Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Zeer beperkt verkrijgbaar! Seiko 5 AUTO MOAI Limited Edition

Geschreven op 20-05-2021 11:13 door Miriam • Leestijd ongeveer 1 minuten
Seiko 5 Sports Gelimiteerde Uitgave

Begin deze maand kregen wij van Seiko al bericht dat dit zeldzame Seiko 5 Sports horloge eraan kwam en nu mogen we het eindelijk ook aan jullie vertellen! Seiko is namelijk een samenwerking aangegaan met de Japanse kunstenaar Auto Moai. Dit heeft een heel leuk horloge opgeleverd dat maar zeer beperkt verkrijgbaar is.

 

Het wereldbeeld van Auto Maio

Auto Moai is een mysterieuze jonge kunstenaar die zelf het liefst anoniem blijft. Ook komt anonimiteit en ‘gezichtsloosheid’ steeds terug in zijn/haar (?) werk. Zelf zegt Auto Moia hierover:

“Het thema anonimiteit in mijn werk is aanwezig sinds ik voor het eerst begon met schilderen, en het is niet veranderd. In die tijd had ik echt sterk het gevoel dat ik niet speciaal was, dat ik maar één mens onder de vele was. En omdat ik in een wereld met dat standpunt leefde, kon ik me zelfs geen mensen met gezichten voorstellen. Sindsdien schilder ik mensen zonder gezichten.”

Seiko 5 Auto Moai
SRPG43K1
Seiko 5 Auto Moai
Het patroon loopt door op de band
Seiko 5 Auto Moai
Anonieme mensfiguren

Het ontwerp van de Seiko 5 Sports AUTO MOAI

De zwarte wijzerplaat en leren band zijn bedrukt met artwork dat exclusief is ontworpen voor dit horloge. 

Het ontwerp is typisch voor Auto Moai: het verbeeldt de relaties tussen mensen die stilzwijgend met elkaar verbonden zijn op straat, maar moeilijk te visualiseren, dus gezichtsloos.

Ook de transparante achterkant van de kast, waardoor het automatische kaliber 4R36 uurwerk zichtbaar is, is bedrukt met een figuurtje en is individueel genummerd. De Seiko 5 Sports AUTO MOAI is uitgebracht in een oplage van slechts 1500 stuks wereldwijd.

Seiko 5 Auto Moai
Seiko 5 Auto Moai
Seiko 5 Auto Moai

Het horloge wordt geleverd in een speciale doos met hetzelfde design. Inbegrepen is een boekje met het artwork dat door Auto Moai voor dit horloge is gemaakt.

Seiko 5 Auto Moai
Speciale box
Seiko 5 Auto Moai
Booklet met artwork

Meer Seiko 5 bij Horloge.nl

Is dit horloge niet helemaal jouw smaak? Er zijn nog veel meer leuke Seiko 5 Sports horloges verkrijgbaar in frisse kleuren. Ook worden regelmatig bijzondere Limited Editions uitgebracht zoals bijvoorbeeld de Seiko 5 x Naruto & Boruto. Hou dit blog dus goed in de gaten voor het laatste nieuws!