Casio merkinspiratie bij Horloge.nl

Casio Edifice horloges: geïnspireerd door sportwagens

Geschreven op 13-05-2022 08:00 door James • Leestijd ongeveer 5 minuten
Sport Solar Bluetooth digitale horloges Design Motorsport Designhorloges

Een chronograaf met pit

Casio introduceerde niet lang geleden de ECB S100 lijn. Een gestroomlijnd kwartet van horloges die je kunt verbinden met je smartphone. Deze horloges bezitten een winnende combinatie van digitaal en analoog. De S100 lijn bestaat uit vier horloges, elk met subtiele verschillen. In dit artikel komt ter sprake wat deze horloges zo bijzonder maakt en waarom ze een plek verdienen in jouw collectie.

ECB-S100D-1AF om de pols
ECB-S100D-1AF om de pols
ECB-S100D-2AEF in de auto
ECB-S100D-2AEF in de auto
ECB-S100DC-2AEF om de pols
ECB-S100DC-2AEF om de pols

Geïnspireerd door sportauto's

Aan de basis van het ECB-S100 ontwerp staat de grille. Een grille ziet er op sportwagens vaak heel mooi uit, maar het heeft ook een functie, namelijk om lucht naar de motor te geleiden om zo oververhitting te voorkomen. De vorm van de grille komt duidelijk terug op de wijzerplaat. De wijzerplaatconstructie waarin het metalen vlechtwerk en het X-vormige metalen deel samenkomen geven het horloge een mechanische look. De wijzerplaat wordt verlicht door een LED met hoge helderheid. Extra leuk tijdens het nachtelijk cruisen wanneer je weinig verlichting hebt in je auto.

Hiermee maakt Casio een statement dat deze horloges, net als competitieve bolides, snelheid en efficiëntie bezitten. De horloges zijn het resultaat van een flink staaltje vakmanschap en moderne techniek. Als jouw hart sneller gaat kloppen van flitsende sportwagens dan is de ECB-S100 lijn perfect op maat gemaakt voor jou. Word je niet warm of koud van raceauto's? Dan durven wij wel een wedje te plegen dat je desondanks toch warm wordt van de nieuwe Casio Edifice horloges.

Je kunt kiezen uit vier horloges met dezelfde functies en materialen. Zo is de wijzerplaat (bijna) hetzelfde en is de kast voorzien van saffierglas. Toch zijn ze niet allemaal identiek. Zo is de ECB-S100HG-1AEF het vlaggenschip vanwege een uniek fenomeen dat is waar te nemen wanneer een titanium uitlaat heet wordt, wat is terug te zien in de wijzerplaat. Het verschuift van blauw naar rood en geeft het horloge een unieke uitstraling. Dit model is binnenkort weer op voorraad. Klik hier om het toe te voegen aan je wenslijst.

Tough Solar wijzerplaat
Tough Solar wijzerplaat
Warmtegradatie zoals op een titanium uitlaat
Warmtegradatie zoals op een titanium uitlaat

Mede mogelijk gemaakt door de zon

Wat deze horloges verder zo gewild maakt is de state of the art solartechnologie. Zo is het zonne-ontvangstgebied in de wijzerplaat 45% kleiner dan bij de voorganger van de ECB S100, de ECB-900. Hierdoor is er meer ruimte voor het ontwerp van de wijzerplaat, terwijl er aan stabiliteit en kracht niets verloren is gegaan. 

Ook handig: je kunt het horloge zelfs in zwakkere lichtbronnen opladen, zoals tl-lampen. Op die manier zit je nooit met een gebrek aan energie, zelfs niet als je gebruikt maakt van de intensieve functies waar we verderop in dit artikel dieper op ingaan.

De ECB-S100 horloges maken gebruik van zonnekracht
De ECB-S100 horloges maken gebruik van zonnekracht

Casio Edifice ECB-S100: rijk aan functies

Aan functies geen gebrek. Of je nu een casual horlogedrager bent of een veeleisende liefhebber van tikkende gadgets, Casio heeft rekening gehouden met zowel kwantiteit als kwaliteit. Enkele van de kernelementen die de horloges zo imposant maken zijn punctualiteit en efficiëntie. Hieronder lichten we een paar functies toe:

Smartphone Link

De ECB-S100 horloges zijn geen smartwatches, maar je kunt ze wel met je smartphone verbinden voor extra functionaliteit. In combinatie met de Edifice app til je het horloge naar een hoger plateau. Zo wordt het horloge automatisch aangepast aan de juiste tijd. 

Als jij soms ook veel dingen aan het hoofd hebt is het niet vreemd als je weleens iets kwijtraakt, zoals bijvoorbeeld een sleutelbos of je smartphone. Met de Phone Finder functie laat je je smartphone rinkelen om 'em op die manier makkelijker te vinden. Let op: hiervoor moet je toestel zich wel binnen Bluetooth bereik van het horloge bevinden. Handig als je geen tweede telefoon in de buurt hebt of als je mobiel op stil staat.

Met behulp van de app wordt het switchen tussen tijdzones een fluitje van een cent. In totaal kun je kiezen uit maar liefst 300 steden. Als je dus op reis gaat of benieuwd bent hoe laat het is in Mumbai hoef je niet te pielen met de kroon. 

Iedere sporter weet hoe cruciaal timing is; zeker als je je voortgang wilt meten. Je kunt tot 200 rondetijden versturen naar je smartphone die tot op de milliseconde accuraat zijn. Zo heb je je progressie altijd bij de hand.

Aftelindicator

Alarmen en stopwatches op een chronograaf horloge zijn niet zeldzaam. Wat de stopwatch functie op de ECB-S100 serie zo cool maakt zijn de uitgebreide indicatoren en je raadt het al... De verbinding met je smartphone. Je stelt eenvoudig alarmen en timers in via de Edifice app. Op de wijzerplaat bevindt zich op 9 uur positie bovendien een indicator die aftelt naar het volgende alarm en de resterende tijd toont van de actieve timer. 

Deze functies zijn ontwikkeld met behulp van de feedback van raceteams die afhankelijk zijn van minuut tot minuut raceweekschema's waarin elke milliseconde het verschil kan maken.

ECB-S100D-1AEF om de pols
ECB-S100D-1AEF om de pols
ECB-S100DC-2AEF om de pols
ECB-S100DC-2AEF om de pols

Meer snelle en gestroomlijnde horloges van Casio Edifice

Houd je van snelheid en gestroomlijnde ontwerpen, maar heb je liever een horloge zonder smartphone verbinding? Dat kan natuurlijk, want in de Casio Edifice collectie vind je meer horloges met mooie ontwerpen en efficiënte uurwerken. Neem een kijkje en wie weet heb jij binnenkort een razendsnel Casio Edifice horloge in je verzameling.