G-Shock merkinspiratie bij Horloge.nl

Connected sporten met de G-Shock G-Squad

Geschreven op 21-10-2020 13:02 door Miriam
Sport Solar digitale horloges Bluetooth connected horloge

Misschien herken je het wel; tijdens de lockdown te veel binnen gezeten en wat pondjes aangekomen. Dan is er goed nieuws voor de G-Shock liefhebbers onder ons die graag wat meer willen bewegen. De G-Squad sporthorlogelijn van G-Shock is namelijk uitgebreid met de nieuwe GBD-H1000 connected-horloges met geïntegreerde GPS én hartslagmeter. Zo kan je nog efficiënter trainen en ben je zo weer in topconditie.

Alle G-Shock features met extra’s

De G-Squad biedt vanzelfsprekend alles wat je gewend bent van G-Shock: extreem schokbestendig en extreem waterdicht, ondanks alle geavanceerde extra’s die deze nieuwe horloges de perfecte trainingspartner maken.

G-Shock G-Squad
Grote, gestructureerde knoppen voor betere grip
G-Shock G-Squad
Soepele, waterbestendige band

Gestructureerde knoppen voor betere grip

G-Shock is sowieso bekend als een zeer robuust horloge en bij de GBD-H1000 is nog eens extra aandacht besteed aan de vormgeving zodat het horloge speciaal geschikt is voor sporters. De kastrand en drukknoppen zijn voorzien van een anti-slip structuur voor betere grip en bedieningsgemak.

De kunststof delen aan de achterzijde van de kast dragen prettig op de pols en sluiten aan bij de soepele, waterbestendige urethaan band. Doordat de band veel gaatjes heeft ventileert de band goed en kan makkelijk op elke lengte versteld worden.

 

Vijf sensoren waaronder optische hartslagmeter

Aan de achterkant van het horloge zit een optische sensor met een LED-lampje. Deze detecteert de bloedstroom onder de huid en meet de hartslag. Ook het zuurstofgehalte kan worden bepaald.

Een 3-assige accelerometer detecteert lichaamsbewegingen en meet het aantal stappen en de afgelegde afstand ook als er geen GPS-signaal beschikbaar is.

Andere ingebouwde sensoren meten kompasrichting, hoogte, luchtdruk en temperatuur. 

G-Shock G-Squad
Optische sensor
G-Shock G-Squad
Verpakking G-Squad

 

Analyseer je routes met GPS

Nieuw voor de GBD-H1000 is de GPS functie. De GPS bepaalt je locatie, meet afgelegde afstand, snelheid, tempo en andere gegevens. Met de ingebouwde GPS krijgt het horloge gegevens van GLONASS en Michibiki (QZSS) satellietsystemen. Door je horloge te synchroniseren met de G-Shock Move app kun je routekaarten bekijken en je afgelegde afstand volgen.

In de app kun je zelf trainingsschema’s opstellen en zelfs exporteren naar andere apps als STRAVA, Google Fit en Apple Health.

 

Altijd genoeg power door gecombineerd opladen

Uniek voor de GBD-H1000 is dat het horloge op twee manieren wordt opgeladen. Dagelijks gebruik van het horloge (tijdmodus, stappenteller en meldingsfuncties) wordt gevoed met alleen opladen via lichtenergie. Daar hoef je dus niet naar om te kijken. De GPS, hartslagmeter en andere trainingsfuncties hebben meer energie nodig. Daarom kan het horloge aanvullend via USB worden opgeladen. Na ongeveer 2,5 uur opladen kunnen de trainingsfuncties tot wel 14 uur continu worden gebruikt.

G-Shock G-Squad

 

G-Squad horloges bij Horloge.nl

Ook zin gekregen om lekker te gaan bewegen? De GBD-H1000 is hét topmodel van de G-Squad serie, maar wij hebben nog veel meer leuke G-Squad horloges met sportfuncties in onze collectie. Bekijk ze nu online, of kom langs in een van onze winkels.