G-Shock merkinspiratie bij Horloge.nl

Mudmaster GWG-2000: de beste features onder de loep

Geschreven op 21-07-2022 09:44 door James • Leestijd ongeveer 3 minuten
Sport Mudmaster

De GWG-2000 is een waardige opvolger gebleken van de GWG-1000 serie. De nieuwste Mudmaster horloges zijn perfect voor de outdoor liefhebber, maar passen ook prima om de pols van de alledaagse gebruiker. In dit artikel bespreken we de features die deze horloges doen onderscheiden van de concurrentie. 

Mudmaster GWG-2000 1A3ER horloge
Mudmaster GWG-2000 1A3ER horloge
Mudmaster GWG-2000 1A1ER horloge
Mudmaster GWG-2000 1A1ER horloge

Duidelijke wijzerplaat

De voornaamste functie van een horloge is het weergeven van de tijd. Wat de GWG-2000 zo prettig maakt zijn de grote cijfers en indexen. Dat is ook wel nodig als je in een mum van tijd moet weten hoe laat het is, bijvoorbeeld tijdens een race. De wijzerplaat heeft ook een glow in the dark functie, zodat je zonder moeite de tijd kunt aflezen in donkere omgevingen. Deze zogeheten Lume functie vinden wij een waardevolle toevoeging, want al maak je er geen gebruik van - het kan ooit van pas komen.

Mudmaster 1A5ER tijdsinstelling
Mudmaster 1A5ER tijdsinstelling

Gemakkelijke tijdsinstelling

Het is niet bij alle horloges even gemakkelijk om de tijd aan te passen. Soms zit je echt te pielen en ben je genoodzaakt om de gebruiksaanwijzing erbij te pakken. Dit is gelukkig niet het geval bij de GWG-2000. Het enige wat je hoeft te doen is de kroon los te draaien en je kunt gemakkelijk wisselen tussen verschillende tijdzones. Dat scheelt veel tijd en moeite, met name voor de frequent travellers onder ons.

Achterkant van de kast
Achterkant van de kast
Legerkleuren
Legerkleuren

Nauwkeurigheid van een atoomklok

De tijd in deze Mudmaster horloges wordt zes keer per dag geüpdatet. Dit is met name voor cruciale beroepen, zoals mensen in het leger of bij de brandweer, extreem belangrijk. Als iedere seconde telt heb je een nauwkeurig horloge nodig waar je van op aan kunt. 

Comfort

Eén van de dingen die de Mudmaster zo duurzaam maakt, is een materiaal dat de horlogemodule omringt, genaamd alphaGEL. Dit dient als een beschermende buffer en is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de schokbestendigheid van het horloge. Daar komt nog bij dat de GWG-2000 verrassend comfortabel zit. Je ziet hem om je pols, maar je voelt hem nauwelijks. Aan de achterkant van de behuizing zit een rubberen voering met anti-slip eigenschappen, zodat het horloge op zijn plaats blijft.

Mudmaster lifestyle foto
Mudmaster lifestyle foto
Mudmaster lifestyle foto

Onverwoestbaar

De bezel van de GWG-2000 bestaat uit 6 onafhankelijke delen. Dankzij de met koolstofvezel versterkte kunststof huizing is het horloge lichter en sterker dan ooit. De eigenschappen van koolstofvezel hebben ervoor gezorgd dat de behuizing 1.9 mm slanker is dan de voorganger (GWG-1000). De kast is met saffierglas afgewerkt, dus zelfs een intense obstakelrace door de bush is geen enkel probleem voor dit stoere horloge. Er is diamant voor nodig om het glas te bekrassen. 

Boordevol functies

Natuurlijk heeft de Mudmaster GWG-2000 veel meer functies. Ben jij benieuwd wat deze krachtpatser nog meer in huis heeft? Neem dan een kijkje naar onderstaande video van G-Shock.

Meer G-Shock bij Horloge.nl

De Mudmaster horloges van Casio G-Shock behoren bij de top in outdoor horloges. Maar ook als je niet zo’n buitensporter bent kan je genieten van de unieke G-Shock eigenschappen en technieken als schokbestendigheid, waterdichtheid en de triple-sensor. Bij Horloge.nl bieden we altijd een zeer ruime collectie G-Shock én exclusieve speciale uitgaven voor iedere G-Shock liefhebber.

Voor de liefhebbers hebben we ook een eerder blogartikel over de GWG-2000 dat vorig jaar is geschreven.