Bestel binnen en ontvang je bestelling maandag in huis
safe internet use

Veilig online shoppen met deze 8 tips & trucs

Ieder jaar in februari is het International Safer Internet Day (#sid2017).  Deelnemende landen en organisaties richten zich op het veiliger maken van het internet met name voor kinderen. Ook voor volwassenen is het belangrijk dat internet veilig is, zeker wanneer je financiële transacties doet, bijvoorbeeld bij het afrekenen van producten in een webwinkel. Waarop moet je letten bij shoppen op internet?

 

Een betrouwbare webshop als Horloge.nl doet er alles aan om de klant zo veilig mogelijk te laten winkelen en betalen. Daarom zijn onze systemen beveiligd en bieden wij de klant een beveiligde verbinding. Maar je kan ook zelf iets doen om veilig online te shoppen. Met de volgende tips en trucs weet je in ieder geval waar je op moet letten.

 

1  Gebruik geen openbare Wifi netwerken

Het is zo makkelijk, in de trein of op een terras lekker op je mobieltje een nieuw horloge uitzoeken. Maar pas op: openbare Wifi netwerken zijn een geliefd doelwit van hackers. Gebruik dus bij het doen van online transacties zoals internetbankieren liever geen openbare Wifi, maar je 3G of 4G internetverbinding.

 

 https-sid 3g-sid

2  Controleer de beveiligde verbinding

Let wanneer je gaat betalen erop of het webadres van de shop begint met ‘https://’. Dit betekent dat de internetverbinding is beveiligd en afgeschermd voor pottenkijkers.

 

3  Let op webshop keurmerken

Webshops die lid zijn van Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk mogen dit keurmerk pas voeren wanneer ze zich houden aan geldende wet- en regelgeving, veiligheidseisen en financieel stabiel zijn. Helaas zijn er criminelen die misbruik maken van deze keurmerken. Controleer bij twijfel altijd op de website van het keurmerk zelf en zoek daar of de webshop werkelijk is aangesloten.

Meer over dit onderwerp: https://www.thuiswinkel.org/consumenten/

 

feedback-sid thumbs-sid

4  Google op online beoordelingen en recensies

Google de naam van de webshop in combinatie met het woord beoordelingen of recensies. Is de webshop onbetrouwbaar, dan zal je snel veel klachten tegenkomen. Hoe meer beoordelingen een webshop heeft verzameld via een betrouwbare partij zoals bijvoorbeeld Feedback Company, hoe betrouwbaarder het resultaat.

 

5  Is de webshop gemakkelijk bereikbaar?

Een betrouwbare webshop heeft niets te verbergen en zal dus een adres, (vast) telefoonnummer, Kamer van Koophandel nummer en BTW nummer vermelden op de site. Heeft een webshop alleen een postbus, geen of alleen een mobiel telefoonnummer en geen KvK inschrijving, dan is dat een indicatie dat er iets niet klopt. Alle informatie over Holland Watch Goup vind je op deze pagina: https://www.horloge.nl/bedrijfsinformatie/

 

6 Gebruik een veilig betaalmiddel

Gebruik een veilig betaalmiddel zoals iDeal of maak gebruik van Paypal of creditcard.

Meer over dit onderwerp: https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/online-betalen

 

 call-sid credit-sid

 

7 Print je orderbevestiging en de betaalpagina

Neem het zekere voor het onzekere, want zelfs bij een betrouwbare webshop of de bank kan heel soms een storing optreden. Je hebt dan altijd bewijs dat je hebt besteld en betaald! Neem bij twijfel altijd direct contact op met de webwinkel.

 

8  Gebruik je gezonde verstand!

Het spreekwoord luidt: Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar. Merkhorloges die online worden aangeboden voor extreem lage prijzen kunnen namaak of gestolen zijn. Ook zijn er criminelen die webwinkels namaken om de klant te misleiden. Controleer dus eerst goed of u te maken hebt met een betrouwbare webshop.

Meer informatie over dit onderwerp: https://www.consumentenbond.nl/online-kopen

€5 shoptegoed

én het laatste nieuws ontvangen?

Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!