderlijk ook, het blijft een G-Shock!

 

Limited Edition G-Shock horloges bij Horloge.nl

De prijs van deze bijzondere MRG-B2000SH Syougeki-maru valt voor de meesten van ons buiten budget. Maar Horloge.nl heeft ook voor alle G-Shock liefhebbers een leuke collectie Limited Edition G-Shocks op voorraad. Bijvoorbeeld de Full Metal met unieke gelaserde kast of de klassieke Carbon Guard met extra banden. Welke G-Shock Limited je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een uniek en bijna onverwoestbaar horloge.