Danish Design merkinspiratie bij Horloge.nl

Het veelzijdige minimalisme van de Danish Design Akilia horloge serie

Geschreven op 20-04-2020 06:43 door Miriam
Akilia Minimalism

Design uit Denemarken is wereldberoemd. Om de kracht van de eenvoud, puurheid en kwaliteit. Het merk Danish Design werkt al sinds jaren samen met designers uit dit Scandinavische design-walhalla. Deze ervaring komt nu samen in de super-trendy serie Akilia horloges.

 

Een onsje minder

Het kon de afgelopen tien jaar bijna niet gek genoeg in de horlogewereld. Groot, groter, grootst, bijzondere kleuren en allerhande decoraties. Natuurlijk blijft er altijd ruimte voor de grotere horloges, maar langzamerhand zien we een terugkeer naar kleiner en eenvoudiger. Het mag weer een onsje minder.

De minimalistische horlogetrend gaat ook al een paar jaar mee en lijkt voorlopig ook niet over te waaien. En wie zijn daar nu juist heel goed in? De Scandinaviërs. De nieuwe Akilia horloge lijn van Danish Design past dan ook perfect in deze twee trends.

foto IV62Q1268 Akilia horloge
IV62Q1268 dameshorloge
Foto IV65Q1268 Akilia horloge
IV65Q1268 dameshorloge

Het veelzijdige minimalisme van Akilia

Wanneer je een ontwerp terugbrengt tot de essentie kan je je geen fouten veroorloven. Alle details moeten kloppen. Terug naar de eenvoud. Een horloge dat functioneel is - doet wat het moet doen - zonder overbodige toevoegingen.

Het Akilia horloge is geïnspireerd op de vintage revival in horlogeland. Men wil het horloge van vijftig jaar geleden weer dragen, maar dan wel met de techniek en materialen van vandaag.Door de sobere vormgeving is het horloge uitstekend te combineren met je andere sieraden en past het bij iedere kledingstijl. De mesh horlogeband heeft een speciaal reliëf, waardoor het licht mooi speelt met het edelstaal.

Ook zijn de Akilia horloges bijzonder dun en daardoor licht van gewicht. Ideaal voor de lente en zomer.

Foto Akilia horloge met sieraden
Combineer je horloge met je favoriete sieraden
Foto zijkant Akilia horloge
Het IQ62Q1267 herenhorloge: slechts 7 mm dik

Klein maar fijn

De Akilia horloges zijn verkrijgbaar in drie formaten: 22 mm en 32 mm voor dames en 41 mm voor heren. Omdat de herenhorloges iets groter van formaat zijn is op de wijzerplaat ruimte voor een dag-datum venster of een kleine secondenwijzer. 

De Akilia horloges zijn voorzien van een gevlochten stalen mesh bandje. Een materiaal dat erg soepel en luchtig draagt op de huid en naadloos aansluit op het design van het horloge dat de uitstraling heeft van een sierraad. Enkele modellen hebben een extra lange wikkelband, waarmee je nog meer de illusie van een armband creëert. Bovendien is de horlogeband door het quick release systeem snel te wisselen. Zo pas je in een oogwenk de look van het horloge aan je outfit aan.

Foto IQ66Q1267 herenhorloge
IQ66Q1267 herenhorloge
Foto IQ05Q1267 herenhorloge
IQ05Q1267 herenhorloge

Danish Design Akilia horloges bij Horloge.nl

Horloge.nl heeft altijd een ruime collectie Danish Design horloges op voorraad. Bekijk onze collectie Akilia online, of kom langs in een van onze winkels. In het echt zijn ze namelijk nog mooier!

Foto gratis zakspeigeltje
GRATIS design zakspeiegeltje bij aankoop van een Akilia dameshorloge

GEZIEN OP TV?

Nu bij aankoop van een Danish Design Akilia dameshorloge een GRATIS design zakspiegeltje.

Zo lang de voorraad strekt, dus OP = OP.