Seiko merkinspiratie bij Horloge.nl

Bekijk de oceaan door de ogen van een duiker met Seiko Prospex

Geschreven op 08-12-2020 12:49 door Miriam • Leestijd ongeveer 3 minuten
Duik Horloges Gezien op TV Prospex PADI

Iedereen die wel eens (diepzee) heeft gedoken kent het gevoel opgenomen te zijn in een andere wereld. Bijzondere ontmoetingen met wezens zo oud als de wereld. De schoonheid van de onmetelijk grote oceaan. Seiko vangt dit gevoel in een bijzondere serie Prospex duikhorloges, waarmee tegelijkertijd de Save The Ocean marine conservancy wordt gesteund. 

 

Seiko Prospex Save The Ocean 

In 2018 bracht Seiko de eerste Save The Ocean horloges op de markt. Het thema daarvan was ‘Blue Whale’. De oceaanblauwe wijzerplaat had de structuur van de huid van een blauwe vinvis. Deze horloges waren een groot succes en werden in 2019 opgevolgd door de ‘White shark’ met golfvormige haaienvinnen als wijzerplaatstructuur.

 

Save the Ocean 2020: Manta Ray

En nu in 2020 is het Thema van de Save the Ocean horloges de ‘Manta Ray’ (pijlstaartrog). Misschien wel de mooiste Save the Ocean ooit. 

Het blauw van de wijzerplaat heeft de kleur van het water op 10 meter diepte. Aan de oppervlakte zwemmen de roggen. Alsof je je als duiker onder deze prachtige dieren bevindt. Doordat de wijzerplaat donkerder kleurt naar de randen toe krijgt de afbeelding extra diepte zonder af te leiden waar het bij een duikhorloge om gaat; Duidelijke, met Lumibrite gecoate wijzers en indexen en het vergrootglas voor de datum in het krasbestendige saffierglas.

Foto Prospex srpd21k1 ‘White Shark’
Prospex srpd21k1 ‘White Shark’ uit 2019
Foto Prospex srpe39k1 ’Manta Ray’
Prospex srpe39k1 ’Manta Ray’ uit 2020
Foto Prospex SRPD11K1 ‘Blue Whale’
Prospex SRPD11K1 ‘Blue Whale’ uit 2018.

De Manta Ray is uitgebracht in twee varianten; De SRPE39K1 ‘Turtle’ en de SRPE33K1 ‘King Samurai’.

De Turtle (die zo genoemd wordt omdat de kast de vorm heeft van een schildpad) is een flink horloge van 45 mm breed en 13,4 mm hoog. Maar dankzij het ontwerp met extreem korte kastpoten oogt het een stuk kleiner. De turtle stijl wordt al gebruikt voor duikhorloges sinds de jaren zeventig en past perfect in de retro-trend van 2020!

De Seiko Prospex SRPE33 ‘King Samurai’ is ietsje kleiner: 43,8 mm breed en 12,8 mm dik. Een traditioneel duikhorloge met een heldere, praktische vorm die altijd actueel blijft. In kringen van horlogeliefhebbers was Samurai al een herkenbare kastvorm, de reden dat men nu King Samurai als naam gebruikt, heeft te maken met de verbeterde specificaties van het horloge.

Beide horloges hebben namelijk een keramische bezel, schroefkroon, saffierglas en zijn waterbestendig tot 200 meter waterdruk. De meegeleverde schakelband is voorzien van een veiligheidsvouwsluiting en heeft daarnaast een verlengstuk zodat je het horloge kunt dragen over een neopreen duikerspak en is van zeer goede kwaliteit voor de prijs (zoals we van een merk als Seiko mogen verwachten).

De automatische Seiko uurwerken die in deze horloges worden gebruikt zijn de 4R35 in de SRPE33 (alleen datum), terwijl de SRPE39 een dag-datum venster heeft (4R36 uurwerk). Beide horloges hebben een gangreserve van ongeveer 40 uur.

Foto Seiko SRPE39 ‘Turtle’
SRPE39 ‘Turtle’
Foto srpe33K1 'King Samurai'
srpe33K1 'King Samurai'

Samenwerking met PADI

Seiko spant zich al sinds de lancering van het eerste Seiko duikhorloge in 1965 in om duiken veiliger en gemakkelijker te maken voor zowel de professionele als de recreatieve duiker. Dankzij continu innoveren en de superieure prijs-kwaliteit verhouding van Seiko duikhorloges heeft het merk een uitstekende reputatie in de duikgemeenschap.

Seiko is dan ook officieel partner van PADI, de beroepsvereniging van duikinstructeurs, met meer dan 6.300 duikcentra en 136.000 gekwalificeerde professionele PADI-instructeurs over de hele wereld. Ook PADI steunt de Save The Ocean organisatie, want wat heb je aan een duikcertificaat als de zee te smerig is om in te duiken? Nu, en in de toekomst.

 

Prospex PADI duikhorloges

De succesvolle reeks Seiko Prospex PADI duikhorloges combineren uitstekende specificaties met een kenmerkende stijl. De PADI uitvoeringen zijn verkrijgbaar in solar, solar chrono en automatic. In de horloges komen altijd de logokleuren blauw en rood van PADI terug. 

Het nieuwste model wat aan de PADI familie toegevoegd is, is model SRPE27K1 oftewel de “Monster Padi”. De bijnaam monster is gegeven aan het horloge vanwege de opvallende kastvorm, waarbij uitsparingen in de draaibare duikersring doorlopen in de kast. Alsof een monster een hap uit de kast heeft genomen. 

De kast heeft een diameter van 42,4 mm en een dikte van 13,4 mm en is voorzien van een blauwe metalen bezel. Opvallende kenmerken zijn verder de dag-datumaanduiding, lichtgevende indexering en wijzers voor betere afleesbaarheid in donkere omgevingen ( zoals onder water). Het automatische uurwerk heeft een gangreserve tot 41 uur.

Foto seiko SNE549P1
SNE549P1 PADI
Foto Seiko SRPE27K1 'Monster'
SRPE27K1 'Monster'

Seiko Prospex horloges bij Horloge.nl

In de Seiko Prospex collectie van Horloge.nl vind je zowel horloges voor recreatieve duikers als professionele duikhorloges. Welke je ook kiest, je kunt er altijd van op aan dat je een veilig duikhorloge bezit. Want het is Seiko die de ISO-standaard voor duikhorloges heeft gezet en daar ook alle duikhorloges voordat deze de fabriek verlaten op 200 meter waterdruk test!