Citizen merkinspiratie bij Horloge.nl

Opmerkelijke automatische horloges van Citizen Series 8

Geschreven op 19-10-2021 06:31 door Miriam
Automatische horloges

De meeste mensen kennen Citizen vooral van de Eco-Drive solar horloges. Maar wist u dat Citizen ook automatische kwaliteitshorloges produceert? Met de Series 8 automaten heeft Citizen een reeks mooie, moderne horloges met eeuwigheidswaarde gepresenteerd.

In 2008 lanceerde Citizen voor het eerst de Series 8 op de Japanse markt. De 8 staat voor het jaar van introductie en voor de nooit eindigende band tussen het horloge en de drager. Het cijfer 8 op zijn kant is namelijk het symbool voor oneindigheid (∞). Een automatisch horloge gaat immers, wanneer je het goed onderhoudt, je leven lang mee. Nu zijn de Series 8 horloges wereldwijd verkrijgbaar.

 

Modern design, dun uurwerk en anti-magnetisch

De Series 8-horloges hebben een eigentijds kastontwerp met strakke, rechte lijnen en een overzichtelijke lay-out. De combinatie van de hoekige, sobere stijl en de matte haarlijnafwerking van kast en band zorgt voor een moderne, sportieve look

De uurwerken gebruikt in de Series 8 horloges - Cal. 0950 en Cal. 9051 - zijn nieuw ontwikkeld in 2021. Het uurwerk is slechts 4,1 mm dik, wat een dunnere kast en een comfortabele pasvorm mogelijk maakt. 

NB6010-81E
Ontwerp met strakke lijnen en matte haarlijn afwerking
NB6010-81A
Dunnere kast met comfortabele pasvorm

Naast deze nieuwe uurwerken hebben de horloges ook een hoge magnetische weerstand die essentieel is in onze moderne digitale samenleving. Het biedt bescherming tegen magnetische velden die worden gegenereerd door smartphones, tablets en andere apparaten die de nauwkeurigheid van het uurwerk negatief kunnen beïnvloeden.

De magnetische weerstand van deze nieuwe modellen zorgt ervoor dat eventuele magnetische velden die ze tegenkomen een verwaarloosbare invloed hebben op de prestaties, zelfs wanneer ze op 1 cm van een apparaat worden geplaatst dat zo’n veld genereert.

 

Het standaard model Series 8 

Het standaard model Series 8 (NB6010-81E) horloge heeft een eenvoudige wijzerplaat in 1 kleur. De wijzers lopen taps toe naar de buitenrand van de wijzerplaat en de gedetailleerde indexmarkeringen zorgen voor een dynamische uitstraling. Zichtbaarheid is gegarandeerd door het krasbestendige, ontspiegelde saffierglas.

Het horloge wordt aangedreven door een Cal.9051 automatisch uurwerk met een gangreserve van 42 uur.

NB6010-81E
NB6010-81E

Drielaagse wijzerplaat met parelmoer en metaal 

De wijzerplaat van de (NA1010-84X en NA1015-81Z) horloges heeft drie lagen - een metalen wijzerplaat aan de onderkant, een parelmoeren laag in het midden en een metalen rooster met indexmarkeringen aan de bovenkant. Het rooster creëert een delicaat patroon, waaronder een regenboog-achtige schittering een nieuwe laag en diepte geeft aan het horloge. Ingetogen met een luxueuze en spannende extra dimensie.

Het Cal. 0950-uurwerk heeft een maximale looptijd van 50 uur en een nauwkeurigheid van -5 tot +10 seconden per dag.

NA1010-84X
NA1010-84X
NA1015-81Z

Alle Series 8 horloges hebben een achthoekige stalen kast van 40 mm groot, zijn 10- 11 mm dik, 10 ATM waterdicht en voorzien van krasbestendig saffierglas met een ontspiegelende coating.

 

Meer Citizen horloges bij Horloge.nl

Naast deze schitterende nieuwe automatische horloges heeft Horloge.nl natuurlijk een heel uitgebreide collectie Eco-Drive horloges van Citizen. Of bekijk eens de lichtgewicht Super Titanium horloges met keuze uit solar én automatische uurwerken. Ook voor dames biedt Citizen een ruim assortiment zoals bijvoorbeeld de duurzaam geproduceerde Citizen L lijn. Bekijk en bestel online, of kom langs in een van onze winkels om de horloges persoonlijk te ervaren.