Citizen merkinspiratie bij Horloge.nl

Citizen Super Titanium™ op aarde en in de ruimte

Geschreven op 09-04-2020 10:47 door Miriam
Radio-controlled horloges Super Titanium Eco-Drive

In 1970 introduceerde Citizen het allereerste horloge op aarde dat helemaal gemaakt was van titanium. En in 2021 gaat Citizen Super Titanium™ de ruimte in! Want de verhardingstechniek voor titanium die Citizen 50 jaar geleden ontwikkelde maakt het materiaal bij uitstek geschikt als bekleding van de HakutoR iSpace maanlander.

Harder dan staal

Titanium is van nature een vrij zacht materiaal, waardoor het niet zo geschikt was om horloges van te maken. Totdat Citizen de Duractect technologie ontwikkelde, waarmee titanium verhard kan worden. Dit maakt het materiaal tot vijf keer harder dan roestvrijstaal. Dus, krasbestendig en uitstekend te bewerken tot mooi vormgegeven horloges.

Foto super titanium horlogekasten
Schoonmaken super titanium horlogekasten
Foto polijsten horloge
Polijsten super titanium

Meer voordelen van Super Titanium™

Titanium heeft van zichzelf al heel gunstige eigenschappen. Het is anti-allergeen - dus reageert niet met de huid. Ook is het licht van gewicht; tot 40% lichter dan staal. Hierdoor is Super Titanium™ al sinds 1970 het ideale materiaal voor iedereen die op zoek is naar een sterk, krasbestendig, lichtgewicht horloge.

De kracht en het lichte gewicht maakt Super Titanium™ ook bijzonder geschikt voor onderdelen van ruimteschepen. Daarom is Citizen een samenwerking aangegaan met het Japanse ruimtevaart bedrijf Hakuto R, die voor 2021 een missie naar de maan gepland hebben.

Foto i-Space Hakuto-R maanlander
i-Space Hakuto-R maanlander

Overal op aarde op tijd met Radio Control

50 jaar Super Titanium™ gecombineerd met Eco-Drive solar-energie en Radio-control brengt ons de bijzondere serie CB0190 jubileum-editie horloges. 

Een comfortabel, duurzaam, lichtgewicht horloge in klassiek sportieve stijl, met een fraaie wijzerplaat waarin de meridianen van de wereldbol zijn gegraveerd. Want met dit horloge ben je overal op aarde op tijd. Door de Citizen Radio Control technologie, ben je er zeker van dat je horloge altijd de juiste tijd en datum aangeeft.

Het horloge is voorzien van een saffierglas en is 10 ATM waterdicht. 

Foto Radio Control zendmast
Radio Control zendmast
Foto CB0190-84L
Jubileum-editie 50 jaar Super Titanium CB0190-84L

Citizen Super Titanium™ bij Horloge.nl

Deze jubileum-editie is natuurlijk niet het enige Citizen Super titanium of Radio Controlled horloge. Ga op ontdekkingsreis en bekijk onze uitgebreide Citizen collectie. Of kom langs in een van onze winkels en laat je adviseren welk horloge het beste bij jou past.