Veilig online shoppen met deze 8 tips & trucs

Geschreven op 01-03-2019 13:14 door Miriam

Een betrouwbare webshop als Horloge.nl doet er alles aan om de klant zo veilig mogelijk te laten winkelen en betalen. Daarom zijn onze systemen beveiligd en bieden wij de klant een beveiligde verbinding. Maar je kan ook zelf iets doen om veilig online te shoppen. Met de volgende tips en trucs weet je in ieder geval waar je op moet letten.

1. Gebruik openbare Wifi netwerken alleen met een VPN

Het is zo makkelijk, in de trein of op een terras lekker op je mobieltje een nieuw horloge uitzoeken. Maar pas op: openbare Wifi netwerken zijn een geliefd doelwit van hackers. Gebruik dus bij het doen van online transacties zoals internetbankieren liever geen openbare Wifi, de internetverbinding van je telefoon. Of nog beter: gebruik een VPN (Virtual Private Network). Een VPN versleutelt en beveiligt al het internetverkeer tegen partijen die data proberen te onderscheppen. Je IP-adres wordt verborgen zodra je verbinding maakt met een VPN-server. Als gebruiker neem je het IP-adres van deze server aan. Hierdoor kunnen andere partijen op het internet jouw locatie en identiteit niet langer achterhalen.

2. Controleer de beveiligde verbinding

Let wanneer je gaat betalen erop of het webadres van de shop begint met ‘https://’. Dit betekent dat de internetverbinding is beveiligd en afgeschermd voor pottenkijkers.

vrouw shopt online
online security

3.  Let op webshop keurmerken

Webshops die lid zijn van Trusted Shops, Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk mogen dit keurmerk pas voeren wanneer ze zich houden aan geldende wet- en regelgeving, veiligheidseisen en financieel stabiel zijn. Helaas zijn er criminelen die misbruik maken van deze keurmerken. Controleer bij twijfel altijd op de website van het keurmerk zelf en zoek daar of de webshop werkelijk is aangesloten.

 

4.  Google op online beoordelingen en recensies

Google de naam van de webshop in combinatie met het woord beoordelingen of recensies. Is de webshop onbetrouwbaar, dan zal je snel veel klachten tegenkomen. Hoe meer beoordelingen een webshop heeft verzameld via een betrouwbare partij zoals bijvoorbeeld Trusted Shops, hoe betrouwbaarder het resultaat.

Certificaat
Horloge.nl is aangesloten bij Trusted Shops

5.  Is de webshop gemakkelijk bereikbaar?

Een betrouwbare webshop heeft niets te verbergen en zal dus een adres, (vast) telefoonnummer, Kamer van Koophandel nummer en BTW nummer vermelden op de site. Heeft een webshop alleen een postbus, geen of alleen een mobiel telefoonnummer en geen KvK inschrijving, dan is dat een indicatie dat er iets niet klopt. Alle informatie over Holland Watch Goup vind je op onze pagina Bedrijfsinformatie.

 

6. Gebruik een veilig betaalmiddel

Gebruik een veilig betaalmiddel zoals iDeal of maak gebruik van Paypal of creditcard.
Meer over dit onderwerp: https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/online-betalen

man met laptop en smartphone

7. Print je orderbevestiging en de betaalpagina

Neem het zekere voor het onzekere, want zelfs bij een betrouwbare webshop of de bank kan heel soms een storing optreden. Je hebt dan altijd bewijs dat je hebt besteld en betaald! Neem bij twijfel altijd direct contact op met de webwinkel.

 

8. Gebruik je gezonde verstand!

Het spreekwoord luidt: Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar. Merkhorloges die online worden aangeboden voor extreem lage prijzen kunnen namaak of gestolen zijn. Ook zijn er criminelen die webwinkels namaken om de klant te misleiden. Controleer dus eerst goed of je te maken hebt met een betrouwbare webshop.

Nu weet je precies waar je allemaal op kunt letten om veilig online te shoppen. Veel plezier!