trends-2018-header

Horloge Trends lente / zomer 2018

Nu de tulpen in bloei staan en de horlogebeurs Baselworld in Zwitserland achter de rug is, is het een mooi moment om vooruit te kijken naar de horlogetrends van dit voorjaar. Nemen de hypermoderne smartwatches de horlogemarkt over of is er juist behoefte aan wat traditie? Je leest het in dit blog.

Nóg meer smartwatches van nóg meer merken!

Afgelopen jaar is smart-technologie definitief doorgedrongen tot de horlogemarkt. Steeds meer merken voegden een smartwatch lijn toe aan hun collectie. Maar nog niet alle merken waren overstag. Dit gaat in de komende maanden veranderen. De smartwatches zijn niet meer weg te denken uit de collectie van ieder zichzelf respecterend horlogemerk. Je kunt dus dit seizoen nóg meer smartwatches van nóg meer merken verwachten bij Horloge.nl. Hou daarom onze smartwatch pagina in de gaten voor de nieuwste toevoegingen.

smartwatches

Klein maar fijn

Een andere trend die al enige tijd in opkomst is, is dat de horloges over het algemeen weer kleiner worden. Was een herenhorloge van 45-50 mm diameter een paar jaar geleden nog super trendy, vandaag mag het allemaal weer wat meer bescheiden. Een reden hiervoor kan zijn dat retro-horloges nog steeds zeer populair zijn en een merk als bijvoorbeeld G-Shock – dat dit jaar zijn 35-jarig bestaan viert- heruitgaven van oude modellen en daarop geïnspireerde collecties uitbrengt.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze jubileum-uitgave: een stuk kleiner dan de meeste G-Shocks, retro-vierkant, maar wél gemaakt van modern glanzend staal!

g-shock-35

De bloemetjes en de bijtjes

Waar de een blij wordt van technologische hoogstandjes, wordt de ander vooral gelukkig in de natuur. En de natuur zien we letterlijk en figuurlijk veelvuldig terug in de lente-zomer collecties van 2018. Wijzerplaten gemaakt van natuurlijke materialen als marmer zien we steeds vaker, maar vooral parelmoer – de binnenkant van een schelp – in allerlei kleuren valt echt op dit seizoen. Van klassiek roomwit tot zelfs donkerpaars en groen! Aan de andere kant is de natuur ook een designthema. Bijvoorbeeld in de collectie van Olivia Burton zijn bloemen en bijtjes nadrukkelijk aanwezig. Maar ook bij merken waar je het niet meteen verwacht zoals bijvoorbeeld Marc Jacobs en Superdry zien we bloemenprints in de collectie.

 

Dé fashion-kleuren van 2018

Het leuke van een bezoek brengen aan de horlogebeurs in Basel is dat je alvast een voorproefje krijgt van wat er later dit jaar gaat komen. Waar de voorjaarscollecties het huidige modebeeld volgen met veel zachte pastels en natuurlijke materialen, gaan we in het najaar weer naar donkere tinten. Chique donkergrijs, stemmig donkerblauw en warm bordeauxrood. Laat wat mij betreft de herfst maar komen!

Nee, grapje natuurlijk. Deze zomer valt er eerst nog veel te genieten!

pastels