Fossil merkinspiratie bij Horloge.nl

The Batman x Fossil: een illuster horloge

Geschreven op 22-02-2022 09:00 door James • Leestijd ongeveer 3 minuten
Gelimiteerde Uitgave Design Minimalistische horloges

Op 3 maart wordt de nieuwe film getiteld The Batman uitgebracht met Robert Pattinson in de hoofdrol en dat vraagt om een mooie samenwerking. Niet iedereen is zo'n grote fan van de welvarende, filantropische superheld als ik, maar we kennen het roemrijke figuur allemaal! Fossil en Warner Bros hebben de handen in elkaar geslagen door een limited edition Batman horloge te ontwerpen. Lees hieronder waarom dit horloge niet mag ontbreken in jouw collectie.

Een goed doordacht ontwerp

Het ontwerp van de The Batman x Fossil is als het ware een reflectie van de nieuwste film en dat valt meteen op. Alles aan het design heeft een functie en een doel; niets is overbodig. Het minimalistische uiterlijk past perfect bij de caped crusader; hij is namelijk een man van weinig woorden, maar daarentegen juist veel daden. Het resultaat is een statement piece van een horloge. Je zou bijna denken dat Lucius Fox – de gadgetman van Bruce Wayne – voor Fossil aan de slag is gegaan.

batman horloge om de pols
Fossil x Batman horloge om de pols
Fossil x Batman strak en minimalistisch ontwerp
Het strakke en minimalistische ontwerp

Een ode aan de fans

Dit horloge wordt tevens geleverd in een speciale verpakking met een lade voor een extra horlogebandje. Zo kun je het horloge bijvoorbeeld tentoonstellen op je dressoir of nachtkastje. Fossil is trouw gebleven aan de fans van Batman en dat uit zich onder andere in het mini kompas dat zich op het horlogebandje bevindt. Een vernuftig detail dat ook nog eens erg handig is als je de weg zoekt naar de bioscoop. 

Wij mogen dan wel geen utility belt dragen zoals Batman, maar met dit horloge zijn we er in ieder geval een stapje dichterbij en kan iedereen zich een superheld wanen. En, omdat dit horloge een automaat is, aangedreven door een NH35 Seiko kwaliteitsuurwerk, kom je nooit zonder energie te zitten!

LE1142 standaad
Standaard met verborgen la
LE1142 achterkant
Genummerde doorzichtige achterkant
LE1142 horlogebandjes
Twee extra horlogebandjes en een kompas

Voortzetting van een iconisch karakter

In de loop der jaren zijn er veel Batman films verschenen met verschillende acteurs die het duistere personage hebben vertolkt. Niet iedereen houdt van dezelfde trilogieën. Zo hebben sommigen onder ons warme herinneringen aan de tijd waarin Val Kilmer in het batsuit sprong, terwijl voor anderen Christian Bale de enige echte Batman is in de rol van The Dark Knight. Hetzelfde kun je zeggen over de schurken, zoals Jack Nicholson die Joker een extra afschrikwekkende dimensie gaf of Heath Ledger die als Joker altijd op een dwangmatige manier zijn lippen likte.

Op het eerste gezicht ziet de nieuwste Batman film eruit als een duistere detective vol actie en intrige. En precies die atmosfeer heeft Fossil verwerkt in het The Batman x Fossil horloge. Het ontwerp straalt mysterie uit en de rode afwerking op de wijzer, kroon en het horlogebandje sluit perfect aan bij het geheel.

Als eerste het Batman horloge dragen? Bestel dan nu, want de voorraad is beperkt!

Wij hebben de cola en popcorn alvast klaargezet en tellen af tot de release van de film op ons special edition Batman horloge. Jij ook?