Profiteer nu van flinke kortingen tijdens Black Friday!
Hybrid smartwatch

Hybrid smartwatches

Een hybrid smartwatch is een combinatie van een analoog horloge met wijzers en een smartwatch. In tegenstelling tot een display of touchscreen smartwatch heeft een hybride smartwatch een gewone wijzerplaat. Het horloge ziet er dus net zo mooi uit als een gewoon, niet-smart horloge. Door het horloge via Bluetooth te koppelen met je smartphone heb je toegang tot de slimme functies van het horloge.
Dames Heren
8 horloges
Sorteer op
Filteren Sluiten
Merken
Prijs
Geslacht
Materiaal Band
Kleur Horloge
Kleur wijzerplaat
Kleur Band
Diameter
Terug Filteren
 

Wat is hybride?

Een van de definities van hybride in het woordenboek is “Een combinatie van twee of meer technieken: bijvoorbeeld analoog en digitaal of mechanisch en elektrisch.” In dit geval is het de combinatie van een analoge tijdweergave met smart functies zoals bijvoorbeeld een stappenteller.

Wat kan een hybrid smartwatch?

Het meest aantrekkelijke aspect van een hybride smartwatch is dat de horlogefabrikant de vorm niet ondergeschikt hoeft te maken aan de functie. Iets dat bij een display smartwatch vaak wel nodig is. Bovendien zijn display/touchscreen smartwatches vaak een stuk dikker en groter.
Je hybride ziet er dus net zo hip, chique of sportief uit als de gewone horloges van het merk, maar bevat stiekem wel veel meer functies.
 
Bij een hybrid smartwatch zit namelijk technologie verborgen onder de ‘gewone’ wijzerplaat. Bijvoorbeeld een een slaapmonitor, die aan de hand van bewegingen vastlegt hoe lang je hebt geslapen. De stappenteller meet  afstanden en verbruikte calorieën. In de bijbehorende app op je smartphone kun je een doel instellen, bijvoorbeeld vijfduizend stappen per dag. Een wijzer houdt dan netjes bij hoeveel procent je van dat doel bereikt hebt.
 
Door een trilling, lampje of verspringende wijzers laat je horloge zien dat je wordt gebeld of een bericht hebt ontvangen. Handig als je telefoon bijvoorbeeld in je tas zit.
 
Soms zitten er nog andere functies op het horloge zoals een ‘phone finder’ of een knop waarmee je de camera of muziek op je telefoon kunt bedienen.
 
Wat ook handig is aan een hybrid smartwatch is dat hij altijd op tijd loopt en zichzelf verzet van zomer- naar wintertijd en andersom, want het horloge synchroniseert iedere keer wanneer het met de smartphone is verbonden.

Technische aspecten 

App

In de app die hoort bij jouw horloge op je telefoon, kan je uitgebreide rapportages inzien van alle gegevens die je horloge heeft verzameld.  De meeste horlogefabrikanten brengen regelmatig updates uit van deze apps zodat je altijd de nieuwste versie hebt en je horloge niet te snel verouderd.
 

Batterij

In een hybrid smartwatch zit meestal een gewone, niet-oplaadbare knoopcel batterij, die je eens in de paar maanden moet vervangen. Dit is vaker dan bij de batterij van een gewoon horloge (gemiddeld 1x per twee jaar), maar een display smartwatch moet je iedere dag opladen. Ga voor het wisselen van de batterij altijd naar een juwelier of horlogemaker of kom langs in één van onze winkels.

Hybride smartwatch online kopen

Je koopt met zekerheid bij Horloge.nl, want je hebt 30 dagen bedenktijd én je kunt je aankoop gratis terugsturen. Wij garanderen gratis verzending bij bestellingen boven € 50. Is het horloge een cadeautje? Wij pakken het gratis voor je in!
 
Op de hoogte blijven van horlogenieuws en aantrekkelijke acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je aankoop.